Kérem mondjatok tanácsot, mennyire visel meg egy 3 évest, hogy sosem tudja, hol lesz másnap?
Heti 4 öt napot van az apjánál (benne hétvége is), heti 2-3 estét az anyjánál, kb kéthetente 2-3 napot a nagymamánál, ez 2,5 éve megy így. Még nem érti azt hogy holnap, tegnap, meg jövőhét.
Ma már kétszer üvöltve zokogott, hogy ki lesz vele este, és holnap, ha megkérdezem, azt mondja nem akar menni senkihez, csak sír. Aztán a délutáni alvásból is sírva kelt.
Én mindenképpen úgy gondolom, hogy valami segítség kell, mert ennyi idősen pont hogy az állandóság nincs meg az életében. Gyermekpszihológushoz már lehet ennyi idősen menni? Milyen következménye lehet ennek hogy ennyi bizonytalanság van a kis lelkében? Sokszor kérdezi játék közben, hogy meddig játszhatunk még, mikor kell elvinni őt X-hez...pedig mondjuk 3 napig egy helyen van.
Kérem tényleg az mondjon tanácsot aki a gyermek szemszögét nézi, nem azt hogy ki a kérdező, mi köze van mindehhez, és hogyan jutott ide a helyzet. köszönöm.
nem csoda hogy szegény gyerek ilyen rosszul viseli ezt.
ezt tényleg csak ti tudjátok megoldani. ha nem muszáj én sem rángatnám.
Ha Budapesti a gyerek és a szülei:
Egy állandó hely kellene neki, és időnként elvinni másokhoz, nem pedig ilyen 2-3-lakivá tenni. Ezt még egy kutya sem bírná sokáig.
Egyébként egy ilyen idős gyereknek már meg lehet magyarázni, hogy mi az, hogy ma, tegnap, holnap.
Este megbeszélitek, hogy mit csináltatok aznap, vagyis "ma". Megbeszélhetitek, hogy mi lesz holnap, vagyis azután, hogy felkel. Meg hogy mi volt tegnap.
Ezt már a 2 és fél évesem is megérti.
Természetesen elmondjuk hogy mi lesz másnap, meg ha megy valahova, elmondunk mindent neki, de hamar elfelejti.
Az anyja csak hétköznap estéket vállal vele az ovi után, de azt sem egymás utáni két napon. Ha meg beteg, és hétköznap van, sokszor a nagyinál van, vagy az apjáéknál, néha egy napot az anyja is elvállal.
Legjobb lenne kéthetente hétvége máshol csak, de a hétvége kell az anyukának. Ezek után nem tudom mit lehet tenni.
Nekem olyan furcsa hogy így írsz róla: anyuka a délutánt vállalja, apuka két nap, ha beteg mama vállalja......Mintha egy kiskutyáról lenne szó.Milyen munkahelye van a szülőknek vagy elváltak?
A gyerek szemszögéből ez rettenetes.Nincs biztos helye.
Amúgy miért nem lehet leírni ki a kérdező?Olyan aki tud közbe lépni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!