Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gáz, hogy nem merem a gyerekei...

Gáz, hogy nem merem a gyerekeimet egyik nagymamára sem bízni? Ti mennyi idős kortól, és milyen gyakran bízzátok rájuk?

Figyelt kérdés
A helyzet,hogy az én anyán sohasem ér rá.Sokat dolgozik,ha meg éppen nem,akkor hulla fáradt.Az anyós kissé túlbuzgó,jönne éjjel-nappal,de annyira kapkodós és figyelmetlen,hogy egyedül semmiképp sem hagynám a picikkel.Én vagyok túl parás,vagy van még aki hasonló cipőben jár?
2012. márc. 26. 14:04
1 2 3
 11/24 ava87 ***** válasza:

Anyukámra gond nélkül rábíztam már akár újszülött korában is (nyilván mivel együtt laktunk, és természetesen ilyenkor még csak 10 percekről volt szó), meg úgy általában bármikor. Igaz, sajnos ő is sokat dolgozik, de amikor ráér, és nem fáradt, akkor szívesen segít.

Az sose fordult meg a fejemben, hogy nem figyel, és ebből baj lesz. Ha munkaidőben elbír 10 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekkel, akkor egy darab, teljesen egészséges gyerekkel bőven elbír :)

2012. márc. 26. 18:18
 12/24 anonim ***** válasza:

Van egy 3,5 éves kislányom és egy 1,5 éves fiam.

A kislányt 1 hónaposan már ott hagytam anyósnál 1-2 órára míg elmentünk boltba.Meg ah dolgom volt mindig nála hagytam (ő nyugdíjas,anyu dolgozik.)De már 2 éves kora óta elszokta vinni hétvégékre anyum.Szeret a mamáknál aludni.

A 1,5 évesemet is ott szoktam hagyni ha dolgom van.Még őt nem adtam oda hétvégére, mert kicsi és nagyon anyás.

Én megbízom bennük.Anyósom 65 éves,anyum 52 éves.

2012. márc. 26. 21:28
 13/24 anonim ***** válasza:
én már egyéves kortól rábiztam hol az én szüleimre, hol a férjemére mindkét kisfiamat. És örültem neki, hogy ők is nevelhetik, nemcsak mi a férjemmel. A gyereknek tapsztalnia kell több generációt, mert csak igy lesz egészséges. Van olyan dolog, amit csak a nagyitól kaphat meg, olyan információ, olyan közeg, amire szüksége vanNe vonjuk meg ezt az örömet sem a gyerektől, sem a nagyiktól. Én mindig örömmel gondolok vissza azokra a hétvégékra, nyarakra, amit a nagyszülőknél töltöttem. Pótolhatatlan emlékek.
2012. márc. 27. 02:47
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
Azt a szabadásérzetet, amit a nagyinál éreztem, azt sem lehet pótolni semmivel. Mert a szülők idegesek, tökéletesen akarnak csinálni mindent, állandóan félnek, állandóan aggódnak. De a nagyszülő már tudja, mi a fontos a gyereknek, a szabadság és a feltétel nélküli szeretet. Az nem baj, ha hagyja futni a patak felé, enyémek is mindig a patak mellett játszanak, állandóan fára másznak, és akkor mi van? Ez a természetes. Nem lesz semmi bajuk. Tejallergiás gyerek ehet sajtostallért(csak tejet nem)
2012. márc. 27. 02:53
 15/24 anonim ***** válasza:
Én anyós vagyok,aki nagyon sokat vigyázok az unokánkra.Két hét után már ott hagyták velem.Az anyuka ellátta /megetette,tisztába tette/ és nekem csak az volt a dolgom,hogy vigyázzak rá,amit a mai napig is sűrűn teszek. Minden dolgomat én is elintéztem mielőtt egyedül maradtunk,hogy még véletlenül se kelljen egyedül maradnia a szobában. A gyerekek tudták, hogy bármikor haza telefonálhatnak,hogyha nyugtalanok voltak,esetleg l-2 óra volt,amig bevásárolni mentek.De,ami a legfontosabb a BIZALOM!Nincs görcsölés,hogyha el kell menni,mert hogyha alszik és én vagyok ott,amikor felébred akkor is ugyanúgy mosolyog és vidáman játszunk utána. Egy babának meg kell ismerni legalább a legközelebbi családtagokat,ert kerülhet a szülő olyan helyzetbe,hogy hirtelen el kell menni olyan helyre,ahová a babát nem viheti.Nálunk több hónapja jól müködik! Mindent megbeszélünk,hogy mit szabad és mit nem!
2012. márc. 27. 08:19
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nagyon sokféle választ kaptam.Most már legalább látom,hogy van aki hasonló felfogású m int én,és van aki túl aggódónak tartja ezt a szitut.Biztosan igaz,hogy kell,hogy a gyerek szokja a nagyszülői közeget,de azért maradjunk annyiban,hogy mamája válogatja!Azért köszi mindenkinek!
2012. márc. 27. 13:11
 17/24 anonim ***** válasza:

