Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pozitív lett a terhességi...

Pozitív lett a terhességi teszt, a pénteki teszt mutatta ki. Mit tegyek? Bővebben lent?

Figyelt kérdés

A családnak mikor elmondtunk sok dolgot mondtak miért nem kellene megtartani, amit be látok igazuk van.

Én még májusban fejezem be az iskolát lesz egy szakmám és enni anyuka lesz belőlem, a párom tartana el minket ami elég költséges és nem akarok ekkora felesősséget ráhagyni.

Szivem szerint nem vetetném el, már a gondolattól is depressziv leszek, de a józan ész és a tények azt mondják hogy tegyem meg.

Most mit tegyek?

2012. márc. 5. 11:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
36%
Ha sikerül szoptatni, és ált. sikerül, csak pelenka kell. Babaholmit használtan minimális költségen vehettek(vatera, expressz, jófogás, stb, rendelőkben, védőnőnél is szokott hirdetés lenni.Itt nálunk a védőnőhöz be lehet vinni minden feleslegessé vált cuccot, amit ő ingyen továbbad, lehet felétek is van ilyen) Anyagiak miatt ne vetesd el, csak ha más gond is van.
2012. márc. 5. 14:12
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, de komolyan egy anonim fórumon írt válaszok alapján akarsz dönteni az életetekről, a jövőtökről, a gyerekekről?

Milyen válaszokat kaphatsz:

1. Abortusz-ellenes. Szerintük minden gyereknek meg kell születni, függetlenül a helyzettő. Nagy részük még csak nem is anya, hogy tudja, milyen terhesnek lenni, csecsemőt gondozni.

2. Abortusz-pártit. Nekik minden ok elég nyomós az abortusz mellett. Nagy részüknek nem volt még abortusza, nem tudja, mivel jár.

Szerintem már az is hiba volt, hogy a rokonokat beavattátok. Vonuljatok el egy napra a világ elől, kapcsoljátok ki a telefonotokat és döntsetek a pároddal kettesben. Vizsgáljátok meg mindkét döntés előnyeit és hátrányait és számoljátok ki, hogy kijönnétek-e párod fizetéséből. Ha nem tudod az árakat, menj be egy boltba, menj fel az internetre.

Nektek kell dönteni, senki másnak.....

2012. márc. 5. 15:14
 13/18 anonim ***** válasza:

15:14. Antiszociális vagy?

A kérdező nem írta hogy ez alapján fog dönteni,csak tanácsot kér, ill más hogy döntene a helyében! Ez oldal pont azért van, hogy kikérjük a véleményeket!

Az hogy ebből ki mit fogad meg az magánügy!

A válaszod egy része haszontalan!

2012. márc. 5. 16:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Ebből hogy jön, hogy antiszociális?
2012. márc. 5. 16:32
 15/18 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, de én imádom,amikor valaki azt mondja,hogy jaj hát a gyerek nem kerül sokba.

Igen, a legjobb esetben. De nem mindig van legjobb eset.

Az én babám pl. tápszeres, az havi 12-15 ezer forint. Gyenge lett a nyaka egy kicsit, Dévényre hordjuk,ami havi 12 ezer. Kicsit letaknyosodott, a kiírt gyógyszer és az orrporszívót nem takarta be 5 ezer.

Ja és a hasfájásra csak az angol víz vált be, ami másfél hetetne 2 ezer.

Na ezek mind olyan költségek, ami nem luxus, pusztán kell. És az ilyenekre is fel kell készülni!

Szerintem nem is azzal van a gond,hogy a párodnak ez teher, hanem,hogy csak tőle függnél.

Mi van,ha Isten ne adja vége lesz a kapcsolatotknak? A mai világban annak sem könnyű állást szerezni,akinek komoly szakmai háttere van. Márpedig akkor neked sürgőssen kell találnod egyet,hogy el tudd tartani magatokat!

Én (de nem a helyedben) elvetetném. Vessen meg érte bárki, de én anno megfogadtam,hogy eleve csak akkor szülök gyereket,ha el tudok otthonról költözni és nem a szüleim nyakára szülöm. Ha 30 leszek, hát annyi leszek!Sőt nálam az is alapfeltétel volt,hogy legyen munkám előtte.

Én elhiszem,hogy sokan azt mondják elég a szeretet, de én tanítottam olyan gyereket, aki sírt minden nap,mert a büfében nem tudott egy rágót megvenni magának, osztálykirándulásra, meg mi dobtuk neki össze a pénzt.

Én nem akartam,hogy a gyerekem így éljen!

2012. márc. 6. 04:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom kedves kérdező, hogy az olyan válaszok, hogy a gyereknek csak pelenka kell ha tud szopizni, akkora ökörségek, hogy már fáj, már elnézést.

Van gyermekem, és rohadtul nem csak pelenkára van szüksége......HA tudsz szoptatni, akkor sem. Mert egy baba nem csak kakil meg anyatejezik....

És az is egy dolog, hogy meg lehet venni mindent használtan, meg ingyen holmiért kilincselni a védőnőnél, de ez azért így nem biztos, hogy megfelelő megoldás. Hozzáteszem: abortusz-ellenes vagyok, de mégis azt mondom, az ilyen dolgok a matekon is múlnak.

Üljetek össze pároddal, anyuddal (hiába a te tested és te gyereked, amíg az ő kenyerét eszed, addig sajna van beleszólása......nem a 18. szülinaptól él valaki felnőtt életet, hanem attól, hogy önellátó, lakással, fizetéssel, stb. EZt nem bántásból írom, ez azoknak a válaszolóknak szól, akik azt mondják csak a te döntésed....ha otthon laksz és anyukád fizet dolgokért, akkor sajna nem.)

