Ha az anyuka otthon van a babákkal, akkor tényleg annyira lemarad a munkába és kiesik a munka menetrendjéből, hogy ezért nem kell a cégeknek?
Figyelt kérdés
Ezt mondta egyik nap egy politikus. Hogy az anyukáknak akarnak segíteni a 2 év gyessel, hogy hamarabb visszamenjenek, mert az évek alatt nem tudnak lépést tartani a fejlődéssel és lecsúsznak. Ez valóban így van? Ha megyek vissza majd dolgozni, a többiekhez képest síkhülye leszek vagy mire számítson egy kismama visszatéréskor?2009. jún. 22. 09:12
11/11 anonim válasza:
Szerintem ez cégtől és szakmától függ. A szakmát illetően az informatika például piszok gyorsan fejlődik, ott elhiszem, hogy két év alatt nagyon le lehet maradni. De a pénzügyben, számvitelben, kereskedelemben, stb. szerintem nincsenek ilyen óriási változások. A céget illetően, ha ott tevékenységváltás, tulajdonos váltás, nagy átszervezés történik, vagy vadiúj módszereket, szoftvereket kezdenek alkalmazni, akkor ebből kimarad az otthon lévő anyuka, bár a szakmai alapok ettől még nem változnak. Szerintem egyébként a cégek túllihegik ezt az anyuka dolgot. Én sok 30-40-es szinglivel dolgoztam már együtt, és amennyi pszichés és lelki nyavalyájuk volt szegényeknek, hát százszor inkább egy háromgyerekes anyuka aki két lábbal áll a földön! A másik meg, hogy szerintem az önbizalmunk az, ami megcsappan az otthonlét alatt - legalábbis a munkavállaláshoz szükséges képességeink terén, vagy azt hisszük olyan óriásit fordul a világ az alatt a két-három év alatt. Pedig dehogy! Ahol dolgoztam, jött vissza nem egy újdonsült anyuka két-három év után, és esküszöm precízebben, gondosabban, nagyobb odafigyeléssel látták el a feladatukat, mint szülés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!