Hogyan tudnék spórolni? Ti hogy oldjátok meg ezt a nehéz helyzetet?
Januárban mindkettőnknek megszűnt a munkahelye.Párom azóta talált munkát,én viszont hiába küldtem el vagy 100 önéletrajzot,sehonnan nem kapok választ.
Mire kifizetjük a rezsit,marad kb. 25-30 ezer ft kajára,vegyszerekre(egyszóval mindenre).
Amíg nem kapok munkát valahol ez igy is marad.Tippeket szeretnék,akik hasonl összegből élnek,hogy oldják meg??
Előző vagyok, itt a link. Sajnos mi is nagyon sok kenyeret eszünk, viszont ezzel azért lehet spórolni, főleg, hogy jön a zöldségszezon. Zsíroskenyér, némi zöldséggel... Ha van erkélyetek, pár cserép koktélparadicsom ott is megterem!!! Mi is így szoktuk.
A blogról és a hűtős és a 2 órás kenyeret is rendszeresen sütöm, nem lehet elrontani. Meg épp most láttam, a Tescoban péntektől 100 Ft 1 kg liszt, a Sparban az élesztő van leárazva, ehhez már csak víz meg só kell.
Tisztítószeren úgy spórolunk, hogy sima hypot veszünk, gyógyszertárban szódabikarbónát, meg ecetet. Ezekkel mindent ki lehet takarítani. Öblítő helyett is ecetet használok mosásnál.
Szintén előre tervezem a heti menüt, magam főzök és sütök itthon mindent (kivéve a kenyér, mert az 149 ft/kg-ért vesszük, megsütni drágább lenne, bár tudnám mi van benne, az igaz...)
Az ételeket át lehet alakítani(pörköltből gulyásleves, rizses hús stb.), joghurtot otthon is lehet készíteni (én most 1 activiával oltottam be a tejet, az elsőből félretettem, és újra oltottam, ugyanolyan finom).
Energiatakarékos izzót használunk, felmosáshoz pl. a kádban összegyűjtöm a mosógép öblítő vizét. Inkább egyszerre mosogatok többet, így egyszer kell csak vizet forralni (én úgy szoktam meg, hogy vizet forralok, nem a csapból engedem a meleg vizet). Ajándékba egymásnak is általában hasznosat veszünk (pl. a Férjemnek karácsonyra metszőollót vettem és kertészeti könyvet, mivel veteményezünk is, palántázunk is).
A gyerekeink (illetve a kicsi szopizik, a nagy már mindent eszik) szereti a krémleveseket, a szárazabb kenyeret pirítósnak megsütöm, és a levesbe nem is kell más az adott zöldségen kívül (tehát nem kell bele plusz répa, zöldség, stb. csak hagyma mondjuk).
A gyerekeknek mindig akciósan, kuponnal veszem a pelenkát, ha kell, itthon többször átszámolom, hogy jövök ki olcsóbban és ésszerűbben a kuponokkal. (Tudom, nincs babád, de a dm-ben van más kupon is, ami talán nektek is jól jöhet, bár mi szeretjük pl. a Lidl termékeit is, mosópora is nagyon jó, öblítője is :)).
Akciósan több kg lisztet, cukrot, száraztésztát, paradicsom konzervet veszek.
Ecettel vízkőoldózók én is. Vanish szappan helyett jó a Caola mosószappan is pl.
Nagyon össze-vissza írtam, elnézést, kicsit késő van nekem már :)
Remélem azért van benne hasznos ötlet, még sok lenne, bár nem állunk rosszul anyagilag, de félreteszünk, és így sokkal jobb, hogy nem költünk tök sok felesleges dologra. Nekünk kihívás valahogy, én nagyon élvezem a spórolást :)
Hát a panel rezsije a létező legdrágább. Főleg a távfűtés miatt. Ezért is lehet nagyon olcsón hozzájutni (a körúthoz közeli lakótelepen is 5M az egyszobás garzon már).
Ez a topic nyílt spórolás témában, ebben jó tanácsok vannak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!