Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pozitív lett a terhességi...

Pozitív lett a terhességi teszt, a pénteki teszt mutatta ki. Mit tegyek? Bővebben lent?

Figyelt kérdés

A családnak mikor elmondtunk sok dolgot mondtak miért nem kellene megtartani, amit be látok igazuk van.

Én még májusban fejezem be az iskolát lesz egy szakmám és enni anyuka lesz belőlem, a párom tartana el minket ami elég költséges és nem akarok ekkora felesősséget ráhagyni.

Szivem szerint nem vetetném el, már a gondolattól is depressziv leszek, de a józan ész és a tények azt mondják hogy tegyem meg.

Most mit tegyek?

2012. márc. 5. 11:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ezt csak te tudhatod... azért jól gondold át!

Hány évesek vagytok?

2012. márc. 5. 11:46
 2/18 A kérdező kommentje:

Én 20 éves tanuló akinek jún.16-án ér véget a suli

A párom 24 ő dolgozik

2012. márc. 5. 11:48
 3/18 anonim ***** válasza:

Mire szülnél, addigra befejezed a tanulmányaidat!

Ebben csakis te és a párod dönthet,a mi vélményünk nem hiszem, hogy sokat segit!

2012. márc. 5. 11:54
 4/18 anonim ***** válasza:
Csak amiatt semmiképp ne vetesd el, mert a párod tartana el titeket. Ha keres eleget, hogy belefér a keretetekbe a gyerek, akkor semmiképp. Persze emellett ha van hol laknotok illetve nem utolsó sorban a kapcsolatotok biztos lábakon áll. Én is 20 évesen szültem, engem is minden áron le akartak róla beszélni. Én azt mondom, aminek jönnie kell, jönni fog. A ti babátoknak most jött el az ideje. Nem mondom, hogy könnyű egy keresetből, de minimálisat te is tudsz adni a családi kasszába 25800 gyes és 12500 csp. Mi nem élünk nagy lábon, de nem vagyunk szegények sem. Albérletben élünk, egy keresetből, de boldogan.
2012. márc. 5. 12:04
 5/18 A kérdező kommentje:
Mi is így tervezzük, a kapcsolatunk erős, és motiváltak vagyunk.
2012. márc. 5. 12:07
 6/18 anonim ***** válasza:
20%
A gyerek nem költséges. SZTK alapon járj terhesgondozásra és szülj, így ez ingyenes. Szülés után nem kell dugdosni az orvos zsebébe a pénzt. A gyereknek kiságyra, és egy pelenkázóasztalra, meg kis kádra lesz szüksége első körben. A ruhát a védőnőtől, és börzéken szerezd be. A babakencéket pedig receptre írja fel neked az orvos!
2012. márc. 5. 12:17
 7/18 anonim ***** válasza:
Nem a szüleidnek/családtagjainak fogod szülni a babát hanem magatoknak! Persze a véleményüket meg lehet hallgatni de a döntés a Tietek! Szerintem jó anya leszel! Együtt laktok a szülőkkel?
2012. márc. 5. 12:38
 8/18 anonim ***** válasza:
83%

Öö...amit 6. válaszoló írt az sajnos nem így van, akinek gyereke van tudja hogy ennél azért egy babának többre van szüksége. Nálunk (mivel relatíve hamar abbahagyta a szopizást, eleve a tápszere havi tizenkétezer, és azt használtan nem lehet megvenni...)

Ettől függetlenül nem látom akadályát, ha van szakmád, nem vagy már 16 éves, a párod dolgozik. Ami fontos: a matek és az érzelmek. Ha biztos vagy magadban (márpedig én úgy látom igen :)) és a párod fizetése plusz gyes és csp elég havonta, azaz nincs lakáshiteletek, akkor nem hinném, hogy rosszul döntesz :))

SOk sikert :)

Jaj, valamit kihagytam: én pár hónapos kicsi fiam mellett államvizsgáztam .) Ötösre :) Hajrá!

2012. márc. 5. 12:50
 9/18 A kérdező kommentje:

Gratulálok a babához az államvizsgához.

Én még a szüleimmel élek de már nem sokáig a vizsgáim végéig maradok csak de lehet még addig se.

2012. márc. 5. 12:54
 10/18 anonim ***** válasza:
73%
Én megtartanám. A gyes+csp elég egy babára. Az ne hátráltasson, hogy a párod tartana el titeket. Én is gyest+csp-t kapok, az elég a kicsire. Mi meg ki tudunk jönni a férjem fizujából. A számlák/hitelek kifizetése után marad kb 30e ft, de így is ki lehet jönni. Apránként meg tudjátok venni a dolgokat, minden hónapban egy kis apróság, ez az, és meg is van a kelengye. (Mi így csináltuk, és mindent meg tudtunk venni neki. )
2012. márc. 5. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!