Ha az anyuka otthon van a babákkal, akkor tényleg annyira lemarad a munkába és kiesik a munka menetrendjéből, hogy ezért nem kell a cégeknek?
sztem igaza van a bácsinak csak hogy 2 év alatt is kiesel -nem kicsit...nagyon- hogy gyurcsány bácsit idézzem:)
sztem minden szakmában hülyeként térsz vissza, mert rengeteg minden változik egy év alatt is nem hogy mondjuk 4 alatt- és azt meg döntsem már el én hogy mikor akarok visszamenni- a józan ész határain belül persze
Akkor az a 15 év amit eddig dolgoztam egyenlő a nullával?
Szerintem egy pályakezdő sokszor azt sem tudja, hogy mi az a tűzőgép, ezért vele nehezebb,mint egy kismamával, nem tudja mi az a cégkultúra meg ilyesmiket sem. Nem tudom,hogy miért degradálnak le minket ennyire.
Szerintem bizonyos szakmákra ez teljesen igaz. Nekem két diplomám van, közgáz (pénzügy irányvonallal) és informatika (rendszerépítés irányvonallal). Két éve nem dolgozom benne, első évben külföldre költöztem és itt teljesen más jellegű munkám lett, majd az elmúlt egy évben a babámmal vagyok itthon.
Bevallom őszintén, hogy én rengeteget felejtettem. Fogalmam sincs, hogyan könyvelnék én le bármit, fogalmam sincs, hogy csinálnék meg egy bonyolultabb lekérdezést, fogalmam sincs, hogy állítanék össze egy pénzügyi tervet. Biztosan összejönne úgy, hogy megkapom a feladatot, majd fél napig hatvan jegyzet segítségével megpróbálom megoldani. Idővel visszarázódnék, ha kapnék időt. Viszont ha első nap megkérnének, hogy másnap reggelre állítsak össze xy megbízónak egy fél órás prezentációt, akkor asszem, hogy fejbe lőném magam, pedig régen ha megkaptam minden infot és adatot, akkor két óra alatt összeállítottam volna.
De tény és való, hogy a két év is hosszú idő, az alatt is sokat lehet felejteni.
Én már most tudom, hogy januártól elő kell szednem az egyetemi jegyzeteimet, az államvizsga anyagát és újra kell vennem mindent.
Komolyan mondom, én már a másik emeleten dolgozó kollégák neveit is elfelejtettem... :-(
Röhej, nem?
Akkor, ha megyek vissza dolgozni és új munkát kell keressek,akkor pályakezdő fizetést kaphatok? Mik a tapasztalataitok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!