Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy így érzek?

Normális, hogy így érzek?

Figyelt kérdés
Múlt héten derült ki, hogy 6 hetes terhes vagyok. Nem élek párkapcsolatban, az apára sosem lehetne számítani, de nem is akarnám, hogy részt vegyen a gyerek életében. Én szeretem a gyerekeket, de ez úgy ért, mint derült égből a villámcsapás, én most nem akartam gyereket, főleg nem így egyedül. Teljesen bepánikoltam. Már lassan két hete tudom, hogy terhes vagyok, de semmilyen anyai érzés nem kerített hatalmába, és emiatt lelkiismeretfurdalásom is van. Hétfőig kell eldöntenem, hogy szeretném-e a terhességmegszakítást vagy sem, de egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Félek mindkét lehetőségtől, attól is hogy ha megtartom, és attól is ha nem. Volt már valaki így?
2009. jún. 18. 10:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kérlek titeket, aki válaszol, ne hurrogjatok le, hogy miért nem védekeztem, és vessek magamra, eddig azt sem tudtam, hogy van peteérésem, ugyanis hormonális problémából fakadóan, a télen orvos megállapította, hogy nincs peteérésem, a menstruációm hol volt hol nem, de elismerem, ennek ellenére is lehettem volna körültekintőbb.
2009. jún. 18. 10:39
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

Eldönteni helyetted nem tudom, de a kédésre a válasz, h teljesen normális, amit érzel. Mi akartuk a babát, de mikor pozitív lett a teszt, annyira megrémültem, h eszembe jutott az abortusz. Nem tettem meg, de jó volt, h akár meg is tehettem volna. Aztán ez két nap múlva elmúlt, és tudtam örülni, legfőképp azért, mert a frjem azt mondta, h ellenzi az abortuszt, mert még bajom lehetne tőle. Engem féltett, és ez megerősített abban, h jó helyre jön a baba.

Egyedül húzós, de olyan sokan csinálják, és működik. Neked kell tudni, h mered-e egyedül felnevelni, persze azt sem szabad elfelejteni, h jöhet egy férfi, aki mindkettőtöket imádni fogja. Túltengenek benned a hormonok, veszélyes egy időszak, kérj segítséget a családtól, édesanyádtól, v vkitől, aki mégis objektívebben látja, mint te.

2009. jún. 18. 10:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Húh, hát nem könnyű helyzet. Azt mérlegeld, hogy fel tudod e nevelni egyedül. Ha igen, akkor én megtartanám, pláne annak fényében, hogy hormonális problémáid vannak és állítólag nem volt peteérésed. Ki tudja, hogy ha elveteted, akkor lehet e még babád. Mert gondolom egyszer te is mindenképpen szerettél volna babát. Az anyai érzések miatt ne aggódj, az majd alakul. Teljesen új helyzet, nem egyszerű kezelni. Nekem még a szülés után is eltelt 2-3 hét, mire felfogtam és átéreztem, hogy tényleg anya lettem, pedig nem vagyok gyengeelméjű. :-) Szóval az anyagiakat mérlegeld elsősorban, hogy tudod e majd etetni, ruházni, taníttatni. Ha ez menni fog, akkor gondolkodj el azon, hogy mennyiben lenne ez törés az életedben. Tudnod kell, hogy ha van egy gyerkőcöd, akkor már nem oda mész ahova akarsz, nem akkor eszel, alszol, stb. amikor akarsz, hanem amikor lehet. Teljesen megváltozik az életed. De! és ez nagyon fontos, egyetlen mosolyával jóváteszi az átvirrasztott éjszakákat, elmúlasztja a fáradságot és felvidít. Igazi csoda! Kívánom, hogy olyan döntést tudj hozni, amit nem bánsz meg hosszútávon!
2009. jún. 18. 10:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én velem ez történt, amikor 20 éves voltam. Nős pasi, 20 évvel idősebb, és nem védekeztem, diploma előtt. Hatalmas hibát követtem el-tudom. 6 hetesen elvetettem a babát. Nem telt el azóta olyan nap, hogy ne gondoljak rá. Eltelt azóta közel 10 év. 3 éve tart a jelenlegi kapcsolatom, szerelmesek vagyunk, gyermeket is szerettünk volna. Sikerült a legeslegelső próbálkozásra. El sem mertem hinni. De tudod, hogy a 9 hónap alatt is mindennap az Istenhez imádkoztam, hogy ne verjen meg és ne vegye el tőlem a magzatomat, amiért 10 éve hatalmas hibát követtem el. Szerencsére időre született meg a babám, akit teljes szívemből imádok, de a mai napig nem tettem túl a régmúlton. Minden papíron az szerepel, hogy 2/1 baba. Szóval Ő nekem a 2. babám. Én apa nélkül nőttem fel, mert meghalt és semmiképpen nem szerettem volna apa, család nélkül nőjjön fel a gyermekem - talán ez volt a döntő érv.
2009. jún. 18. 10:53
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

