Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most olvastam egy takarítós...

Most olvastam egy takarítós kérdést. Nekem is válaszoltok?

Figyelt kérdés

Én is szeretnék néha haladni a házzal, 2 fiam van, 4 és 1 évesek, 60 nm csak a lakás, de így se bírom, valami mindig elmarad, és a nagytakarítást 4 részletben csinálgatom, 5 perc múlva meg semmi látszata. És elszúrok vele órákat, mert ugye egyszerre letolnám 2 óra alatt ha lehetne haladni, de 2 gyerek mellett nem lehet.

De...nincs valami sok pénzem, nem tudom, mennyi is az, amiért normális színvonalat kapok (értsd: nem kell végigmennem újra a lakáson, mert ottmaradt a kosz). És ami a legcikibb: anyukám takarítónő gazdag családoknál...

2012. máj. 2. 17:44
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Bocsi, de pont most gondolkodtam el, h mások hogy a franciba bírják a tempót, mert én szinte reggeltől estig vagy takarítok, vagy teregetek, vagy elpakolok, vagy vasalok, vagy főzök.... Ráadásul nagyon finnyás az anyósom, ha két porszem van a polcon, már azt is szóváteszi, vagyis nálunk minden tipp-topp, de már a hócipőm van teli, hogy vagy ezt csinálom, vagy azt, vagy amazt, de 5félét nem bírok egyszerre. Úgyhogy -ha elméletben is. de érdekel a kérdés....:)

Bocs még1x.

2012. máj. 2. 17:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez tényleg nagyon ciki! Akármelyik oldalról közelítem gondolatban, egyik változat sem igazán jó.

Ha anyukád nem jár el minden nap valahova, tehát van u.n. szabadnapja, akkorra hívd magadhoz, hogy vigye el a játszótérre a csemetéket arra a pár órára, amíg te nyugiban kitakarítasz. Közben valahogy összedobsz egy ebédet is, közös kajálás után gyerekek lefektetése (gondolom szoktak), a mamával pedig csendes beszélgetés stb. Tehát inkább egy rendszeres gyerek-kísérőnek hívd, és ne kp-vel, hanem főtt kajával + esetleg csomagolsz neki vacsit is, ez legyen a fizetség.

2012. máj. 2. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Hozzám jár egy hölgy takarítani, minden hónapban egyszer. Átlag 4-5 óra alatt végez, 1000Ft/órában egyeztünk meg. Ő ilyenkor csinálja a "nagytakarítás" részt, megpucolja az ablakokat (5 tetőablakom van, rémálom), lesikálja a csempét, maratoni portörlést csinál, vagy bármit, amire kérem.

Mi ilyenkor hármasban elmegyünk kirándulni, nagybevásárolni, csavarogni, őt pedig hagyjuk, végezze a dolgát. Szerencsénk van vele, mert ismerős hölgy, maximálisan megbízunk benne, pluszban egy kávét fogad el.

Nálunk ő az egyetlen segítség, a nagyszülők messze, ha pedig vendégeskedni jönnek, nem tudjuk azt megcsinálni, hogy ők elviszik a csemetét, én meg takarítok, mert 7 ember hétszer olyan gyorsan koszol.

Beszéld meg anyukáddal, hogy segítsen be, vagy a gyerekvigyázásba, vagy essetek neki közösen. Fizetségnek lehet azt is, hogy ti vásároltok neki tartós élelmiszert stb.

2012. máj. 2. 19:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Én a konyhát utálom a legjobban, egy rémálom. Állandóan van mosogatni való, száraz edény és valami kaja maradék, a gyerek széke körül is állandóan takarítani kell.

Nekem van egy letörölhető mágneses lapom a hűtőn. Oda szoktam felírni azokat az apróságokat amik zavarnak és meg akarom csinálni, de valahogy mindig elmarad. Egyszerre max 5 dolog van rajta és ha mindet kihúztam, akkor jöhetnek az újabb feladatok. Így azért lehet látni hogy haladtál is valamit aznap.

Nekünk ráadásul van egy hatalmas kert egy kis veteményessel, virágokkal amit locsolni kell és sajnos kannából. Viszont nekem van segítségem hétvégenként. De az tuti ha jön a család, akkor a konyhában még nagyobb a rendetlenség, mint előtte, annak ellenére hogy folyamatos a mosogatás, szárítás, stb.

2012. máj. 2. 19:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Én hétvégente takarítok. Olyankor itthon van a férjem és ő foglalkozik, játszik a gyerekekkel amíg kitakarítok. Folyamatosan szeretem csinálni, így kb. 3 óra alatt végzek az egésszel.
2012. máj. 2. 20:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajna nincs segítségem. Néha anyám a nagyfiam elviszi, hogy szusszanjak, és csak egy gyerekem legyen.

Portörlés: a kicsik kapnak egy egy textil zsepit azzal törölgetnek, mindig előttem haladva, szeretik.

Porszi- Felmosás: kiságyban kötelező macit altatni, néha ők is elalszanak közben, ha nem akkor kb percenként "anya kész vagy? kiveszel?"

