Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El mered engedni asztmás...

El mered engedni asztmás kisgyermekedet ottalvós táborba, osztálykirándulásra, kisbaráthoz aludni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 18:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
persze. van ott felnőtt akinek el lehet magyarázni mit lehet ésmit nem,mit kell tenni ha befullad.
2012. ápr. 11. 19:05
 2/17 anonim ***** válasza:
Igen. A gyerekkel lévő felnőtteknek el kell magyarázni, hogy mire figyeljenek és hogy mit csináljanak, ha befullad. De ha súlyos, akkor nem.
2012. ápr. 11. 19:11
 3/17 A kérdező kommentje:
Középsúlyos. Engem az aggaszt, hogy hogy veszi észre ÉJSZAKA egy felnőtt, ha pl. másik kisházban alszanak?
2012. ápr. 11. 19:16
 4/17 anonim ***** válasza:
76%

2. vagyok.

Szerintem a többi gyerek is észre fogja venni, ha befullad (tudod, van az a mondás: nem h*lye, csak kicsi).

2012. ápr. 11. 19:24
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Elengedném. Asztmásan is lehet teljes életet élni, nem fosztanám meg ilyen élményektől. Elmagyarázod, hogy mit kell csinálni, fel tudja fogni, hidd el. :)
2012. ápr. 11. 19:32
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy barátnőm aki asztmás volt, rengeteget járt, jártunk ennek ellenére táborozni. Mindig nála volt a gyógyszer, el volt magyarázva mindenkinek mi ez, mit kell tenni(gyerekeknek annyit, hogy ha furcsát észlel akkor azonnal szólni a felnőttnek) Mindig a szomszéd szobában vagy házban volt a tanár, direkt úgy rakták a csajt.

Ha nem szokott sűrűn befulladni és megbízol a kísérőben szerintem engedd el, ez egy nagy élmény lesz neki!

2012. ápr. 11. 19:35
 7/17 A kérdező kommentje:

Azt kizártnak tartom, hogy három 7-8 éves kisgyerek az egész napos túra és rohangálás után éjjel kettőkor felébredjen, és felismerje, hogy a másikkal valami baj van, ráadásul átmenjen a koromsötét éjszakában szólni egy felnőttnek - tehát erre nem támaszkodhatok. Főleg mert 3 perc alatt drasztikusan tud romlani az állapota.

Szerintem teljes életet él, semmi különösben nincs korlát, de ettől félek: idegen hely, a tanár néni sem a megszokott felnőtt, külön ház (hiába 4 méterre van, akkor sem hall semmit), plusz teljesen más környezet a természetben (allergiás asztmás, fű -és fafélékre is, ráadásul és talán épp emiatt eddig mindig idegen helyen aludtunk, amikor fulladt).

Ezeket mind mérlegelni kell.

2012. ápr. 11. 20:36
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem már el is döntötted. :) Csak akkor miért kérdezed? Te ismered a gyerekedet, csak te tudsz mérlegelni.
2012. ápr. 11. 20:46
 9/17 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem akar menni, de mivel földobtak egy ilyen lehetőséget, így eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha.

Ezenkívül kíváncsi vagyok, más hogy vélekedik erről.

Azonban közben arra is rájöttem, hogy kicsit bővíteni kell a szükséges "adalékokat" is, mert a körülmények nagyon befolyásoló szerepűek.

Esetleg gondotam arra is, és ezért is írtam ki így, többrétegűen a kérdést, hogy baráthoz elengedné az anyuka, mert jól ismeri a szüleit, osztálykirándulásra akkor, ha már pl. legalább 9 éves, de mondjuk elsőst nem stb.

2012. ápr. 11. 21:00
 10/17 anonim ***** válasza:
Asztmás vagyok, gyermekkoromban sokszor mentem erre-arra, ottalvós táborokba is pl., egészen kicsi koromtól (4-5 év) tudom, hogy mit kell tenni, ha fulladok - spray, szólni felnőttnek. Ezt szerintem a kísérőknek és a gyereknek is el lehet magyarázni. :)
2012. ápr. 11. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!