Milyen hatással lehet Magyarországra, hogy nagyon sokan Ausztriában vállalnak munkát?
már rövid távon is negatív, pláne akkor ha nem ide adózik, nem itt él stb.
De sokan mennek, mivel szeretnének emberi béreket.
Káros hatással. Nem csak adót és TB-t nem fizetnek itthon,de nem vásárolnak magyar árúkat.
Ez igaz a többi,külföldön dolgozó magyarra is. Sajnos,akinek van ilyen lehetősége,mind kimegy valahová,ahol rendesen meg tud élni.
"Szerintem ezt a kérdést sokfelől meg lehet közelíteni. Például onnan is, hogy aki elmegy, az átadja a helyét a többi munkakeresőnek. Úgy értem, hogy jelenleg túl sok ember jut túl kevés munkahelyre, de ha fogynak az emberek, akkor a munkanélküliség aránya is csökken. Nem tudom érthető voltam-e?"
Ez elsőre igaznak tűnik, de ha elmegy egy valóban értékes ember, akkor az ő adói nem lesznek befizetve, vagyis több adót kell kivetni a megmaradtakra az államháztartás szinten tartásához, ami ugye a munkáltatónak és a munkavállalónak is egyaránt rossz, tehát újabb munkahelyek szűnnek meg.
Csak sodródunk az árral, talán bölcsebb lenne, ha végre a kezünkbe vennénk a sorsunk..
Nem, ezalatt nem azt értem, hogy költözzünk Ausztriába.
"Igen ám, de ha előbb-utóbb elfogynak a valóban piacképes tudással rendelkezők az a színvonal rovására megy"
Azok sohasem fognak elfogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!