Akinek volt abortusza leírná milyen volt? Mi fájt? Mennyi ideig voltál benn? Hány hetes voltál? Lett valami szövődményM?
Ne haragudj kérdező, nem tudok segíteni,de engem is nagyon érdekelnének a válaszok.
Megkérdezhetem, hogy te miért kérdezed?
Én a barátnőmet kísértem el: ha nem baj, leírom, hogy külső szemlélőként milyen volt. Az orvos meglepően rendes volt, nem nézte le a barátnőmet, nem vetette meg, türelmesen válaszolt a kérdésekre. Aztán csináltak vele valamit (tágítás?), majd betolták a kórterembe, oda már én is bemehettem. Nagyon sírt, de utólag azt mondta, nem a fizikai hanem a lelki fájdalom miatt. Úgy egy órát maradtam, majd másnap a műtét után mentem be, akkor is ki volt készülve lelkileg. A hasa görcsölt és fájt, azt mondta olyan volt, mintha késsel szurkálták volna. Másnap engedték ki; nem aludt szinte egész este. Úgy fél év volt, mire a külvilág felé azt sugallta, hogy túl van rajta. De még mindig nincs :-( 3 éve volt.
Most van egy megbízható párja, tervezik az esküvőt és a gyereket.
19 éves voltam és 8 hetes terhes.
Az akkori párom szó szerint kikényszerítette az abortuszt, úgyhogy lelkileg iszonyatosan fájt, mert én nagyon akartam a babát. :(
Ennek mostmár 10,5 éve. Kedden kellett befeküdnöm. Volt egy sor vizsgálat, ami nem volt rossz, de voltak orvosok, akik igen bunkók voltak. :(
Délután felhelyezték a tágítót, az elég rossz volt, de kibírható. Éjjel mensi szerű görcseim voltak a tágulás miatt. Másnap délelőtt vittek a műtőbe, ott elaltattak, semmit nem éreztem, semmire nem emlékszem. Mikor a nővérke ébresztett, már a szobában voltam az ágyamban. Sírtam, mikor felébresztettek, iszonyatosan oda voltam lelkileg. Másnap mehettem haza. A beavatkozás után nem volt semmi komplikáció, nem éreztem semmit. Pár napig még volt enyhe vérzés, meg antibiotikumot kellett szedni. 6 héttel később volt kontroll. A mai napig eszembe jut, de hála az égnek azóta van egy normális kapcsolatom és egy lassan 1 éves gyönyörű kislányom. Sajnálom, ha rád is ez vár. Testileg kibírható, de lelkileg eléggé meggyötör. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!