Mennyibe kerül kb egy terhesség és gyerekvállalás egy hónapban?
Erre nagyon eltérő válaszokat fogsz kapni, mert mindenkinél mások az igények.
Ha még nem dolgoztál, alanyi jogon kapsz gyes-t és családi pótlékot (kb. 25 ezer + 12 ezer). Ha nincs munkaviszonyod, én úgy tudom, fizetned kell magad után a tb-t.
Mehetsz magándokihoz, havi 5-10 ezer körül van egy terhesgondozás. Sztk-ban ingyenes, ha mázlid van, jó és normális dokit fogsz ki. A szülésre a doki fogadás átlag 30-csillagos ég.
Ha kaptok valakitől babacuccokat, fogadd el, jó sok terhet levesz a válladról.
Vehetsz mindent használtan, és újonnan is. Lehet a legolcsóbbat és a legdrágábbat is venni.
Mi jól körülnéztünk, böngésztünk, a 20. hét után, ha valami akciósat láttunk (pl. piskóta alakú kád 1000 Ft), akkor megvettük. Minden vásárlásnál került valami apróság a kosárba, 1-1 csomag textilpelenka, 1-1 csomag popsitörlő, így mire szültem, minden megvolt, mégsem egyszerre kellett megvenni mindent.
Kismamaruhát 1 szövetnadrágot és 1 pulcsit vettem, ki is tartott végig (ősszel, télen és kora tavasszal pont elég volt).
Nekünk kb. 250 000 Ft volt az alapfelszerelés, de mi senkitől semmit nem kaptunk, középkategóriásat, de újat vettünk mindenből. A doki havonta 10 000 Ft volt, a végén 5000 Ft a ctg magánban. A szülésért 50 000 Ft-ot adtunk.
Én cukorbeteg lettem terhesség alatt, cukormérő, tesztcsíkok kellettek és persze a diéta sem olcsó. Szedhetsz terhesvitamint, folsavat érdemes elkezdeni már most. Sokszor írják fel a dokik a vége felé a véreredményektől függően a vasbogyót, bár ez nem horribilis összeg.
Lehet menni 4D-s uh-ra, ez 8-15 ezer között van/alkalom. A genetikai uh-kat is lehet magánban csináltatni (Down-kór szűréssel), ez átlag 15-30 000 Ft között van.
Mindenképpen a te döntésed, hogy mit szeretnél, mert lehet szinte ingyen a gyermekvárás, de kerülhet sokba is. Szerintem van, amire érdemes nagyobb összeget áldozni és van, ami felesleges, de itt megint azt lehet mondani, hogy az egyéni igények mások.
Hát ez eléggé tág dolog!
Függ attól is kinek mi az igénye!
Magándokinál szülsz vagy sztk-s dokinál, mit veszel meg a gyereknek előre, mennyi cuccot kapsz kölcsön, és elég sok előre nem felmérhető kiadás van.
Én pl. havonta jártam a dokimhoz, alkalmanként 7 ezerért. A 12. heti vizsgálat nekem 30 ezer volt, a szülésért 80 ezret adtam.
A babaszoba és a holmik majdnem fél millióból lettek meg, bár mi kevés dolgot kaptunk kölcsön.
5 hónapos a fiam, jelenleg havonta tápszerrel, tornával, mindennel együtt kb. 40 ezerbe van!
mi sztk-ba járunk, nagyon jó az orvosom, harmadszor szülök nála. Rendelésekért nem fizetünk, a szülésért 30ezret adtunk. Kismamaruhák angol használt boltból vannak, pár száz forintért minden hónapban veszek valamit. Terhesvitamin havonta 2000, magneb6 havonta kb 3000 ft.
Babakocsit 30e-ért vettünk(akciós új), kiságy 11000, pelenkázónak felújítottunk egy 30 éves családi bútort. :)
Keresztelőre, illetve szülinapokra (kérdezték mit vegyenek) kértünk etetőszéket, járókát, autósülést, így összességében nem került sokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!