El mered engedni asztmás kisgyermekedet ottalvós táborba, osztálykirándulásra, kisbaráthoz aludni?
2. vagyok.
Szerintem a többi gyerek is észre fogja venni, ha befullad (tudod, van az a mondás: nem h*lye, csak kicsi).
Nekem volt egy barátnőm aki asztmás volt, rengeteget járt, jártunk ennek ellenére táborozni. Mindig nála volt a gyógyszer, el volt magyarázva mindenkinek mi ez, mit kell tenni(gyerekeknek annyit, hogy ha furcsát észlel akkor azonnal szólni a felnőttnek) Mindig a szomszéd szobában vagy házban volt a tanár, direkt úgy rakták a csajt.
Ha nem szokott sűrűn befulladni és megbízol a kísérőben szerintem engedd el, ez egy nagy élmény lesz neki!
Azt kizártnak tartom, hogy három 7-8 éves kisgyerek az egész napos túra és rohangálás után éjjel kettőkor felébredjen, és felismerje, hogy a másikkal valami baj van, ráadásul átmenjen a koromsötét éjszakában szólni egy felnőttnek - tehát erre nem támaszkodhatok. Főleg mert 3 perc alatt drasztikusan tud romlani az állapota.
Szerintem teljes életet él, semmi különösben nincs korlát, de ettől félek: idegen hely, a tanár néni sem a megszokott felnőtt, külön ház (hiába 4 méterre van, akkor sem hall semmit), plusz teljesen más környezet a természetben (allergiás asztmás, fű -és fafélékre is, ráadásul és talán épp emiatt eddig mindig idegen helyen aludtunk, amikor fulladt).
Ezeket mind mérlegelni kell.
Egyáltalán nem akar menni, de mivel földobtak egy ilyen lehetőséget, így eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha.
Ezenkívül kíváncsi vagyok, más hogy vélekedik erről.
Azonban közben arra is rájöttem, hogy kicsit bővíteni kell a szükséges "adalékokat" is, mert a körülmények nagyon befolyásoló szerepűek.
Esetleg gondotam arra is, és ezért is írtam ki így, többrétegűen a kérdést, hogy baráthoz elengedné az anyuka, mert jól ismeri a szüleit, osztálykirándulásra akkor, ha már pl. legalább 9 éves, de mondjuk elsőst nem stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!