32 évesen nem érzek gyerek utáni vágyat. Miért?
Idén 32 leszek (lány), nincs még gyerekem. Egyre többször nyaggatnak vele, hogy "és mégis mikor akarsz?" meg Anyu is, hogy "majd az unokámnak jó lesz, az unokámmal ez vagy az...". Bennem nincs olyan érzés, hogy ezt szeretném vagy ez hiányzik az életemből, közben meg egyre rosszabb "gyereknek" érzem magam, aki hülyén hangzik, de nem adja meg a szüleinek (vagyis csak Anyunak lenne erre szüksége) azt, amit szeretne, ami boldoggá tenné. Már napi téma lassan. A barátnőim zöme persze szült már, mindig hallgatom ezt is, hogy nekik már mekkora gyerekei(-k) vannak...
Elkeserítő. Ennyire defektes vagyok...???
Nyugi, nem vagy egyedül. Nem mindenki akar gyereket... én sem. Bennem mondjuk az ösztönök kezdtek el mozogni miután átléptem a 3.x-et. Előszőr nem értettem, hogy mi van, totál összezavarodtam, jó 2,5 évembe került kicsit helyreráznom az érzéseimet. Igazából tudom, hogy nem szeretnék gyereket, de valami belülről hajt, hogy kell, KELL, KEEELLLL.... sajnos nem tudom jobban leírni. Én amúgy 34 leszek és kb 1 éve mondom ki, hogy talán mégis.. de még ez is egy elég bizonytalan érzés.
Szokták arra is fogni, hogy biztos nem találtad még meg, akinek szülnél, de szerintem ez is hülyeség. A férjemmel nagyon jól megvagyunk, a világ legjobb apukája lenne és tényleg megis érdemelné, hogy apa legyen, de ettől még bennem az anyai érzések nem erősödnek.
Nálam annyival jobb a helyzet amúgy, hogy hála égnek senki sem erőszakoskodik velem. Még a férjem sem. Tudja, hogy jobb, ha inkább hagyja, hogy csendben megérjen az érzés és ahogy a dolgok alakulnak, lehet, hogy mégis lesz gyereke tőlem. Amúgy, ha erőszakoskodna velem bárki, az tuti, hogy csak még jobban ellenállnék. Lehet, hogy nálad is ez van.
Ami fontos, hogy nem anyudnak szülsz, meg nem is a párodnak. A gyerek nem egy tárgy, amit eldobhatsz, ha meguntál, vagy rájösz mégsem kell. Elsősorban magaddal kell tisztában lenned és neked kell nagyon akarnod, mert különben se te, se a gyerek nem fog jól járni.
Valahogy próbáld meg anyuddal tisztázni, hogy amit csinál, az nem jó.
09:47
Kérdezhetek?
A párod tudta, mikor elvett, hogy nem szeretnél gyereket?
09:47-es.
Igen, tisztában volt vele. Nagyon is. Én majdnem lefújtam az esküvőt ez miatt, de ő azt mondta, és mondja mind a mai napit, hogy ő engem annál jobban szeret, mint, ahogy gyereket szeretne. És ennek már jópár éve, ha akart volna már rég mehetett volna világgá. Hozzáteszem, hogy már nem is olyan fiatal, hogy "majd meggondolja magát".
09:58
Akkor így minden rendben.:)
(Kiegészítve azzal, hogy egy férfi mindig elég fiatal ahhoz, hogy meggondolja magát, ellentétben a nővel!)
Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy már nem az a 30as évei elején járó, igazából még nem tudja élettől mit akaró típus, hanem már a 4. x-en túl, nagyon is érett fejjel gondolkodó pasi. :D
De amúgy igazad van. Egy pasinak soha nem késő. :)
Köszönöm a válaszokat.
Apának való... hát egy fél éves kapcsolatban élek éppen, nem tudom, hogy apánakvalónakl lehet- e nevezni. Na de előtte is voltak kapcsolataim, komoly kapcsolatok is és akkor sem éreztem, hogy szeretnék.
Az nem lehet, hogy mondjuk 10- ből egy pasi sem lett volna iseális... úgyhogy csak bennem lehet a "hiba".
De igazatok van, változhat a dolog és nem vagyok még elkésve, tudom. Csak a barátnőim, volt osztálytársaim már a másodiknál tartanak :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!