Ti is szoktátok a babátokra azt mondani, hogy töki vagy punás?
Nekem ezek a szavak nagyon ellenszenvesek, annyira csúnya ha így mondja valaki a gyerekének, miért nem lehet a nevén szólítani.
Kicsit buta embereknek tartom azokat akik a saját gyerekükre ezeket mondják.
Lehet, hogy csak én vagyok egyedül így ezzel,de kíváncsi vagyok mások, hogyan gondolják.
Én sem hívom így (vagy hasonlóan) a gyerekeimet.
Érdekes azért, hogy hogy alakul az ehhez való viszonyulás az emberekben. Nagynéném és anyám a legnagyobb természetességgel mondja a gyerekeimnek, hogy "gyere, tisztába tesszük a pecert/puncit." Nekem pedig borsózik tőle a hátam, ha hallom. Nem szólnék érte, mert semmi okom nincs rá, hogy ezzel akármi bajom legyen, de valami oknál fogva mi mégsem beszélünk így itthon, és engem nagyon zavar, ha hallom. De mondom, úgy érzem, hogy ez az én problémám, nem az övék.
Nos, mikor terhesen megtudtam, hogy kisfiam fog születni, onnantól kezdve voltam olyan "primitív, embernek nem nevezhető lény", hogy TÖKI-nek hívtam...
Aztán ahogy megszületett, már nem hívtam így, de amíg pocakban volt, végig Kistöki volt!
az teljesen más ha valaki otthon a négy fal között hívja így, de amikor az utcán a boltban és másoknak is így beszél róla, pl. Töki tegnap megtette az első lépést.
Ez annyira csúnya
Igaz én itthon se mondom neki, hogy punás.
Itt is olvastam már olyan választ egy kérdésnél hogy az én tökim x hónapos
Nehezére esett volna leírni, hogy fiam vagy gyerekem?!
Azért a töki és a punás között van némi különbség. A fiamnak olykor én is mondom, hogy tökikém, de ez a megszólítás nem a nemi szervre utal, onnan jött, hogy olyan kis tejbetök :) Ha lányom lenne, nem hívnám punásnak, maga a puna szó sem tetszett soha.
Viszont rám már mondták kiskoromban, hogy puncis :D Még amikor születtem, nagyapám nagy vígan bement a lottózóba és jó hangosan ujjongott, hogy végre a sok fütyis után született egy puncis is :) Tekintve, hogy az öt unokája közül én vagyok az egyetlen lány. Nem akadt fent ezen akkor senki, és én most se tartom felháborítónak, szeretetből mondta. Primitívnek meg pláne nem mondanám a nagyapámat, ritka művelt ember volt, más kérdés, hogy paraszti családból származott, ez a szóhasználatán sokszor észrevehető volt olyan pillanatokban, amikor kicsit megfeledkezett magáról, viszont nagyon tanult ember volt.
Kislányt lehet nem hívnék így, de kisfiamnak szoktam mondani, hogy "gyere kukac kicseréljük a pelust". bár engem a múltkori "falta a cicit" kérdés sem háborított fel.
fiúsanya
Úgy tűnik, én is és a férjem is az embernek nem nevezhető primitív bunkó kategóriába tartozunk (több diplomával, nyelvvizsgákkal és hasonlókkal, amit nem az ecserin vettünk egyébként), de simán mondom a 20 hós fiamnak, hogy gyere töki, ki kell cserélni a pelust, sőt, olyan is előfordul, hogy mesélem napközbeni élményeinket a férjemnek olyanformán, hogy képzeld, mit talált már ki megint ez a kis tökös. :-)
A lányunkat nem nagyon szoktuk puncisnak hívni, punás meg nekem nem jön a számra, sosem mondtuk így, de még nekem is simán mondja a férjem este, négyszemközt, hogy gyere puncika... Szeretetből mondja, most sértődjek meg?
Nem mondom, hogy nagyközönség előtt kell használni ezeket a szavakat, de itthon a családban ugyan mi a baj velük?
Én is embernek nem nevezhető, primitív valami vagyok.
Kisfiamnak szoktam mondani hogy Töki, bár ez nem a nemi hovatartozásából fakadt, hanem ahogy már írták nálunk is a tejbetökből rövidült le.
Kislányomat nem punásnak, hanem Cuncinak szoktam hívni, és nemrég mondta a barátnőm, hogy ez a puncinak egy szinonimája. Kisfiam a kislányomat sokszor hívja Pinavirágnak, de hogy honnan szedte az rejtély előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!