Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak ilyen sokan...

Miért vállalnak ilyen sokan későn babát?

Figyelt kérdés

A kérdésem célja nem a veszekedés,tehát tényleg normális válaszokat szeretnék kapni!

Szóval azt veszem észre hogy sokan 30 felett de inkább 35-40-45 évesen is simán szülnek/szülnének gyereket!

Nem értem hogy aki 40 év felett kezd bele a családalapításba az eddig mit csinált?

Mármint gondolom nem 45 évesen lesz stabil munkahelye és agyilag érett egy gyerekre!

Aztán jön a görcsölés meg mindenféle trükköt bevetnek hogy teherbe essenek!Aztán még sem jön össze és az orvos sem kecsegteti jó hírrel!

Szóval én úgy gondolom hogy a gyerek csinálásnak meg van a maga kora,legalábbis egészségügyileg biztos!

A petesejtek ahogy öregszünk úgy lesz belőlük egyre kevesebb és nem véletlenül nincs,vagy alig van 40 év felett!Nem beszélve a klimaxról!

Nem mellesleg arról hogy a gyerek szempontjából se biztos hogy öröm hogy 40 éves generációs szakadék lesz a szüleivel!

Szóval számomra érthetetlen!

Persze az még csak csak hogy későn találja meg valami élete párját és kissé kitolódik a gyerekvállalás,de számomra a 40 év az nem "kissé" van kitolódva!

Szóval várom az érveket,ellenérveket!:)

2012. márc. 9. 11:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem mindenki akkor vállalja, ha úgy érzi akarja, és készen áll rá. Távol áll tőlem a mások feletti ítélkezés, de én a 40 évesen szülést már nem tartom jónak. Túl nagy a "szakadék" a szülő és a gyerek között. Mikor a gyerek 20 éves lesz, ő már 60. Apámmal pont így vagyunk, édesanyám korán meghalt. :/ Én most 20 éves vagyok, 4 hónapos a kisbabám. Apukám nagyon "bánja", hogy nem fiatalabb egy 10 évvel. Egészséges, de nem olyan fitt és erős mint régen, valószínűleg ő már nem tudja majd a fiamat biciklizni tanítani, elvinni ide-oda, mert már nem olyan fiatalos.

És ha én is vártam volna 30-40 éves koromig a gyerekvállalással, valószínűleg egyetlen nagyszülője sem érhette volna meg. :/

Megértem, hogy fontos a karrier, a biztos lét, de szerintem túl keveset élünk ahhoz, hogy "elpazaroljuk" a legjobb éveinket, úgy, hogy az élet meg elsuhan mellettünk.

2012. márc. 12. 11:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig azt gondoltam/úgy terveztem, hogy fiatal anyuka leszek. 24 éves voltam, amikor megismertem a férjemet. Mindkettőnknek volt biztosnak tűnő (!) állása, bár lakásunk nem volt. 1 év után költöztünk össze albérletben. Bár szerettük egymást, azt gondoltuk, várnánk még 1-2 évet az esküvővel, mert nem akartunk semmit sem elkapkodni, arról nem is beszélve, hogy esélyünk sem lett volna egy esküvőt finanszírozni. Ráadásul mindkettőnk szüleit támogatnunk kell(ett), nemhogy tőlük remélhettünk volna segítséget (hála Istennek, hogy így tettünk, azóta a férjem anyukája meghalt, sosem tudnék elszámolni magamnak, ha az utolsó éveiben nem számíthatott volna ránk - pedig mi sem voltunk könnyű helyzetben). Hirtelen megszűnt a munkahelyünk (egy helyen dolgoztunk) - ez olyan váratlanul ért minket, hogy el sem tudom mondani. Hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy nem tudjuk kifizetni a rezsit, az albérletet. Összepakoltuk a kis motyónkat és kiköltöztünk Angliába. 3 évet töltöttünk ott, mind a ketten 3(!) helyen dolgoztunk egyszerre. Mire hazajöttünk, tudtunk venni egy lakást és meg tudtuk szervezni az esküvőket. Egy hónappal utána meghalt anyósom - ki tudtuk fizetni a temetést. Nem arra vártunk, hogy kastélyba szülessen a gyermekünk és mindent megkapjon majd, de egyszerűen olyan helyzetbe kerültünk, hogy szó szerint magunkról sem tudtunk gondoskodni -egyik pillanatról a másikra. Ezzel a tapasztalattal a birtokunkban fontosnak tartottuk, hogy teremtsünk egy minimális egzisztenciát mielőtt jön a baba. Azonnal belevágtunk az esküvő után a baba-projektbe, hát most jött össze. Idén 31 leszek, a férjem 36. Mivel pedagógus vagyok, velem évről-évre egy éves, határozott idejű szerződést kötnek, sosem hosszabbítják meg határozatlanra. A szerződésem szept. 1-től június 15-ig tart, nyaranta munkanélkülire kell mennem. Így lesz ez az idén nyáron is, tehát amikor megszületik a babánk, én munkanélküli leszek. Gőzöm sincs, hová fogok visszamenni dolgozni... Bele se merek gondolni, mennyi gyes-t, gyed-et fogok kapni. Az tuti, hogy jelenleg - mivel egy vetélés és a jelenlegi komplikációk miatt veszélyezetett terhes vagyok- jelenleg 55 ezer forint a havi táppénzem. Hangsúlyozom, nem arra vártunk eddig sem, hogy extra-szuper anyagi körülményeink legyenek, de ha a 3 év Anglival nem teremtettük volna meg az alapokat, jelenleg nem futná a rezsire meg a havi kajánkra... Hidd el, nem azért vállal az ember 30-40 évesen gyereket, mert nem akar fiatalon szülni! Bár olyan körülményeink lettek volna, hogy megtehettük volna! De még mindig azt gondolom, hogy jobban döntöttünk, mint azok, akik 1-2 hónap ismeretség után, tizenévesen vagy akár huszonévesen, agyilag-lelkileg éretlenül, tapasztalatlanul belecsapnak a lecsóba, aztán mikor jönnek az első gondok, megoldandó problémák, akkor szakítanak, meg ordítoznak a gyerekükkel (jobb esetben), hogy valakin levezessék a feszültségüket. Rengeteg ilyet látok!
2012. márc. 12. 12:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Azért ne általánosítsunk...Aki huszonéves nem feltétlenül, felelőtlen, türelmetlen, semmirekellő. Én meg sok olyat láttam, (a családban is), hogy közel negyvenhez jött a baba, és az anyuka egy idegroncs. Pedig jó az anyagi helyzetük. Nincs semmi türelme a gyerekhez, minden nyűg neki. Kérdem én akkor miért különb egy fiatalnál? Mert 20 évvel idősebb? Nem hiszem. :) Legyen biztos anyagi háttér, ez oké, de a felelősségteljesség, az, hogy képes valaki magát elkötelezni, az, hogy vállalja, hogy egy új fejezet kezdődik az életében és ezután már nem ő lesz a fontos, hanem az a kis élet, amit létre hozott, nem kor kérdése. Van aki fiatalon megérett erre, és van aki 50 évesen sem jut el idáig. Én 21 leszek, de mindenem a gyermekem és nem a rokonok nyakára szültem, felelősséget vállalok érte, hiszen ez lenne minden anya dolga, mindegy hány éves. :)
2012. márc. 12. 12:31
 14/18 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy anyány élet, annyi válasz van a kérdésre. Nálunk pl. 65 fölött voltak a nagyszülők, mikor unokájuk született (mivel ők is és a gyerekek is 30 körül vállaltak gyereket), és teljesen fittek, viszik őket ide-oda, én sokszor el is felejtem, hogy nem korom beliek, olyan nyitottak. Szóval szerintem ezirányban sem érdemes általánosítani.

