Gyermek elhelyezés miatt-jogi tanácsra lenne szükségem Sürgős! Hova fordulhatok?
Köszönöm előre is!
Azt kérdezném most---mivel ez nagyon fontos --idén megy iskolába a gyemekem---én kinéztem neki 1 iskolát,ahol már többször voltam vele"bemutató" órákon---de az édesanyja más iskolába szeretné---nekem kell az Ő beleegyezése a beíratáshoz----Ő nélkülem is beítathatja?
Nem élünk együtt de ez ideáig MINDEN NAP a gyermekemmel voltam!!!!!!-együtt neveltük,csak "papíron" nem.
Most belépett az Ő életébe 1 másik férfi akinek szintén van 2 gyermeke -igaz nem ő neveli.
A mama meg minden áron azon van,hogy elszakítsa tőlem a közös gyermekünket!!!!
Megértem a helyzetedet, a gyerekednek az apjára is szüksége van. Te is ragaszkodhatsz éppen úgy hozzá, mint az anya.
A magyar jogrendszer anyapárti, súlyos indok kell, hogy ne az anyánál helyezzék el a gyereket. (pl. kiskorú veszélyeztetése, prostitúció, alkoholizmus, kábítószer-függőség).
Ha bíróságra viszed az ügyet, sokáig elhúzódhat és sokba kerül. A kimenetel pedig valószínűleg a következő:
minimálisan minden 2. hétvégén láthatás + a szünetek fele
a jövedelmed 15-20%-a gyerektartásra.
6-osnak igaza van próbálj meg az anyával kompromisszumot kötni. Csak a gyerek érdekeit vegyétek figyelembe. Melyik a jobb iskola? A kis srác hova szeretne menni? Melyik van közelebb?
Ha elmész ügyvédhez kb. 30-40 eFt egy "Megállapodás gyermekelhelyezésről", ha gondolod ebből küldhetek egy mintát. (A lényege az, amit fent leírtam.)
Anyával próbálj meg jóban lenni, a közös gyerek miatt úgyis életed végéig tartani kell vele a kapcsolatot. A gyereknek is ez a legjobb.
Sok kitartást kívánok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!