Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek volt abortusza leírná...

Akinek volt abortusza leírná milyen volt? Mi fájt? Mennyi ideig voltál benn? Hány hetes voltál? Lett valami szövődményM?

Figyelt kérdés
2012. márc. 7. 21:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szörnyű volt! Legtömörebben így tudnám összefoglalni. Az a tudat, hogy az ÉN gyerekem, és mégis megöletem... Borzasztó rossz. Legjobban a lelkem fájt. És fáj a mai napig. Azon kívül fájt, mikor felhelyezte a doki a tágítót, mikor felébredtem az altatásból a hasam görcsölt. Kedden kellett bemenni, akkor helyezte fel a tágítót, szerdán műtét, csütörtökön haza. kb 8-10 hetes voltam. Ha azt annak vesszük, akkor az, hogy amikor már akartam babát, elment. A sors fintora... A vetélés után 6 hónappal sikerült ismét, semmi gond nem volt.
2012. márc. 7. 21:08
 2/12 A kérdező kommentje:
Sajnálom a vetélésed. Köszönöm, hogy írtál. Kérlek titeket még írjatok! Nekem ez nagyon fontos.
2012. márc. 7. 21:27
 3/12 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Igazán nincs mit! :) Megkérdezhetem, hogy miért olyan fontos? Esetleg előtte állsz?
2012. márc. 7. 21:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Szörnyű volt, de sajnos a mai napig tudom, hogy ez volt a helyes döntés. Hétfőn reggel bementem, lamináriát felhelyezték, utána a falat tudtam volna kaparni, úgy görcsölt a hasam. 3 féle tablettát kaptam görcsoldónak, egy sem használt, utána szurit kaptam, az sem ért túl sokat, arról nem is beszélve, hogy annyira fájt a laminária felhelyezése, hogy majdnem elájultam. :( Másnap műtűt. Utána már nem fájt a hasam, este saját felelősségre hazamentem. Ez volt3 éve, most van egy édes egészséges9 hós kisfiam, Ő életem szerelme.
2012. márc. 7. 21:53
 5/12 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező, nem tudok segíteni,de engem is nagyon érdekelnének a válaszok.

Megkérdezhetem, hogy te miért kérdezed?

2012. márc. 7. 22:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Én a barátnőmet kísértem el: ha nem baj, leírom, hogy külső szemlélőként milyen volt. Az orvos meglepően rendes volt, nem nézte le a barátnőmet, nem vetette meg, türelmesen válaszolt a kérdésekre. Aztán csináltak vele valamit (tágítás?), majd betolták a kórterembe, oda már én is bemehettem. Nagyon sírt, de utólag azt mondta, nem a fizikai hanem a lelki fájdalom miatt. Úgy egy órát maradtam, majd másnap a műtét után mentem be, akkor is ki volt készülve lelkileg. A hasa görcsölt és fájt, azt mondta olyan volt, mintha késsel szurkálták volna. Másnap engedték ki; nem aludt szinte egész este. Úgy fél év volt, mire a külvilág felé azt sugallta, hogy túl van rajta. De még mindig nincs :-( 3 éve volt.

Most van egy megbízható párja, tervezik az esküvőt és a gyereket.

2012. márc. 7. 22:33
 7/12 anonim ***** válasza:

19 éves voltam és 8 hetes terhes.

Az akkori párom szó szerint kikényszerítette az abortuszt, úgyhogy lelkileg iszonyatosan fájt, mert én nagyon akartam a babát. :(

Ennek mostmár 10,5 éve. Kedden kellett befeküdnöm. Volt egy sor vizsgálat, ami nem volt rossz, de voltak orvosok, akik igen bunkók voltak. :(

Délután felhelyezték a tágítót, az elég rossz volt, de kibírható. Éjjel mensi szerű görcseim voltak a tágulás miatt. Másnap délelőtt vittek a műtőbe, ott elaltattak, semmit nem éreztem, semmire nem emlékszem. Mikor a nővérke ébresztett, már a szobában voltam az ágyamban. Sírtam, mikor felébresztettek, iszonyatosan oda voltam lelkileg. Másnap mehettem haza. A beavatkozás után nem volt semmi komplikáció, nem éreztem semmit. Pár napig még volt enyhe vérzés, meg antibiotikumot kellett szedni. 6 héttel később volt kontroll. A mai napig eszembe jut, de hála az égnek azóta van egy normális kapcsolatom és egy lassan 1 éves gyönyörű kislányom. Sajnálom, ha rád is ez vár. Testileg kibírható, de lelkileg eléggé meggyötör. :(

2012. márc. 7. 22:44
 8/12 anonim válasza:
19 eves voltam, 7 hetes. Akkor es most is ugy gondolom, hogy jol dontottem. A tagito felhelyezese kellemetlen volt, de nem fajt. Utana olyan erzes volt, mint mielott megjon a menstruaciom. Ez sem fajt. Nekem reggel feltettek a tagitot, megvolt a beavatkozas 11 korul, delutan 5-6 korul mar otthon voltam. Utana 3-4 napig verezgettem es gorcsolt a hasam... nem mentem vissza a dokihoz, mert ki voltam borulva es feltem. Valoszinuleg nem sikerult maradektalanul eltavolitani mindent. Aztan a termeszet megtette a dolgat es magatol tavozott, ami bennem maradt. Durvan hangzik, de akkor nem tunt annak (marmint ez a verezgetos dolog, gondoltam, hogy annyival ugysem uszom meg).Szoval nem lazasodtam be, meg semmi ilyesmi, ugyh gondoltam majd elmulik es igy is lett. Ennek mar 6 eve. Sokat gondolok arra, hogy mi lett volna ha... de mar ugyis mindegy. Akkor nem volt mas valasztasom. Lassan sikerul is megbocsatani magamnak. Hamarosan szeretnenk gyermeket a parommal, ugyhogy mar elore rettegek, hogy nem fog osszejonni. Egyebkent Ausztriaban van gyogyszerrel torteno abortusz. Ha akkor lett volna ilyesmi, en biztos azt valasztom inkabb. Akkor is, ha ezert kulfoldre kell mennem... Ha mar muszaj, megis egy termeszetesebb mod. Szerintem a nore nezve kimeletesebb is. A magzatrol inkabb nem beszelek... az egy masik kerdes.Viszont ha rolad van szo, es elhataroztad magad, ne is gondolj ra, mert megszakad a szived a babaert es magadert is!
2012. márc. 8. 13:04
 9/12 anonim válasza:
Nem reklamozni akarom, magyarorszagon is van gyogyszeres terhessegmegszakitas. [link]
2012. márc. 8. 13:24
 10/12 anonim ***** válasza:
A gyógyszeres után is szükséges általában a műtét, mert nem ürül ki teljesen a szervezet.
2012. márc. 8. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!