Mi a véleményetek a próbaidő alatti teherbeesésről? Az esetemet lentebb olvashatjátok. Ti mit tennétek a helyemben?
A helyzet a következő:
március 23-tól van munkaviszonyom, (ez egy hétfői nap volt) már akkor 1–2 napot késett a menstruációm de akkor még nem foglalkoztam vele, mert volt már többször is, hogy 1 hét késéssel kezdődött a menstruációm (meg volt már olyan is, hogy 11 napot is késett). De amikor már eltelt 5–6 nap úgy gondoltam, hogy csinálok egy tesztet, hogy megnyugtassam magam, hogy nem vagyok terhes. Ez azt hiszem csütötöki napon volt, délután. A teszt pozitív lett (eléggé meglepődtem, mert nem terveztük a dolgot főleg azért, mert azon a héten sikerült munkát találni). Én úgy döntöttem, hogy nem szólok és reméltem, hogy nem fog látszódni amíg le nem telik a próbaidő. Tudom, hogy ez szemétség de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy elküldtek volna ha szólok. Elég szemét cégről van szó. Amúgy ha nem lettem volna terhes akkor szerintem már a 2–3 héten elmentem volna a cégtől. Nehéz munkát végzek és állandóan csak lebasznak mindenért holott 10–12 órát dolgozok minden nap szinte, néha még enni se nagyon van időm. Arról nem is beszélve, hogy emelgetnem kell és húzogatni/tologatni a nehéz termékeket. Ja amúgy 8 órában foglalkoztatnak de ha tovább vagyok bent akkor sem fizetnek túlórát és lecsúsztatni sem lehet.
Szóval a kérdésem az lenne ha március 23-tól van munkaviszonyom és 90 nap a próbaidő akkor az tegnap délután 4 órakor járt le, igaz? Hétfőtől már határozatlan idejű a minkaszerződésem. Tehát hétfőtől végre mehetek táppénzre?
Amúgy a munkaszerződésben a következők állnak:
1. A munkáltató a munkavállalót 2009. év március hó 23 napjától, ....... munkakörben, határozatlan időtartamra alkalmazza; a munkavállaló pedig kijelenti, hogy a munkavállalóval munkaviszonyt létesít. ........
2. A felek a munkaszerzősdésben 90 nap próbaidőt kötnek ki. A próbaidő tartama alatt a munkaviszonyt mind a munkaváltató, mind pedig a munkavállaló bármikor, azonnali hatállyal felmondási idő és indoklás nélkül megszüntetheti.
Amúgy a 90 nap pontosan a mai napon jár le.
Előre is köszönöm a választ.
Köszönöm a válaszodat!
Elhiheted, hogy én sem így terveztem de elveteni meg nem fogom főleg azért, mert ez a baba lesz az első babám (és az utolsó is) és már 30 leszek mire megszületik.
A másik. Ha a szerződésben az áll, hogy határozatlan időtartamra alkalmaznak és ha letelik a próbaidő akkor automatikusan már határozatlan idejű a munkaszerződésem, nem? Nem fognak egy újabbat adni, nem?
Elvileg úgy van, ahogy te gondolod. Én a próbaidő után nem kaptam új szerződést, viszont kaptam egy levelet kézhez arról, hogy gratulálnak, lejárt a próbaidőm, sikeresen teljesítettem, így a fizetésemet a továbbiakban x. összegre emelik.
Én mindig nagyon biztosra megyek, úgyhogy a helyedben még egy hetet ráhúznék a terhesség elárulása nélkül, dolgoznék, mint egy angyalka és még holnap megkérdezném a munkaügyiseket, hogy kapsz-e ilyenkor új papírt, vagy bármit, merthogy lejárt a próbaidőd. Csak ártatlan érdeklődésnek tűnjön. Akkor úgyis utána néznek és megmondják, hogy szerintük is lejárt-e és kell-e bármit ismét aláírni.
Ez nem fontos, ez már csak olyan extra bebiztosítás, amire én hajlamos vagyok.
Az a baj, hogy már idegileg sem bírom a benti légkört. A másik pedig amikor felvettek és mielőtt aláírtam a szerződést kérdeztem a főnököt, hogy ugye ha letelik a próbaidő akkor emelnek a fizetésemen. Erre csak az volt a válasz, hogy majd visszatérünk rá. Aranyos nem? Ez kb. annyit jelent, hogy nem. Az előző munkahelyemen is ilyen munkaszerződés vol és ott nem gratuláltak, én szóltam, hogy lesz-e módosítva a szerződésem a fizetés emelés miatt. Akkor azt megcsinálták és csak a fizetés összege lett módosítva a többi változatlan maradt.
Tényleg az a baj, hogy én már ott 1 percet sem tudok dolgozni és kedden AFP-re is kell mennem.
Várjál még két-három napot szerintem. hétfőn kérdezz rá, hogy akkor valóban meghosszabbították-e a szerződésedet, ha igen, akkor két-három nap múlva jelentsd be, hogy babát vársz. Mert ha hétfőn egyből bejelented, akkor lehet, hogy egyből összekészítik a felmondási papírjaidat, hogy jaj, bocs, ezt még pénteken akartuk odaadni, amikor próbaidős voltál.
Egyébként, bocs, muszáj megkérdeznem. Nem Szolnokon dolgozol egy logisztikai cégnél?
Kedves válaszolók:
1. Nem szolnokon dolgozom. Borsodban.
2. Szerintem már lejárt a próbaidő, mert a szerződésben 90 nap van írva és nem 3 hónap.
Szia!
Dettó így jártam, csak én a próbaidő lejárta előtt pár nappal kaptam egy értesítőt, hogy mikortól válik határozatlanná a szerződésem. Nagyon szemét voltam, hogy így kicsesztem velük, de ha nem vagyok terhes, nem maradok annál a cégnél. Megjegyzem, én irodai alkalmazott voltam. Nem örültek neki, de mivel egy babát már 20 hetesen elvesztettem, jobbnak láttam táppénzre menni. Akkor voltam 20 hetes,amikor elmentem táppénzre. Rá 1 hétre mentem a dokimhoz, és kiderült, hogy nyílik a méhszáj úgyhogy mindenképp tp lett volna...
Kérdezz rá a munkáltatódnál, hogy mikor vagy pontosan véglegesítve. Azt ne mond meg, hogy miért érdekel. Rá 1-2 napra menj tp-re...
Írj, hogy mi volt!
Drukk!
15 hós anyuka
18 hetes km
Én jelenleg is az ő állományukban vagyok, de nem fogok visszamenni hozzájuk. Több okból is, főleg, azért amiért nem maradtam volna ott, ha nem vagyok terhes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!