Nektek van "kimenőtök"?
Ma elgondolkoztam ezen. 1-2 ismerősöm már mondta, hogy nekik van kimenőjük, amikor a férjük vigyáz a gyerekre, ők meg mehetnek ahová akarnak, vagy csinálhatnak amit akarnak. Nem sok idő, pár óra az egész, de mégis több, mint a semmi..
Én imádom a fiam, ő a mindenem. De ma már "kiborultam", mert komolyan mondom. Egész nap nem álltam meg, most ültem le pár percre, de már mindjárt rohanok tovább fürdetni, vacsiztatni, altatni.. A férjem meg elment gyúrni, aztán hazarohant 6-ra, mert neki kezdődik a póker játéka..
Néha jól esne, ha eszébe jutna magától valami, de hiába. Ma célozgattam rá neki párszor, hogy jó lenne összeszedni magam, stb. De neki fontosabb volt, hogy ő menjen edzeni, pedig komolyan mondom, már akkora, mint egy "hegy", csupa izom.. Én meg úgy érzem magam, mint egy mosott rongy. Karikás a szemem, szőrös vagyok mint egy jeti, a szemöldököm összenőtt, állandóan melegítőben mászkálok..
És már nagyon unom!
Más is van így ezzel, vagy csak én vagyok ilyen hisztis?
Van kimenőm, kétféle is.
Van, hogy programom van, akkor előre megbeszéljük, hogy apa marad a kicsikkel, én meg mehetek egy kicsit barátnőzni, motorozni, szépülni. De olyan is akad, hogy mire hazaér, nekem is tele van a kiscipőm. Ha ez meghaladja az általa elviselhetőnek minősített értéket, elzavar 1-2 órára szomszédolni, és a nagyobbakkal ellátják a kicsiket. Ja, és szombat délután egy egész órára enyém a fürdőszoba :-)
Szóval nem vagy hisztis, csak igényed van ara, hogy néha ne csak anyuka légy, hanem nő, barátnő, vagy bármi más.
Szerintem ez természetes érzés,hogy lazítani szeretnél.
Minden nőnek szüksége van mondjuk havi egy délutánra amit magára szán.Én kb.2 hetente szánok magamra egy kis időt,ez azt jelenti,hogy 1/2 4-re odaviszem a nagyihoz a gyerekeket és fél 7-re hazaérek.3 gyerekem van 5 éves,2,5 éves,2 hónapos és néha olyat is csinálok,hogy délután amíg a gyerekek alszanak áthívom egy-két barátnőmet...
Szerintem mondd el a férjednek,hogy te is szeretnél egy kis időt magadra.
Ha ő edzeni jár, jól néz ki, ellenben Te elhanyagolt vagy és még rá is teszel, hogy hagyod magad szőrösen és melegítőben járkálsz az nem vezet jóra...
Picit figyeld oda magadra.
Aztán beszélj a lelkére, hogy neked is jól esne heti 2-3 óra kimenő.
Nagymamákkal nem lehet beszélni? Nem segítenének?
Nálunk kicsit nagyobb az együttműködés, szerintem elég sokat bevállalunk, hogy terheket vegyünk le egymás válláról. A nagymama is át szokott jönni babázni, ilyenkor is van pár óra szabadidőm, amikor eszem, fogat mosok, alszom, stb, stb. A férjem csak késő délután jön haza, és általában este már nem megy sehová, ez valahogy magától értetődik, hogy ha egész nap én babáztam, akkor az este az övé. Szóval ha úgy vesszük, minden nap van pár óra kimenőm: délelőtt 1 óra, amikor a nagyi itt van, és este, amikor a férjem már itthon van. Bár általában ilyenkor nem megyek sehová - mehetnék, csak semmi kedvem, örülök, ha végre lefekhetek egy kicsit.
Szerintem nem helyes, hogy a férjednek fontosabb az edzés és a póker, mint az, hogy ne pusztulj bele abba, hogy egy perc nyugtod nincs. Ezt neki is be kéne látnia.
Találhatnátok valami közös módot a kikapcsolódásra, este, miután a gyerek elaludt, megnézni egy filmet, vagy ilyesmi, hogy ne csak egymástól külön legyetek egész nap, mert az nem tesz jót egy kapcsolatnak.
Pont hasonló kérdés akartam kiírni :-)
Nálunk egy baba van, 6 hónapos. Még nem borít ki szerencsére, de így is van kimenőm. Hivatalosan heti 1x 2-3 óra, de ha nem ér rá egyik barátnőm sem, akkor nem megyek el itthonról csak azért, hogy ne legyek itthon. De ilyenkor is apa van ügyeletben, én ülök a gép előtt vagy olvasok, befekszek a kádba zenét hallgatni vagy ilyenek.
Havonta járunk haza anyukámékhoz, ott megyek kozmetikushoz. Ilyenkor anyukám vagy a húgom vigyáz a lányomra. Sminkelni szoktam heti 3-4 alkalommal, ez bevallom nagyon hiányzik. A folyamatot és az eredményt is szeretem.
A férjemmel kettesben nincs fix heti 1 alkalom, ez teljesen alkalomszerű. Mondjuk havi 3-4 alkalom van. Főleg mozi, bevásárlás, összebújás itthon, színház. Két hónapja esküvőn voltunk. Vagy átjön valamelyik nagyszülő, leviszi a lányunkat sétálni mi meg addig kettesben vagyunk a a lakásban :-))
A mozgás hiányzik nekem nagyon. Próbáltam kondizni, biciklizni, itthon sportolni de sajnos mindhárom alkalommal érezhetően csökkent a tejem :-( Így ezzel még várok :-)
Mennyi idős a fiad?
9-es vagyok. Az még lemaradt, hogy ez nem hiszti, ez természetes igény részedről.
A férfiak viszont ritkán értenek a célozgatásból. Le kell ülni és kerek-perec megmondani neki, hogy mit szeretnél. Sok sikert hozzá :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!