Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is szoktátok a babátokra...

Ti is szoktátok a babátokra azt mondani, hogy töki vagy punás?

Figyelt kérdés

Nekem ezek a szavak nagyon ellenszenvesek, annyira csúnya ha így mondja valaki a gyerekének, miért nem lehet a nevén szólítani.

Kicsit buta embereknek tartom azokat akik a saját gyerekükre ezeket mondják.

Lehet, hogy csak én vagyok egyedül így ezzel,de kíváncsi vagyok mások, hogyan gondolják.

2012. ápr. 4. 08:01
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
18%
Aki igy beszél a gyerekéröl, az primitiv lény, még embernek sem nagyon nevezhetö.
2012. ápr. 4. 08:05
 2/37 anonim ***** válasza:
27%
Soha eszembe sem jutott és nem is mondanám. Primitív szerintem.
2012. ápr. 4. 08:06
 3/37 anonim ***** válasza:
71%
Nekem sem annyira tetszenek ezek az "elnevezések", de azért az kicsit túlzás, hogy az olyanok, akik ezt mondják a gyerekeikre azok embernek sem nevezhetők.
2012. ápr. 4. 08:11
 4/37 anonim ***** válasza:
46%
Én sem nevezem így a kislányomat. Nekem sem tetszik, amikor így hívják, szerintem is gusztustalan.
2012. ápr. 4. 08:14
 5/37 anonim ***** válasza:
69%

A töki még talán, bár nem tudom, hogy akkor is így érezném, ha fiam lenne, de a punás nagyon rosszul hangzik számomra, akkor már inkább puncis...de azért így sem nevezném, pláne nem nyilvánosan. Van aki tényleg így hívja a gyerekét mások előtt? Mert az hogy otthon amikor kettesben vannak mondja neki, hogy na gyere tisztába teszlek töki vagy kispuncis, még elhiszem, de hogy a játszótéren mondjuk úgy szól hozzá, hogy punás gyerek hintázni??? Ez már visszataszító rendesen.

Engem apukán valami számára vicces okból kifolyólag elkezdett fikának hívni kislány és kiskamasz koromban. Rettenetes volt, gyűlöltem ezért (valahol legbelül még most sem tudok neki megbocsájtani. Lehet neki aranyos volt nem tudom, de utáltam. Többször meg is kértem, hogy ne hívjon így pláne ne mások előtt, de sokáig mégis így hívott.

2012. ápr. 4. 08:15
 6/37 anonim ***** válasza:
gyerek hintázni = gyere hintázni
2012. ápr. 4. 08:15
 7/37 anonim ***** válasza:
82%
Ismét egy kérdés, amiről vérre menő vitát lehet nyitni. Nem is értem miért kell ilyen baromságot kérdezni. Mindenki úgy nevezi a gyerekét, ahogy akarja. Mi az, hogy nem lehet embernek nevezni? Azért az enyhe túlzás!
2012. ápr. 4. 08:16
 8/37 anonim ***** válasza:
50%
Anyukam falusi csaladbol szarmazik es a nagynenem sokszor igy hivott minket, ocsemet es engem.szerintem is parasztos viszont nem rossz szandekkal mondta nagyon szetetett minket, csak hat nem volt valami muvelt szerencsetlen. en biztos nem fogom igy " becezni" gyermekem.
2012. ápr. 4. 08:17
 9/37 anonim ***** válasza:
60%
a Punást értem! de a Tökivel mi a baj? o.O
2012. ápr. 4. 08:24
 10/37 anonim ***** válasza:
72%

Hőn vágyott kislányomat valamikor itthon bizony Puninak hívom. A fiaimnak meg bizony szoktam mondani, hogy töki. -Gyere töki, megnyírom a hajad.

Ha a lányom növöget, biztosan nem fogom így becézni. Ismerek olyan asszonyt akit gyerek korában elneveztek punikának és azóta is így hívják. A gyerekek Punika néninek szólítják. Anno nekem visszataszító volt, de valahogy most már nem is annyira. Mehet a lepontozás, mert eltér a véleményem!

2012. ápr. 4. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!