Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy így érzek?

Normális, hogy így érzek?

Figyelt kérdés
Múlt héten derült ki, hogy 6 hetes terhes vagyok. Nem élek párkapcsolatban, az apára sosem lehetne számítani, de nem is akarnám, hogy részt vegyen a gyerek életében. Én szeretem a gyerekeket, de ez úgy ért, mint derült égből a villámcsapás, én most nem akartam gyereket, főleg nem így egyedül. Teljesen bepánikoltam. Már lassan két hete tudom, hogy terhes vagyok, de semmilyen anyai érzés nem kerített hatalmába, és emiatt lelkiismeretfurdalásom is van. Hétfőig kell eldöntenem, hogy szeretném-e a terhességmegszakítást vagy sem, de egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Félek mindkét lehetőségtől, attól is hogy ha megtartom, és attól is ha nem. Volt már valaki így?
2009. jún. 18. 10:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én sem tudom neked megmondani, hogy mit tegyél, sőt nem is akarom, mert külső szemlélőként nagyon könnyű lenne akár felelőtlenül tanácsot adni.

Nekem nincs (még) gyerekem, de úgy gondolom, hogy normális amit érzel- vannak érvek és ellenérvek mindkét oldalon, és a fő mozgatórugója ennek az érzésnek a félelem. Ez egy új dolog, és szerintem is elég ijesztő :) (Felelősség, kihívások, jövő...) De az "anya-gén" hiánya miatt érzett lelkifurdalást próbáld gyorsan elűzni, mert nem baj, hogy így érzel- fogadni mernék, hogy nem telik el sok idő, és akár az életedet adnád a picurkádért :)

Közhely, de mérd fel a valós helyzetedet, hiszen döntést csak te tudsz hozni.

Egyébként valamiért van egy olyan érzésem, hogy nem kell neked megnézni a Néma sikolyt ahhoz, hogy a legbelső érzéseid szerint dönts :)

2009. jún. 19. 01:16
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Megnyugtattatok afelől, hogy normális a most bennem zajló folyamat, mert már úgy éreztem, hogy velem van a baj. A lelkem mélyén megtartanám, de annyira félek is az egésztől, és még nem tudtam mérlegelni, hogy melyik döntésem milyen következményeket vonna maga után. A legjobban azért bizonytalanított el, mert egyedül ért, és felkészületlenül. De megpróbálok a tőlem telhető legjobb döntést hozni. Köszönöm mégegyszer mindenkinek!
2009. jún. 19. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!