Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második babaválalás félelemmel...

Második babaválalás félelemmel? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sokat gondolkozom azon,hogy legyen-e testvére a fiamnak aki ez év decemberében tölti a 4évét.De valamiért van bennem tartás és kérdések.Ha megszülnék nem lenne segítségem,mert szüleim messze laknak páromat nem akarom ezzel piszkálni,mert örülhet,hogy van munkahelye nem szeretném ha miattam rugnák ki.Szóval segítségem nem lenne.Szeptemberétől oviba íratom a fiamat.Félek attól,hogy nem tudnék nála helyt állni ha ünnepsége lesz vagy más esemény.De lehet,hogy az is közrejátszik,hogy mikor a fiamat szültem normál szülésem volt 4120g és 58cm vért kaptam és infúziot.Lehet,hogy ez a félelmem van bennem?Szivessen szülnék még egy babát,de nem tudom mit tegyek.Fiamat se szeretném ugymond elhanyagolni a baba miatt.Ti mit tanácsolnátok?
2012. márc. 10. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt, hogy ebben neked kell döntened, de le tudom írni, hogy nálunk hogy van.

3 év van a gyerekek között a nagy akkor kezdte az ovit amikor a kicsi született. Sok segítségem nincs, de azt azért nem mondanám, hogy egyáltalán nincs. Párom szüleivel 1 városban lakunk így mostanában már ha vásárolunk ott tudjuk őket hagyni (na de most már 1.5 éves a kicsi)

A párom 1.5 hetet volt kb otthon amikor hazajöttünk és még úgy 3 hétig ő hordta a nagyot az oviba. Utána viszont én mentem érte és hoztam haza. Szar volt főleg télen, de túléltük. Totál be voltam tojva, hogy mi lesz ha betegek lesznek, de megtörtént és rájöttem, hogy túlélhető. A nagy jó alvó volt babának a kicsi nem, 1 szobában aludtak, de megszoktam az éjszakázást is.

Mindenhez hozzá lehet szokni és mindent el lehet intézni, ha tényleg akarja az ember. Szomorú lennék, ha nem lenne a kicsi, mert imádják egymást a gyerekek. Nagylányom sokszor mondogatja, hogy olyan, jó, hogy megszületett a kistesó. Sokat játszanak együtt most már.

Sokat vesz el a emberből 2 vagy több gyerek (de 1 is) viszont amit adni tudnak az ennél 100X több.

Így ha tényleg vágysz még 1 gyerekre akkor hidd el nem fogod megbánni, jó lesz nektek, de ha még bizonytalan vagy akkor várj.

2012. márc. 10. 15:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Bizonytalan vagyok az biztos.De úgy mond a párom 40éves lesz én meg 27éves és fél év kellett mire összejött a fiam.
2012. márc. 10. 15:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Mintha csak én írtam volna ki a kérdést. :(

Fiúnk most lesz 2 és fél éves, és iszonyú szenvedés volt már eleve a szülés (20 órán keresztül vajúdtam, semmit sem tágultam és a doki csak várt, várt, aztán végül császár lett.)

A kisfiúnk egy áldás, igazi "mintagyermek" (ha szabad ilyet írnom), de néha úgy érzem, 1 gyermekre vagyok kalibrálva, nem bírom. Nincs segítség. (egyik mama 150 km-re, másik a város legszélén) Viszont úgy szeretnék kistestvért, csak aztán leblokkolnak ezek a dolgok.

Hogyan állna be a napirend? Hogy fogja érezni magát a nagyobbik, ha nem kap annyit belőlem, mint eddig? stb. stb.

Aztán én is 35 vagyok, nem igazán van időm dilemmázni...

Tanácsolni igazán nem tudok neked semmit, csak leírtam, én is így érzek;nem vagy egyedül.

2012. márc. 10. 16:07
 4/5 anonim ***** válasza:

23 hónapos volt a fiam, amikor született a pici lány. Szüleim 140, anyósék 110 km-re élnek. Férjem (szerencsére) dolgozik, most még szombatonként tanul is. Ráadásul 4. emelet, lift nincs, kész tortúra kijutni. Fiam ördögfióka, viszont sok mindenben későn érő. Alig beszél, nem szobatiszta, most kezd egyedül enni (2,5 éves lesz), és közben még mindig képes rombolni a lakást. De: mindkettő tervezett gyerek volt, nem bánom, hogy már bevállaltuk a másodikat. Ja, és a csajszi megszokta, hogy várni kell; hogy ha épp nem érek rá, akkor bizony nyavalyoghat egy kicsit. Van, hogy eljátszik egyedül, elalszik egyedül már régóta :)

Egy kérdés van: akarsz-e még egy babát? A többi duma és mellébeszélés! :) Én semmiképp nem akartam egykét, ráadásul asszem a fiam hajlamos is arra, hogy azt higgye, minden körülötte forog. Épp ideje volt egy tesónak :)

2012. márc. 10. 17:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Négy év korkülönbség van a két gyerekem között. A pici most tíz hónapos, Dilemma az volt, aztán belevágtunk. Az első lányom 18 óra vajúdás után jött a világra, rossz evő, rossz alvó kislány volt az elejétől fogva. Amíg szopott óránként kérte a cicit, mert picike volt a gyomra. Két éves koráig nem aludta át az éjszakát, alvajáró lett, szóval nem volt könnyű vele. Meg voltam róla győződve, hogy a második baba is ilyen lesz. Ezzel szemben, a második baba születése összesen egy órát vett igénybe onnantól fogva, hogy elindultunk a kórházba, odáig, hogy a baba felsírt. A vajúdás lényegében két db nagy fájásból állt, és már elindult a fej kifelé. Aztán jött a többi meglepetés, mert nemhogy nem szopizott óránként, de ráadásul volt hogy öt órán keresztül aludt délután( elsőszülöttem ilyet a mai napig nem csinált ). Az éjszakákat meg nyolc hetes kora óta átalussza. Ezt csak azért írtam le, mert te sem tudhatod előre, milyen lesz a második baba. Nálunk vele pl sokkal könnyebb még így is, hogy van mellette egy nagyobb, mint annó az elsővel volt.:) Ha szeretnél babát szerintem vállaljatok, mert mindig lesz olyan ami miatt el tudod halasztani, pl később majd a nagyobb iskolás lesz, tanulni kell vele stb, szóval mindig lehet találni valamit, ami probléma lehet. Persze hogy vannak nehezebb időszakok, de azok egy gyerekkel is vannak, én már csak tudom :)
2012. márc. 10. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!