Kérem mondjatok tanácsot, mennyire visel meg egy 3 évest, hogy sosem tudja, hol lesz másnap?
Heti 4 öt napot van az apjánál (benne hétvége is), heti 2-3 estét az anyjánál, kb kéthetente 2-3 napot a nagymamánál, ez 2,5 éve megy így. Még nem érti azt hogy holnap, tegnap, meg jövőhét.
Ma már kétszer üvöltve zokogott, hogy ki lesz vele este, és holnap, ha megkérdezem, azt mondja nem akar menni senkihez, csak sír. Aztán a délutáni alvásból is sírva kelt.
Én mindenképpen úgy gondolom, hogy valami segítség kell, mert ennyi idősen pont hogy az állandóság nincs meg az életében. Gyermekpszihológushoz már lehet ennyi idősen menni? Milyen következménye lehet ennek hogy ennyi bizonytalanság van a kis lelkében? Sokszor kérdezi játék közben, hogy meddig játszhatunk még, mikor kell elvinni őt X-hez...pedig mondjuk 3 napig egy helyen van.
Kérem tényleg az mondjon tanácsot aki a gyermek szemszögét nézi, nem azt hogy ki a kérdező, mi köze van mindehhez, és hogyan jutott ide a helyzet. köszönöm.
megkérdezhetem hogy Te kije vagy a kisfiúnak?
Anyuka miért csak így vállalja a gyereket ??????
A szülők nem voltak házasok, nem volt gyermekelhelyezési per.A hivatalosan a gyerkőc után járó pénzeket és kedvezményeket anyuka veszi fel (mindezek ellenére). Anyukának nem kell hétvégére, ha ritkán rá kerülne a sor, mert apuka elutazik, akkor a nagymamához viszi át az anyuka.
Valami rendezettséget tényleg jó lenne elérni.
1. Te ki vagy(anyukája, apukája, mamája..)?
Szerintem egy gyereknek ilyen idős korban biztos pont kell, egy szülőnél legyen vagy maximum kéthetente másik szülőnél hétvégén, de így nem lehet hordozgatni mint egy tárgyat. Ezt a szüleinek kéne megoldaniuk, vagy egyiknek sem számít milyen lesz a gyerek lelki világa, további élete? Ami most történik, egész életére kihat. Senkihez nem lesz kötődve, majd azt hiszi, hogy senkinek nem kell igazán. Én a szüleit vinném pszichológushoz, nem szegény gyereket.
Szerencsétlen kigyerek!
Nem érdemli meg egyik szülő sem.Anyukára pedig 25 bot kellene.Szonorú hogy van ilyen.De ha csak mellék szereplő vagy a dologba nem tehetsz semmit.Itt annak a személynek kellene lépni aki igazán szereti azt a gyereket.
Én apához "csoportosítanám" a gyereket, anya és a nagyi pedig úgymond kapcsolattartáson lenne. Apának kellene a sarkára állni, és neki vezényelni, hogy ő mikor nem tud gyerekezni a munkája miatt, a többiek pedig akkor ugranának be.
Vagy apa beszerez egy bébicsőszt, aki mellette az állandóságot jelentené a kisgyereknek, anya meg nagymami pedig "csak" láthatásra vinné el a kislányt az apánál lévő OTTHONÁBÓL.
Hogy mennyire visel meg egy kisgyereket, hogy nincsen állandóság az életében? Nagyon. 3 évesen még arra lenne szüksége, hogy a szülei feltétel nélkül szeressék, azt kellene éreznie, hogy szükségük van rá. Ehelyett ide-oda dobálják, nincs igazi otthona, és nincs olyan ember az életében, akire bármikor számíthat. Ezt egy 3 éves ugyanúgy átérzi, mint egy felnőtt, és többnyire saját magában keresi a hibát azért, hogy őt "nem szeretik".
El lehet vinni gyermekpszichológushoz, azonban ő is ugyanezt fogja mondani. A baj nem a gyerekkel, hanem a "családdal" van, és csodálom, hogy a kicsinek még nincsenek komoly önértékelési-, és viselkedészavarai. Előbb-utóbb viszont lesznek.
Ha a szülőknek ennyire "nyűg" a gyerek, talán a nagymamának kellene beavatkozni, és magához venni őt, nem csak havi pár alkalommal, hanem állandó jelleggel. Nem az a fontos ugyanis, hogy a biológiai anya nevelje fel a gyereket, hanem az, hogy legyen egy olyan ember az életében, akire valóban számíthat, és aki az otthon, a család, az anyai szeretet biztonságát nyújtja neki.
Rájöttem ki lehetsz!
Aki ennyire belelát a gyerek életébe, az az apuka párja. Eltaláltam?
Mindenképpen meg kell oldani ezt a helyzetet, ha segíteni akarsz rajta, akkor magatokhoz kell venni őt, még akkor is ha ez lemondásokkal jár. Én nem látok más megoldást.
Ez a többlakiság nagyon megviseli a gyereket, valóban az állandóság kell neki.
Amúgy az egyik hozzászólásodban azt írtad, hogy az anyukának kell a hétvégén a gyerek, a másikban pedig pont az ellenkezőjét. Vagy én értettem félre? ( csak egyszer futottam át)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!