Miért vállalnak ilyen sokan későn babát?
A kérdésem célja nem a veszekedés,tehát tényleg normális válaszokat szeretnék kapni!
Szóval azt veszem észre hogy sokan 30 felett de inkább 35-40-45 évesen is simán szülnek/szülnének gyereket!
Nem értem hogy aki 40 év felett kezd bele a családalapításba az eddig mit csinált?
Mármint gondolom nem 45 évesen lesz stabil munkahelye és agyilag érett egy gyerekre!
Aztán jön a görcsölés meg mindenféle trükköt bevetnek hogy teherbe essenek!Aztán még sem jön össze és az orvos sem kecsegteti jó hírrel!
Szóval én úgy gondolom hogy a gyerek csinálásnak meg van a maga kora,legalábbis egészségügyileg biztos!
A petesejtek ahogy öregszünk úgy lesz belőlük egyre kevesebb és nem véletlenül nincs,vagy alig van 40 év felett!Nem beszélve a klimaxról!
Nem mellesleg arról hogy a gyerek szempontjából se biztos hogy öröm hogy 40 éves generációs szakadék lesz a szüleivel!
Szóval számomra érthetetlen!
Persze az még csak csak hogy későn találja meg valami élete párját és kissé kitolódik a gyerekvállalás,de számomra a 40 év az nem "kissé" van kitolódva!
Szóval várom az érveket,ellenérveket!:)
Szerintem mindenki akkor vállalja, ha úgy érzi akarja, és készen áll rá. Távol áll tőlem a mások feletti ítélkezés, de én a 40 évesen szülést már nem tartom jónak. Túl nagy a "szakadék" a szülő és a gyerek között. Mikor a gyerek 20 éves lesz, ő már 60. Apámmal pont így vagyunk, édesanyám korán meghalt. :/ Én most 20 éves vagyok, 4 hónapos a kisbabám. Apukám nagyon "bánja", hogy nem fiatalabb egy 10 évvel. Egészséges, de nem olyan fitt és erős mint régen, valószínűleg ő már nem tudja majd a fiamat biciklizni tanítani, elvinni ide-oda, mert már nem olyan fiatalos.
És ha én is vártam volna 30-40 éves koromig a gyerekvállalással, valószínűleg egyetlen nagyszülője sem érhette volna meg. :/
Megértem, hogy fontos a karrier, a biztos lét, de szerintem túl keveset élünk ahhoz, hogy "elpazaroljuk" a legjobb éveinket, úgy, hogy az élet meg elsuhan mellettünk.
Látszik, hogy anyány élet, annyi válasz van a kérdésre. Nálunk pl. 65 fölött voltak a nagyszülők, mikor unokájuk született (mivel ők is és a gyerekek is 30 körül vállaltak gyereket), és teljesen fittek, viszik őket ide-oda, én sokszor el is felejtem, hogy nem korom beliek, olyan nyitottak. Szóval szerintem ezirányban sem érdemes általánosítani.
Bízom benne, hogy mire az én korosztályom lesz ennyi idő, sokkal több fitt lesz köztük, mint a mostaniak közt.
Kimaxolják az élvezeteket.
Környezetemben van egy pár 18 és 21 évesen jöttek össze, a fiú kőgazdag család sarja, 36 és 39 évesen szült a nő.
Addig éltek, buliztak, Maldív-sziget,Peru stb.
Jó, a gyerekek után sem ülnek otthon tv-zni,de azért már nem pörögnek úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!