Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb anyuka irtózik még a gondolattól is, hogy anyósa vigyázzon a gyerekre? Ő is felnevelt legalább egyet, nem?

Figyelt kérdés

Már egy csomó kérdésben felmerült itt, hogy anyósra nem bízná "senki" a gyerekét, bezzeg a saját anyukájára. Nem értem, az anyós is felnevelt egy (vagy több) gyereket, nem? És ha minden igaz, akkor jól nevelte azt a gyereket, mert hozzá mentél feleségül...

Kisfiús anyukák! Gondoljatok bele! Ti is "anyósok" lesztek, nem fogtok majd unokázni?

2012. ápr. 23. 14:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Én leginkább nem bízom oda senkire sem a kislányomat, legszívesebben az édesapjára. Édesanyám és anyósom is abban hisznek, ahogy ők nevelték a gyerekeiket (3hetes volt a kislányom amikor nagy harc volt, anyukám és anyósom is állította, kell adni a gyereknek reszelt almát keksszel). Persze, mi biztos kaptunk és nem haltunk bele, bár a férjem is és én is ételallergiások vagyunk, vajon miért? Szerintem mindenki nevelje a saját gyerekét a megérzései, ösztönei alapján. Persze ha nem, biztos valamiben kérjen tanácsot. Na de én nem azért szültem, hogy anyám, vagy anyósom eszméi szerint neveljem... én így vélekedem erről a dologról...
2012. ápr. 23. 14:28
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Én rámerem bízni, de ettől a "felnevelt már két gyereket" dumától kiver a víz.

Pont ebből vannak a gondok pl. nálunk (és még sok helyen),hogy mindenben nagyon okos akar lenni, jobban akarja tudni,hogy mit hogy szokott az én babám, mit kell vele csinálni stb.

Godnolom sokan azért nem szeretik rábízni a gyereket a nagyira, mert ha önfejű (mint pl. az én anyósom), akkor azt csinálja a gyerekkel, amiről úgy gondolja,hogy jó neki, de közben meg nem.

Nálunk pl. erőlteti a pihenőszékben való alvást. Nem érti meg,hogy az én babám a sötétet szereti, ezért babakocsiban altatom, és amíg el nem alszik, van,hogy a kocsit le is takarom. Múltkor ő vigyázott rá pár órát. Megyek érte, mondja,hogy hát szinte nem is aludt, nyugtalan volt. Kérdeztem,hogy a babakocsiban alatt-e. Természetesen nem. Kicsit felcsesztem magam, mert gondolom szegény pici mit össze nem vergődhetett a székben, mire elaludt.

Ahogy betettem a kocsiba, mint akit kiütöttek úgy aludt. Na talán akkor már megértette anyós,hogy bár lehet,hogy ő felnevelt két gyereket, de minden gyerek más és az is ismeri a legjobban, aki egész nap vele van!

2012. ápr. 23. 14:29
 13/28 anonim ***** válasza:
84%
én pl. fiús anyuka vagyok és le lehet pontozni, de én nem szívesen hagyom rá a fiamat(10 hónapos) ennek több oka van. Pl. a fiam még épp hogy 4 hónapos volt és már fánkkal akarta etetni, meg amikor egyszer itt volt és sírt a pici (ekkor másfél hónapos volt)rám szólt, hogy hagyjam sírni, mert ez jót tesz neki. Hozzáteszem van egy lány unokája aki pár éves és nem probléma, ha rendes ebéd helyett csoki, süti van. Na és még sorolhatnám. Én majd ha anyós leszek tiszteletben fogom tartani, amit majd tőlem kérnek ennyi.
2012. ápr. 23. 14:35
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

6. vagyok

Az más, ha az anyós olyan dolgokat csinál, ami nem egészséges a gyereknek. Akkor én sem engedtem volna oda. Mondjuk ilyen esetben anyámhoz sem, az biztos. De nálunk szerencsére ilyen probléma nem volt. Apróbb dolgokban voltak nézeteltérések, de ezek közel sem voltak olyanok, ami miatt ne engedtem volna oda a gyereket.

