Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérem mondjatok tanácsot,...

Kérem mondjatok tanácsot, mennyire visel meg egy 3 évest, hogy sosem tudja, hol lesz másnap?

Figyelt kérdés

Heti 4 öt napot van az apjánál (benne hétvége is), heti 2-3 estét az anyjánál, kb kéthetente 2-3 napot a nagymamánál, ez 2,5 éve megy így. Még nem érti azt hogy holnap, tegnap, meg jövőhét.

Ma már kétszer üvöltve zokogott, hogy ki lesz vele este, és holnap, ha megkérdezem, azt mondja nem akar menni senkihez, csak sír. Aztán a délutáni alvásból is sírva kelt.

Én mindenképpen úgy gondolom, hogy valami segítség kell, mert ennyi idősen pont hogy az állandóság nincs meg az életében. Gyermekpszihológushoz már lehet ennyi idősen menni? Milyen következménye lehet ennek hogy ennyi bizonytalanság van a kis lelkében? Sokszor kérdezi játék közben, hogy meddig játszhatunk még, mikor kell elvinni őt X-hez...pedig mondjuk 3 napig egy helyen van.

Kérem tényleg az mondjon tanácsot aki a gyermek szemszögét nézi, nem azt hogy ki a kérdező, mi köze van mindehhez, és hogyan jutott ide a helyzet. köszönöm.

2012. márc. 8. 15:42
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
33%
Nézd, ezt nektek kell megoldani. Nincs más lehetőség? csak így rángatni a gyereket?
2012. márc. 8. 15:48
 2/28 anonim ***** válasza:
57%

nem csoda hogy szegény gyerek ilyen rosszul viseli ezt.

ezt tényleg csak ti tudjátok megoldani. ha nem muszáj én sem rángatnám.

2012. márc. 8. 15:53
 3/28 anonim ***** válasza:
65%
Én biztos elvinném pszichológushoz, szegény gyerekben minden össze lehet kavarodva, nagyon sokat ártanak neki ezzel. Kicsi még, és mindenképpen állandóság kell neki, meg kell ezt szüntetni, ezt a bíróság így engedélyezte?
2012. márc. 8. 16:00
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer olvastam egy cikket erről,ahol a pszichológus azt mondta hogy ez sokmindentől függ.A gyerek milyen,illetve milyen a kötődése azokhoz akiknél van.Alapvetően jó lehet ha van benne kiszámíthatóság,és a gyereken az látszik hogy jó neki így,tehát nem viseli meg.Bár a saját véleményem az hogy ez mindenképpen megvisel egy ilyen kis gyereket,még engem is megviselne.Neki az állandóság adna biztonságérzést attól lenne kiegyensúlyozott.Bár nem értem ha látszik rajta hogy megviseli akkor miért nem szüntetik meg ezt az állapotot.Mert hiába a pszichológus,ha az ok megvan és ez változatlan.Ilyen kicsi gyereknél(ahogy írod fél éves korától így megy)fura ez az elgondolás hogy hol itt van hol ott,az anyjánál lenne a helye alapesetben,de gondolom ez nem az.Ha a szülők külön vannak,akkor gondolom van bírósági végzés kinél van elhelyezve a gyerek.De ilyet a bíróság ami itt le van írva gondolom nem állapít meg.Minden esetre egy konkrét személynél kellene(kellett volna lenni) a kicsinek mert úgy tudom válás esetén még a láthatást is úgy kell megoldani 3 év alatt hogy az állandó helyén van a gyerek.Csak sajnálni tudom szegényt nem lehet könnyű neki.
2012. márc. 8. 16:02
 5/28 anonim ***** válasza:
17%

Ha Budapesti a gyerek és a szülei:

[link]

2012. márc. 8. 16:02
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Ide nem pszichológus kell,az nem tudja megoldani,hogy ne legyen a gyerek mindig máshol! Nem is értem,miért nincs egy normális helye,ahol MINDEN NAP! alszik! Miért kell ide-oda dobálni?
2012. márc. 8. 16:45
 7/28 anonim ***** válasza:

Egy állandó hely kellene neki, és időnként elvinni másokhoz, nem pedig ilyen 2-3-lakivá tenni. Ezt még egy kutya sem bírná sokáig.

Egyébként egy ilyen idős gyereknek már meg lehet magyarázni, hogy mi az, hogy ma, tegnap, holnap.

Este megbeszélitek, hogy mit csináltatok aznap, vagyis "ma". Megbeszélhetitek, hogy mi lesz holnap, vagyis azután, hogy felkel. Meg hogy mi volt tegnap.

Ezt már a 2 és fél évesem is megérti.

2012. márc. 8. 17:20
 8/28 A kérdező kommentje:

Természetesen elmondjuk hogy mi lesz másnap, meg ha megy valahova, elmondunk mindent neki, de hamar elfelejti.

Az anyja csak hétköznap estéket vállal vele az ovi után, de azt sem egymás utáni két napon. Ha meg beteg, és hétköznap van, sokszor a nagyinál van, vagy az apjáéknál, néha egy napot az anyja is elvállal.

Legjobb lenne kéthetente hétvége máshol csak, de a hétvége kell az anyukának. Ezek után nem tudom mit lehet tenni.

2012. márc. 8. 17:47
 9/28 anonim ***** válasza:

Nekem olyan furcsa hogy így írsz róla: anyuka a délutánt vállalja, apuka két nap, ha beteg mama vállalja......Mintha egy kiskutyáról lenne szó.Milyen munkahelye van a szülőknek vagy elváltak?

A gyerek szemszögéből ez rettenetes.Nincs biztos helye.

Amúgy miért nem lehet leírni ki a kérdező?Olyan aki tud közbe lépni?

2012. márc. 8. 18:45
 10/28 anonim ***** válasza:
Én se értem,mi az,hogy az anyja ennyi meg annyi napot vállal,az apja is ekkor meg akkor vállalja. Ez mi???? Most akkor kivel él papiron a gyerek? Nincs neki otthona? Vagy mi van itt? Más szülők is elválnak,de tiszta sor,hogy kivel lakik a gyerek,egy otthona van!
2012. márc. 8. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!