Hát sajnálom a dolgot...gondolom milyen nehéz lehet.Én a helyedben nem tartanám meg!Van egy 4 hónapos kisfiam,nem is tudom milyen lenne ha nem lenne velünk az apukája.Én tuti nem bírnám egyedül.(persze van aki ezt egyedül csinálja végig)Rossz lehet mindent egyeül átélni..átvirrasztott éjszakák,az első mosoly!Sokkal jobb úgy szülni egy babát,hogy ha Te is vágysz rá és nem mellesleg a párod is!Dönts belátásod szerint!

Ez csak az én véleményem volt!!

2009. jún. 18. 10:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

nem írtsad, hogy hány éves vagy, met az sem mindegy, hogy 20 vagy 35. van-e állásod? számíthatsz-e a családodra?

én mindenképpen megtartanám, főleg, hoyg az orvosok azt mondták korábban, hogy nem lehet gyereked. ki tudja, talán, ha őt elveteted, lehet-e később gyereked!? én ezt a babát a sors/Isten (ki miben hisz) ajándékának tekinteném, és megszülném.

2009. jún. 18. 11:23
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Én csupán 14 voltam, mikor felelőtlenül terhes lettem.

A párom (mára férjem) el akarta vetetni, de nekem nem ment.

Megszültem a kisfiamat és az apukája is velem maradt.

Talán elég felelőtlen dolog, hisz egyedül nem nagyon tudnám eltartani, de a férjem 100%-ig mellettem áll és rengetegszer köszönte már meg, hogy akkor nem engedtem neki.

3-masban élünk, nincs kívülálló segítség, és minden alkalommal, mikor ránézek a fiamra, tudom, hogy üres lenne nélküle az életünk.

Most sem vagyok még olyan hűű de idős (18 leszek), de tudom, hogy sosem fogom megbánni.

Viszont van egy ismerősöm, aki elvetette 9 éve. Most újból babát vár, úgy, mint Te, egyedül, hormonbajokkal, de megtartja, hisz rettenetesen megbánta, hogy elvetette az elsőt!

Talán nem fair, de keress rá a googe-n a "néma sikoly"-ra, az egy videó, ami UH-on keresztül megmutatja, hogy egymagzat menekül a szívóberendezés nélkül.

Vagy nézz meg 1-2 abotzuszos videót (jobb előbb, mint utóbb!), és ha ennek ellenére is el tudod vetetni, akkor az a jobb döntés.

De ha nem, akkor tarsd meg!

2009. jún. 18. 13:29
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
* Bocsi az elgépelésért, természetesen szívóberendezés elől és abortuszos videó
2009. jún. 18. 13:31
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
Igen normális hogy igy érzel! Ez a gyerek egy nagy-nagy ajándék, én megtartanám a helyedben, gondold el, mekkora élni akarás van benne, ne foszd meg tőle. Ő TÉGED VÁLASZTOTT, HOGY AZ ÉDESANYJA LÉGY!!! Ne foszd meg őt és magad ettől a lehetőségtől! Remélem, helyesen döntesz.
2009. jún. 18. 13:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak amiatt vannak ketsegeid, hogy megtartsd-e mert nem erzel anyai erzest akkor ne felj. Ki fog alakulni. Nem hiaba fogod 9 honapig a szived alatt hordani a babat. Jol kitalalta a termeszet, lesz idod felkeszulni es amikor megszuletik akkor is majd elojonnek az anyai osztonok.

Persze nem akarlak rabeszelni semmire, neked kell eldontened de ne felj ha meg nem erzel oriasi szeretetet, mindenki megijed egy picit az elejen, hiszen uj elet kezdodik amit meg nem ismersz. Emiatt nehogy elvetesd a babat, senki sem kezdi tokeletesen es sokan vannak akik a terhesseg elorehaladtaval kerulnek egyre kozelebb a babahoz. Persze ha mas gondok is vannak a hatterbe akkor igazan nem hasznos az en tanacsom, akkor neked kell merlegelni, hogy mi a fontos, fel tudod-e nevelni, en csak annyit tudok neked mondani, hogy ne legyenek ketsegeid, mert a szereteted egyre fog noni a baba irant szepen fokozatosan amig majd egy nap el sem tudod kepzelni nelkule az eleted.

2009. jún. 18. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!