Egyik fiúnév sem tetszik! Hogy találjam meg a legjobbat?
Nem érdekel hogy passzol e a vezeték névhez, mindegy milyen lehet akármilyen név!!
Segítetek?
Van egy lánynevünk, ehhez sem kell hogy passzoljon, lehet olyan név is amit még nem anyakönyveztek, mindegy, már 100 x meg 1000 x végig olvastam az mta-t de egyik sem jön be, ha már volt egy név, akkor nemsokkal utána már született a környéken olyan nevű kisfiú (nem zavarna ha városban élnénk vagy legalább ne a szomszéd fia lenne).
Ötletek? Tényleg bármi jöhet, esetleg magyarázat hogy miért tetszik.
Keve, Kolos, Hunor, Bence, Kristóf, Soma, Samu, Attila, Flórián...
Valamit írj, h kb milyen legyen :)
Nekem ha fiam lesz, ezek tetszenek: Gábor, Róbert, Krisztián, Ruben
Én ezek közül fogok választani és remélem, hogy a férjem nem fog ellenkezni, mert én ezekhez ragaszkodom!!
Fiúnevekkel én is így vagyok és fiúnk lesz.
Egyetlen egy tetszik csak, azt választottuk: Zsombor.
Ami még tetszene: Dániel- az öcsém, Dávid- az unokabátyám, Benjámin, Máté, Flórián- a férjem abszolút elutasítja ezeket, neki nem tetszenek.
Így marad a Zsombor, mert ez az egyetlen olyan fiúnév, amit jó érzéssel, örömmel adunk a fiúnknak.
A vezetéknévhez (Simon) nem illik 100%-osan, de nem számít.
A nekem tetsző fiú nevek: Bálint, Zsombor, Zalán, Milán, Botonc, Bence, Máté, Ádám, Csanád stb...
Esetleg valamihez nem tudod kötni a nevet?
Az én kisfiam Balin fogant, ezért lett Bálint. Azt jelenti erős - egészséges, ami szintén tetszett, ráadásul Valentin napon névnapozunk, ami nászutas babánál szintén valahogy olyan szerelmetes érzéssel tölt el minket. Férjemnek először nem tetszett, de valahogy olyan kis romantikusan összeállt a sztori, hogy végül beleegyezett :)
A fiam Botond, ha öcsink lenne majd egyszer, akkor ő Bercel lesz. Ez utóbbi a legkedvencebb nevem amúgy, a becézése aranyos (Berci), még idős korban is, a teljes alak pedig abszolute vállalható felnőtt korban bármilyen pozícióban és a világ bármely pontján. Ráadásul elég ritka is, mégis magyar név, ami nekem fontos, mert mi külföldön élünk és szerettünk volna a gyerekeinknek olyan nevet adni, ami jelzi a hovatartozásunkat (és amit itt is ki tudnak mondani anélkül, hogy hülyén hangzana).
Tetszik még amúgy az Alexander is, mert nemzetközi név, és erős sugárzó, a becézése is vagány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!