2012. ápr. 23. 14:40
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
ma 14:35-ös vagyok, amúgy meg az ember a legtöbb esetben a saját anyjába bízik, hiszen őt ismeri amióta él az anyóst meg általában alig alig. Nekem anyukámmal nagy szerencsém van,mivel koraszülött csecsemőkkel foglalkozik, így ő az egyetlen, természetesen apán kívül akire rá merem hagyni
2012. ápr. 23. 14:46
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem irtóznék a gondolattól, hogy az anyósom vigyázzon a gyerekeimre, teljesen normális, megbízható, kedves nő. Viszont ő 200 km-re lakik tőlünk és ő maga mondta, hogy 3 kisgyerekhez már túl öregnek érzi magát, ő nem vállalná be, hiába nevelt fel ő maga is 3 gyereket anno.

Anyukám viszont teljesen más, ő meg van bolondulva az unokákért, ha tehetné, szerintem már holnap beköltözne a gyerekszobába, csak hogy minél többet lehessen velük :-)

2012. ápr. 23. 15:01
 17/28 krisztivan ***** válasza:
100%
Én inkább az idősebb anyósra bíznám a fiamat mint a saját anyámra.Neki nem kell aprólékosan elmagyarázni,hogy mikor mit csináljon hanem megoldja a dolgokat.Nem hiszek benne,hogy a mamáknál is mindennek úgy kell lennie mint otthon.Pontosan tudják a gyerekek a különbséget otthon és máshol között.De míg anyukám pánikba esik ha pl.elesik a fiam ,addig az anyós megoldja a problémát.Pedig anyukám 3 gyereket nevelt fel míg anyós "csak"2-őt:-))
2012. ápr. 23. 15:02
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Mar az elejen tudtam a valaszt, de vegigolvastam axtobbieket. Szo szerint

azt irtam volna, amit a 15. Anyuka is irt. Magadrol tudod, hogy anyukad hogy nevelet fel, hogy viszonyult hozzad. Anyosrol nem tudod, milyen volt mellette gyermeknek lenni. Szerintem ez is kozrejatszik, hogy nem szivesen bizzak ra sokan anyosra a babajukat.

Mellesleg mi orulunk nagyon, amikor a ket eves fiunkra vigyaz. :-)

2012. ápr. 23. 15:04
 19/28 A kérdező kommentje:

Ürülök, hogy más is bízik az anyósában, nemcsak én :) Nyilván amelyik mamánál gond van "emberileg", arra nem bízza senki a csemetét. Nekem szerencsém van, aranyos, kedves az anyósom, de én azt látom, hogy ő az aki fél hosszabb időre bevállalni a gyerekeket. Úgyhogy igazából nálunk is az én anyukám a "fő-nagyi", ha lehet ilyet mondani. Nála alszanak, ha nekünk dolgunk van (igaz, anyósnál nincs is nagyon gyerekszoba, anyukámnál meg van).

Az egész kérdés tényleg csak azért fogalmazódott meg bennem, mert attól félek, hogy kisfiam gyerekeit nem fogom látni, mert én leszek az anyós :( Az a durva, hogy ez már akkor eszembe jutott, mikor az uh-on megmutatták a fütyijét. :) Na jó, azt hiszem tényleg nem anyós-fóbiája van az anyukáknak. Ennek nagyon örülök...

2012. ápr. 23. 15:07
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Személy szerint jóban vagyunk anyósommal, bár tény és való, hogy sok dologról másképp gondolkodunk, így másképp is reagálunk az élet dolgaira(túl költekezők, tőlünk kérnek kölcsön, apósom újra inni kezdett).

Én azért nem szeretem annyira, ha ők vigyáznak rá, mivel 20 km-re laknak így elég idő és költség igényes ha 18 hós lányomat csak átvisszük pár órára, plusz ott alvás terén is ez az aggályon:anyukám itt lakik a szomszédba, ha bármi baj van(lázas lesz, nem akar ott elaludni) akkor átmegyünk érte, oda azért nehezebb eljutni gyorsan. A másik, hogy éjjel nappal tömnék, volt hogy mikor hazajöttünk hányt a lányom:mindig süti, túrórúdi, kalács, buci kenyér valamivel megkenve és ezeket óránként adnák neki, ha hagynám. Így sokszor félek, hogy ha ott marad akkor igaz hogy szeretetből, de megint hányásig etetnék...Ettől függetlenül vigyázhatnak rá persze, de ezekért a dolgokért nem szeretem...

2012. ápr. 23. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!