Bízom benne, hogy mire az én korosztályom lesz ennyi idő, sokkal több fitt lesz köztük, mint a mostaniak közt.

2012. márc. 12. 13:07
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem általánosítottam, a saját példámat írtam le. :)
2012. márc. 12. 13:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert az élet úgy hozza...20 éves voltam,amikor az első született.Aztán teltek múltak az évek,dolgoztunk,nevelgettük a gyereket,raktuk össze az életünket.35 éves voltam,amikor jött a 2. baba.Mivel a nagy már 16 volt akkor,várható volt,hogy hamarosan a saját életét fogja élni.Ez tavaly meg is történt,egyetemista lett Ausztriában.Mi 39 évesek vagyunk,és úgy gondoltuk,vállalunk még egy gyereket.Most 11 hetes terhes vagyok.És hiszed,vagy nem nem vettetünk be trükköket nem görcsöltünk,a 2. hónapban összejött a baba.Arról nem is beszélve,hogy soha senki nem hiszi el,hogy van már egy(májusban) 20 éves gyerekem.Igaz,nekem anyukám is nagyon fiatalos-64 éves-és a nagymamám is jól nézett ki(tavaly előtt halt meg 101 évesen,makk egészséges volt,elaludt).Ez genetika is.És a nagymamám is 39 évesen szülte anyukámat.A klimax pedig-a családunkban-50-55 körül találja meg a nőket.És manapság egy 40 éves nő minden szempontból élete teljében van.Ennyi.
2012. márc. 12. 14:17
 17/18 anonim válasza:
Az csak egy dolog , hogy a gyerek ilyen idös korban is behozhatja az ember álmát , de nézzük a hátulütőjét ! Apám 43 éves volt mikor születtem , anyám 23 ! Anyám 18 éves korától apámmal volt . Nem zavarta a 20 év , nem gondolkodott . Akkor még vonzó volt neki egy érett , elegáns , pénzes vállalkozó férfi , aki vitte mindenhová , utazni , kocsikázni , koncertekre . A nagy dolcse vitában csináltak két gyereket , és miután eltapsolták a pénzt , majd két éves koromban , tesóm születésekor apámnak tönkrement a vállalkozása , nem maradt tőke , ezért teljesen tönkrement , és elment dolgozni egy gyárba , ahol a tizedét kereste , mint egykoron . Idegileg és anyagilag tönkrement , egyre több lett a veszekedés , szegénységben nőttünk fel , majd anyám 43 évesen rájött , hogy nem élte ki magát és nem élt , elkezdte megcsalni apámat , fiatal pasikkal találkozott , mert apám már 63 évesen egy megfáradt idegbeteg öregember volt , anyám viszont még bőven éhes volt . Elváltak , majd testvéremmel ide - oda dobáltak minket , én apámmal maradtam , és elüldözött otthonról . Most , 23 évesen egy boltban vagyok eladó , és szűkösen élek . Ki szívta meg legjobban ? A gyerek .
2012. nov. 9. 15:24
 18/18 anonim ***** válasza:

Kimaxolják az élvezeteket.

Környezetemben van egy pár 18 és 21 évesen jöttek össze, a fiú kőgazdag család sarja, 36 és 39 évesen szült a nő.

Addig éltek, buliztak, Maldív-sziget,Peru stb.

Jó, a gyerekek után sem ülnek otthon tv-zni,de azért már nem pörögnek úgy.

2018. máj. 28. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!