Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El mered engedni asztmás...

El mered engedni asztmás kisgyermekedet ottalvós táborba, osztálykirándulásra, kisbaráthoz aludni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 18:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a gyerek azért nem akar menni, mert érzi, hogy te nem akarod. Nagyon könnyű így a betegségtudatot belenevelni a gyerekbe, vigyázz erre.

Hiddel,hogy felébrednek a többiek és szólnak. Nekem sűlyos epilepsziás osztálytársam volt, elsős kortól jött mindenhová ésmindenki figyelt rá.És igen, voltamikor camping faházban átszaladtunk a szonszéd kisházba a tanárokért. Bizz jobban

2012. ápr. 12. 09:53
 12/17 A kérdező kommentje:

Dehogy nevelem bele! :)

Esélyem nem volt megkérdezni, hogy mit szeretne, mivel ő jött haza így, hogy ki volt plakátolva, de ő aztán el nem menne - csak nevettünk ezen egy jót, ahogy mondta.

Szóba sem került a betegség, csak én elgondolkodtam rajta, hogyha...

Teljesen normális életet él(ünk), futkározik, biciklizik, kirándul, hegyet mászik, úszik.

2012. ápr. 12. 13:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"ő jött haza így, hogy ki volt plakátolva, de ő aztán el nem menne"

Oké, de tényleg tökéletesen biztosan meg vagy győződve róla, hogy nem azért érzi ő így, mert te aggódsz? Lehet, hogy tényleg nem azért, és akkor minden rendben.

A teljes élet kapcsán szerintem nem csak az a fontos, hogy sokféle tevékenységet végezhessen (falmászás, kirándulás stb.), hanem hogy merjen elszakadni hosszabb-rövidebb időre a szüleitől. Ha máskor sem akar menni sehova közeli rokon nélkül, akkor gondolkozz el, hogy miért nem. Kényszeríteni persze nem kell, de biztatni mindenképpen. Ha az ilyesmi kapcsán fél valamitől, akkor ezt is meg lehet vele beszélni, és segíteni (pl. ha attól fél, hogy nem lesz a közelben felnőtt, akkor vele is meg a tanárokkal is meg lehet beszélni, hogy figyeljenek erre oda stb.)

2012. ápr. 13. 13:25
 14/17 Toncsi63 ***** válasza:
100%

Most még nem képes az "aggodalombúra " alól kiszabadulni. 2-3 év múlva elengedheted. Azonban abba is gondolj bele: Mitől fosztod meg? Milyen emlékek, élmények (barátokkal közös) csínyek azok amikről nem lesz mit mesélnie, ha felnő? Én elhiszem, hogy aggódsz, de ha tényleg teljes életet akarsz neki, akkor ne úgy kelljen bringáznia, úsznia, stb , hogy anyuci, apuci felette őrködik, minden lépését figyeli. Ha elég értelmes a gyógyszere használatához, szerintem mehetne. Lehet, hogy ha nem állsz felette állandóan, még elő sem jön az asztmája oly sűrűn. Nekem volt egy ilyen osztálytársam. Amikor ott volt vele a mama, minden percben rosszul lett. Travolta mondása: "Dobd el néha a pórázt, hadd fusson"

De innen, ismeretlenül könnyen osztja az ész bárki, aki nem is ismer titeket.

2012. ápr. 14. 06:22
 15/17 anonim válasza:
Sújos aszthmás vagyok de már másodikos koromban ezt csináltam szóval nyugodtan csak akkor legyen nála gyógyszer és inhalátor .
2012. ápr. 16. 15:09
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is 8 éves és allergiás asztmája van.Szerencsére enyhe.Május végén megy életében először táborba(4napra).

Én is vonakodtam elengedni,de beszéltem a tanárnénivel tud -e neki segíteni ha baj van.Megnyugtatott hogy igen,az Ő fia is használt pipát, gyógyszert,egyebeket.Egy szobában lesz vele meg a többi félőssel.

Valamint a gyerek már 8 éves tehát megérti mit kell tennie ha rosszul van.Olyan ez mint a cukrosoknak az inzulin.Azt is meg kell értetni a gyerekkel hogy ez az életének az egyik legfontosabb része.

Mint ahogy az egyik előttem válaszoló írta: nem h*lye csak gyerek.Igaz bennem is lesz para a 4 nap alatt,de remélem nem lesz semmi gond vele és jól fogja érezni magát.

2012. ápr. 18. 14:12
 17/17 Gáspár Keve Balázs válasza:
100%
Én világ életemben asztmás voltam, súlyosan, de én soha sem hagytam ki a táborokat. 7-8 éves simán tudja mit kell tenni, amúgy meg hajnali 1-2 és 5-6 körül van ellenőrzés. Van olyan is hogy éjszakai ügyelet, kell beszélni a tanárokkal hogy ez hogy van megoldva.
2012. ápr. 18. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!