Mosás: hajjaj az nagyon vicces játék, amíg én válogatok szín szerint addig a gyerekeim feltöltik a mosógépet:) ilyenkor kapnak egy kupac szennyest, azt rakosgassák szennyes tartóból szennyes tartóba.

Fürdő wc: na itt a hajam szokott hullani, amikor a kicsik segítenek nekem... Ajtó becsuk ilyenkor.(ezzel kezdek)

Teregetés: sajna van, hogy a reggeli adag is este kerül ki a fregolira:( hajtogatni azt rühellek...

Szóval ha nem vagyok nyűgös és a kicsik is segítenek, akkor 2óra és tök jó. Bár az igaz, hogy 5percig tart. A por sajna az terem, a maszat meg pláne.

3éves fiam, és 15hónapos lányom.

2012. máj. 2. 21:12
 7/10 anonim ***** válasza:

6-os!

Tündériek lehettek, ahogyan együtt válogatjátok a mosnivalót! De szerintem jól csinálod, így legalább már kis korukban tisztában lesznek a házimunka alapjaival, és nem 5-6, esetleg 10-12 éves korukban kell majd elkezdened hozzászoktatni őket! Szupi vagy!

2012. máj. 2. 21:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Na picit félreérthető voltam :)

Nem édesanyámat hívnám takarítani!!!! Soha nem hagynám, hogy ő pucoljon utánam! :) Csak ciki őelőtte ezt felvállalni, hogy én nem bírom megcsinálni (megvan, persze, de kínlódás 5 perc eredménnyel, amit senki se vesz észre, és utána ugyanaz a kosz ott van megint, ismeritek az érzést, és igen, én is a konyhát-étkezőt utálom, a morzsák miatt...)

Tehát kár volt lepontozni, aki leírta, mennyi pénzt fizet a takarítónőjénrk, és ezért mit kap, mert erre kíváncsi vagyok!

Anya dolgozik minden nap, mert nem csak ezt csinálja, nem tud nekem ugrálni, hogy én ezalatt takarítsak :( Ritkán a nagyfiam elviszi magukhoz 3 napra, de abból mondjuk takarítok az utolsó napon mielőtt hazaérne, onnantól megint ott vagyok ahol voltam :)

Anya is ezresért csinálja óránként, és ebbe bármit kérhetnek, ablakpucolást, szőnyegtisztítást, stb. De nekem inkább egy olyasmi kellene, hogy sima mezei takarítás (gáztűzhely pucolása, kukák kimosása, fürdőszoba kisúrolása, szekrények letörlése, portörlés, mert az apróbb dolgokat minden nap többször kell csinálni (söprés, felmosás, naponta porszívózok is, mert a picim minden szöszt gyűr befelé), mosogatás, mosás, teregetés, ezeket csk én akarom csinálni. A nagy dolgokat meg, mint ablakpucolás, szőnyegtisztítás, megint csak nem bízom másra, mert ritkán kell csinálni úgyis.

2012. máj. 3. 06:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mit csunálni.Nekem 4 gyerekem van.3 szobásba lakunk.Mire hazajönnek tök rend van,beteszik a lábukat és utánna iszonyat.Szanaszét szórnak mindent!Mintha nem csináltam volna semmit.Mire hazaér a férjem tök kupi van ő meg a fejemhez vágja,hogy mit csinálok itthon egésznap.

S kezdhetünk mindent előről porszívózás stb...

Én már 15 éve ezt játszom.Már nagyon kivagyok.

2012. máj. 3. 07:42
 10/10 anonim ***** válasza:
szia! Én úgy gondolom, hogy az, hogy 5 perc múlva semmi látszatja a munkádnak, nem állja meg a helyét. OK, hogy ha összepakolsz, utána a gyerekek szétpakolnak és megint szalad a lakás. De ha letörlöd a port, vagy felmosol, nem hordják össze megint maszattal, omokkal, vagy miegymással. A porszívózással úgy vagyok, hogy a 3 szobámból kettőben rongyszőnyeg van, amit kirázok, vagy a mosógépben kimosok, egy szobában van szőnyeg, de mivel rajta van a sarokülő, nem lehet felszedni, ezért játszópléd van ráterítve, amit kb. havonta egyszer kimosok. A függönyöket ha reggel leszedem, este vissza is teszem, nem várom meg, míg kiszárad, elég jól kicentrizni. Az emeletet hetente egyszer leseprem, felmosom, port törlök. Ahol a gyerekek vannak, ott is port törlök. MIndíg csinálok valamit, képtelen volnék úgy, hogy egyszerre csináljak heti takarítást. Ma letörlöm a márványpárkányt, holnap a port, egyszer a csempét, egyszer felmosom a konyhát. NIncs patikatisztaság, de nem érzem magunkat rendetlennek, koszosnak. 2 gyermekem van, 2 éves és 4 hónapos és az egyik szobánk iroda, 3 férfi dolgozik ott (el tudjátok képzelni, mekkora rend lehet ott:))
2012. máj. 3. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!