Sürgős! TGYÁS és GYED kérdés! Álláskeresési járadék, munkanélküliség bonyolítja a helyzetet)?
Azt még fontos lenne tudni, hogy okt 2-től kap-e valamit a barátnőd.A munkaviszonya megvan, az álláskeresési járadék is biztosított időnek számít, tehát ezek a feltételek teljesülni fognak.És még van egy olyan feltétel, hogy a biztosítási idő megszünését követően 42 napon belül megszüljön.
Ki kell számolni, hogy október 2 és nov 11.között mennyi idő telik el.De talán épp belefér a barátnőd a 42 napba, feltéve, ha időbe szül, és nem időzik még a pocakjában a baba.
1.vagyok.
Elnézést, hogy nem jót mondtam de most megörültem mert kiszámoltam és 40 nap telik el neki. Én a helyében megbeszélném a dokimmal, hogy indítsa meg napra pontosan vagy egy nap túlhordással. Ez a legegyszerűbb megoldás és semmi rossz nincs benne.
Van még egy megoldás: mondja le az álláskeresési támogatást, majd szeptember végétől igényelje újra.
Mivel a tgyáshoz elég ha a megszűnéstől számított 42 napon belül szül, de a gyedhez nem, így meglenne a gyed is.
Lemondja, majd egy hónap mólva megigényli, megszül, igényli a tgyást, és lemondja az álláskeresésit. Amikor lejár a tgyás, újra igényli az álláskeresésit, és a támogatás fennállása alatt igényli a gyedet - így a gyedhez szükséges feltételek is meglesznek (biztosítottság igényléskor).
Az az egy hónap jövedelem nélkül megéri, hogy ne csak gyest kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!