Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb anyuka irtózik még a gondolattól is, hogy anyósa vigyázzon a gyerekre? Ő is felnevelt legalább egyet, nem?

Figyelt kérdés

Már egy csomó kérdésben felmerült itt, hogy anyósra nem bízná "senki" a gyerekét, bezzeg a saját anyukájára. Nem értem, az anyós is felnevelt egy (vagy több) gyereket, nem? És ha minden igaz, akkor jól nevelte azt a gyereket, mert hozzá mentél feleségül...

Kisfiús anyukák! Gondoljatok bele! Ti is "anyósok" lesztek, nem fogtok majd unokázni?

2012. ápr. 23. 14:13
1 2 3
 21/28 porcukormókus ***** válasza:
100%

Nekem szerencsém van mindkét nagymamával, de szinte mindig az anyósomra bízom a gyereket, mert az anyukám sajnos messze lakik, az anyósom viszont velünk él.

De mindkettőjük imádja az unokáit és maximálisan megbízhatok bennük. Pl. nem etetik olyan dolgokkal a lányomat, amivel én nem szeretném. Még akkor sem, ha nem értenek velem egyet.

Nekem mákom van, de azért sok anyukát meg tudok érteni a másik táborból.

2012. ápr. 23. 16:28
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretem az anyósomnál hagyni a gyerekeket mert a a fiam amikor még 2-3-4 éves volt akadt pár alkalom hogy az utolsó lehetőségként nála kellett hagynom, számára azt jelentette az unoka hogy "bedugta a szobába,bekapcsolta a tv-t neki,rakott ki neki inni-enni (chips stb)magára hagyta és ő leült a varrógépéhez (2 helységgel odébb.)Így nem volt szem előtt a fiam, bár nem történt vele semmi de az esély megvolt rá.A "mostoha anyósomra" (apósom második felesége)bármikor hagyhattam mert ha kellett ő csúszott-mászott vele a fűben,homokban, azt az időt csakis rá szánta, minden percét.Pedig ő nem is az "igazi mama"... ennyit az anyósokról...
2012. ápr. 23. 17:55
 23/28 anonim ***** válasza:
84%

Én több okból sem szeretném anyósomra bízni:

1. 60-on felül van

2. mozgássérült

3. büszkén hangoztatja, hogy már 3 hetesen cumisüvegből etette a fiát főzelékkel!!! (meg is van az eredménye), reggel 6-kor adott neki 1 cumisüvegnyit és 2-ig meg sem mukkant a gyerek...

4. a viszonyunk sem felhőtlen, csak úgy a jó, ahogy ő gondolja

Anyukámmal "csak" annyi a gond, hogy dohányzik. Egyelőre még senkire nem kellett hagynom.

2012. ápr. 23. 18:08
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, de én jóban vagyok anyósommal. Nagyon szívesen bízom rá a fiamat. Igaz volt már egy-két eset, amikor olyat csinált, hogy hajam égnek állt (pl rácsapott a fenekére, mikor én pl nem tettem volna), de nem eget rengető dolog. Én szeretem az anyósomat, soha nem volt vele bajom.

Viszont a saját szüleimre nem bíznám a fiamat, mert alkoholisták. Bár azt hiszem ez érthető.

Igaz anyukám már meghalt fél éve, de sosem hagytam kettesben a fiammal.

2012. ápr. 23. 19:08
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hagynám rá.Nálunk az a szitu,hogy 10 éve vagyunk együtt a férjemmel,mindig imádtam az anyósom.1 éve megszületett a gyerekünk,és anyósom megkergült.Az csak egy dolog,hogy azt hiszi ő mindent tud,de még felül is bírálja az én döntéseimet-.Márpedig ha én nem akarok a 8 hónaposomnak csokit adni akkor nem akarok és kész.Aztán ha a gyerek sír,nem akarja ideadni,de amúgy is szinte menekül vele előlem,mert egy percre nem akarja elengedni.A gyerek meg sír az ölében mert nem akar ölben lenni,már nem kisbaba.Szóval vannak dolgai amik miatt én nem hagyom rá!!!Én is le vagyok döbbenve a mai napig,hogy hogyan mehetett el ennyire az eszem,de ez van sajnos :(
2012. ápr. 23. 20:05
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont anyukám a nehéz dió, ő mindent megenged, és hiába kérem hogy valamit így vagy úgy csinaljon juszt hogy megy a maga feje után. Állandóan jön bejelentes nélkül és meg van sértődve ha épp zavar. Húsvét előtt egy nappal vett a fiamnak egy jó drága legot... De megis csak rá tudom bízni a gyerekeim, mert tudom hogy azért ilEn mert imádja őket. Két fiú unoka, neki meg két lánya van.

Anyósom egyrészt még dolgozik elég magas pozícióban nem az atipikus nagymama, de viszont sokkal kovetkezetesebb nem szall velem vitába, jó is a viszonyunk, de ő meg fél valahogy egyedül maradni a gyerekekkel. Pedig őt is nagyon szeretik. Mindegyik fiamat csak kb2hónaposan fogta meg először. Így nem tudom rahagyni, mert ugye neki még ott a munka is, meg nem is ismerik olyan jól a gyerekek, pedig nem laknak mesze. Amúgy telefonon napi szinten beszelek vele is, nagyon rendes nő nem értem mitől fél. Érdekes módon a férjemnel van egy nővére, ott sokkal közvetlenebb a gyerekekkel, talán mert a lánya gyerekei, a fiaval nem tud olyan mélységekben a gyerekekről dumálni mint a lanyaval, én mg ugye csak a menye vagyok.

2012. ápr. 23. 22:48
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyósommal semmi bajom.Maximálisan ellátja a gyerekeket.

Talán jobb anyós nem is lézezik.

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 24. 08:28
 28/28 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem rábízni, pedig, tiszta, rendes, gondoskodó, de valahogy nem az én világom. Ettől függetlenül a férjem megy a lányunkkal hetente hozzájuk, de én anyukámban bízom meg jobban. Ő sokkal mamásabb, a gyerekkel imádják egymást.
2012. ápr. 24. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!