Tehát: pároddal és anyuddal, párod családjával, stb. üljetek le, és számoljatok. El tudnátok-e tartani úgy a gyereket, hogy kelljen minden egyes ruhadarabjáért a védőnőnél könyörögni.....mert az sem megoldás. Nálunk is a védőnői szolgálaton le lehet adni ruhákat, egyebeket, de ezekért a cuccokért elég sokan kilincselnek....................és semmi biztosíték nincs, hogy ti kapnátok meg őket. Lehet hogy egy szegényebb család, vagy egy olyan család, aki a védőnővel puszi-pacsiban van. Ja, és nálunk a legtöbb cuccért (majdnem mindegyikért) pénzt kérnek az anyukák, csak éppen kevesebbet, mint a boltban.

A gyermeknek kell egy bizonyos életszínvonal. Szép doog a meggyőződés, meg az abortuszellenesség, de egyikből sem lehet biztosítani a gyereknek egy egészséges életet. Én biztos nem alapoznék mindent használt meg összekilincselt cuccokra...........

Üljetek össze, számoljatok. Nem támogatom az abortuszt, de ha a gyermek levetett göncökben járna, és ha neadj'Isten nem tudnád szoptatni, tápszerre sem lenne elég pénz, stb. stb., az meggondolandó.

2012. márc. 6. 12:59
 17/18 anonim válasza:

Szia!

Ezt neked, nektek kell eldönteni, de biztos lehetsz benne, hogy egész életedben bánni fogod, ha megölöd a saját gyermekedet (főleg hogy semmi igazán nyomós indok nincs erre pl. az anya veszélyeztetése, a baba betegsége).

Az abortuszt elszenvedő magzatokról sok kép van pl. az interneten és látszik hogy prübálnak védekezni, kiáltanak, mert ők már kicsiny életek.

Végezetül, egy idézet:

Egy magzat naplója

Orvosi adatok alapján állitották össze egy olyan magzat képzeletbeli naplóját, akit születése előtt, három hónaposan elvetetnek. - J. Gutzviller: Ember, Isten, világ

Október 5. Ma kezdődött meg az életem. Apám és anyám még nem is tudják. Kisebb vagyok ugyan a gombostű fejénél, de mégis önálló lény vagyok. És már minden testi és lelki adottságom meg van határozva. Például a szemem olyan lesz, mint az apámé, a hajam pedig szőke és göndör, mint az anyámé. Már az is el van döntve, hogy lány leszek.

Október 19. Az első vér- és nyirokedényfalak sejtjei és első ütőereim keletkezőben vannak. Mivel egyes szerveim még nem fejlődtek ki teljesen, édesanyám segiti vérével az én vérkeringésemet és anyagcserémet. Ha majd megszülettem, akkor az első hónapokban már csak a tejére lesz szükségem.

Október 23. Már kinyilt a szám is. Egy év múlva, amikor kedves szüleim ágyacskám fölé hajolnak, majd rájuk mosolygok. Az első szavam biztosan, az lesz: anya…

Utóirat: Az a vélekedés, hogy én még nem vagyok önálló ember, hanem csupán anyám testének egy része, egyszerüen nevetséges! Hiszen még a vércsoportom is egészen más, mint az anyámé.

Október 25. Ma elkezdett dobogni a szivem. Szünet nélkül végzi majd szolgálatát életem végéig, anélkül hogy valaha is pihenne. Milyen csoda ez!

November 2. Karom és lábam elkezdtek nőni. Igaz ugyan, hogy amig teljesen kifejlődnek, annyira hogy jól használhassam végtagjaimat, még születésem után is jó darab időnek kell eltelnie…

November 12. Most sarjadnak már kezemen az ujjaim. Ezekkel a kezekkel hóditom meg a világot, és jóbarátként nyújtom kezemet embertársaim felé.

November 20. Édesanyám csak ma tudta meg egészen bizonyosan az orvosnál, hogy engem a szive alatt hord. Milyen nagyon őrülhet!

November 25. Már látható rajtam, hogy lány leszek! Szüleim biztosan azon tanakodnak, hogy mi legyen a nevem. De szeretném már én is tudni!

November 28. Szerveim már teljesen kifejlődtek. Egészen nagy vagyok már.

December 10. Hajam és szemöldököm is elkezdett nőni. Mennyire örül majd anyám szőke kislányának!

December 13. Hamarosan látok majd! Szemeimet már csak egy gyenge varrat tartja zárva. Fények, szinek, virágok - milyen pompás lesz! De legjobban mégis annak örülök, hogy láthatom anyámat! …

Csak ne tartana olyan sokáig! Még több mint hat hónapig.

December 24. A szivem teljesen kifejlődött. Állitólag vannak kisbabák, akik valami szervi bajjal jönnek a világra. A doktor bácsiknak rettentő fáradságukba kerül, hogy az ilyen kisbabákat operációval megmentsék. Hála az Istennek, az én szivem rendben van. Egészséges erős gyermek leszek. Mindenki örül majd nekem.

December 28. Édesanyám ma megölt engem.

2012. márc. 6. 14:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Ezt igazán nem kell volna! Ennek a fiatal Lánynak-Anyának elég is a gondja-baja. Egyértelműen olvasható a szavaiból, hogy akarja ezt a babát, de a ha feltételek nem adottak, felelőtlenül nyilván nem hozza a világra! Sok sikert kívánok a Kismamának, írd majd meg, hogy döntöttetek!

2012. márc. 7. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!