Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ekkora szerencsém...

Szerintetek ekkora szerencsém van, vagy reklamálnom kéne?

Figyelt kérdés

Tavaly szeptemberében született kislányom, előtte egy évet dolgoztam, azelőtt passzív gyed-en voltam a nagy fiammal. Februárban járt le a tgyás, és megigényeltem a gyed-et, de már egy ideje idegesít, hogy csak egy év jár (mivel egy évet dolgoztam előtte, és minden fórumon - a oep-nél is - azt mondták, hogy a passzív gyed nem számít bele a biztosítási időbe). Tehát úgy számoltam, hogy másfél éves koráig tudok itthon lenni, utána vissza kéne mennem dolgozni, kislányom bölcsibe adni, vagy nem tudom....

A lényeg, hogy ma megkaptam a határozatot a gyed-ről, és azt írják, hogy jövő év szeptemberéig kapom (tehát két éves koráig). Hihetetlenül boldog vagyok, de egy kicsit aggódom is, hogy mi lesz. Rá fognak jönni időközben és hirtelen vége lesz, vagy utólag, és akkor vissza kell fizetnem, vagy ilyesmi?

Nem akarok reklamálni,annyira örülök neki. Szerintem ezt nekik kell tudni, tehát nem én mondtam, hogy eddig kérek gyed-et, hanem ők számolták ki.

SZERINTETEK?

2012. ápr. 19. 14:35
 1/4 anonim ***** válasza:

hát igen, kényes helyzet, nekik kellene tudni, de ha mégis kiderül, akkor vissza kell fizetni

én sem tudom, hogy mit tennék, nem irigyellek...

2012. ápr. 19. 14:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Mindenképpen megkérdezném hogy biztos addig jár? mi alapján? mert..meg sem kapni még mindig jobb mint visszafizetni!
2012. ápr. 19. 14:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon könnyen kiderül, adóbevallás! és akkor vissza fizettetik veled.
2012. ápr. 19. 15:00
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazatok van, de eddig, ha pl. adóhátralékom volt, vagy illetéket kellett fizetni, vagy egyszer már volt, hogy vissza kellett fizetnem valamit, mindig írtam leveleket, meg fellebbezéseket (sokan nem is tudják, hogy van ilyen lehetőség), és eddig mindig kaptam is kedvezményeket. Pl. az illetékre részletfizetést, meg a felét elengedték (és amikor kezdett fel menni a chf, akkor még a maradékot is elengedték). Az adótartozásomnak is a felét elengedték tavalyelőtt, stb.

Úgyhogy inkább nem szólok, majd levelezek velük pár év múlva.

Köszi a válaszokat!

2012. ápr. 19. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!