A mi kislányunk imád a nagyszülőkkel lenni! Egészen pici kora óta nyugodtan rábíztuk a nagyszülőkre. Persze először felügyelettel, aztán elmentünk bevásárolni, színházba stb. Eleinte én is izgultam, hazatelefonáltam ha már nagyon nyugtalan voltam, aztán ahogy nőtt és teltek a hónapok egyre nyugodtabban bíztam rájuk. És mondhatom, hogy csak jót tett neki! 2 évesen sokkal fejlettebb és okosabb a kortársainál, folyékonyan beszél, mert mindenkitől tanul valamit. Pl. anyámtól mondókákat, apósomtól hogy hogyan kell fára mászni, apámmal bárányt simogat. :-) A kedvence apósom, mert ő mindenben benne van, pl. felteszi a fára, akár órákig fogócskázik vele stb. Mit számít az, hogy eleinte fordítva adta rá a pelenkát? :-) Anyósom kevésbé figyel rá, de ezzel csak ő jár rosszabbul (a múltkor összetörte az egyik virágcserepét).

Senki sem tökéletes a rokonok közül, de mindenki nagyon szereti a kislányunkat és a tőle telhető legjobbat nyújtja neki. Nekünk ez pont elég!

2012. márc. 27. 16:15
 18/24 anonim ***** válasza:
Szerintem még azért is nagyon jó hogyha a nagyszülőkkel is van a kicsi,mert olyan nyugalommal,átéléssel,odaadással és belefeledkezve mindenben lehet játszani, és rengetek olyan játékot lehet játszani a babákkal,amit a fiatal szülők nem is ismernek már. Sok esetben ezeket helyettesíti a játék, a mese. De az biztos,amit a nagyszülőkkel játszanak,azt sohasem fognak elfelejteni. Egy igazi unoka-nagyszülő játszáshoz nem kell játék, elég a leleményesség és a türelem.Nagyszülőként írom,mert ezt tapasztalom.Pár hónapos baba az úgymond "semmin" is úgy tud kacagni,hogy szinte belekönnyezik!!!
2012. márc. 27. 16:38
 19/24 anonim ***** válasza:

Kedves Nagymama!

Vannak ősnagymamák, akik dicsérni valóak, minden tiszteletem az övéké és vannak azok, akik úgymond lekakilják, hogy van unoka, fontosabb egy afrikai utazás vagy a saját kényelmük vagy simán megbízhatatlanok. Ezen utóbbiakra azért nem bíznám a gyerekeimet. Vagy, ha a nagyszülőt nem érdekli az unoka, akkor mit csináljak? Nem hinném, hogy ezért a gyerekem szeretethiányos lesz, ez a helyzet.

2012. márc. 27. 17:42
 20/24 ava87 ***** válasza:
Ezt az Afrikai utazás dolgot most nem értem. Vagy lemaradtam valamiről? Szerintem azért egy nagymama nem önző, mert szeretne ő is kikapcsolódni, és azt mondja, hogy ő most el fog utazni pihenni, ezért egy-két hétig ne tervezzenek vele. Elvégre felnevelt már x gyereket, neki is jár, hogy ilyen jellegű kötöttségek nélkül ő is kimozdulhasson. Vagy nem? De mondom, nem tudom miről van szó, én itt elvesztettem a fonalat szerintem.
2012. márc. 27. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!