Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok ehhez? Mennyit is...

Mit szóltok ehhez? Mennyit is érünk?

Figyelt kérdés
[link]
2012. márc. 1. 15:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%

Nem vitázni szeretnék!

Egyetértünk abban,hogy az összeg tényleg túlzás! Ha választani lehetne,akkor a gyes-t a duplájára emelném- aki azt is kevesli,az csináljon amit akar! de szerintem ez pont elég lenne!

Valóba,ideális esetben miután a férfi hazaér,megoszlanak a teendők,de amikor az apuka sokat dolgozik,vagy otthon sincs hetekig,és az anyuka csinálja ezeket...! Az bizony több gyermek esetén fárasztó! Egy mellett még el is megy,de ahol többen vannak...

Nem feltételeztem semmit :-) Csak egy megállapítást tettem,hogy nem értékelik,semmibe nézik azokat a nőket,akik azt választották/vagy úgy alakult,hogy otthon nevelik becsületesen! a gyermekeiket. Ez szomorú tény! Egy szóbeli elismerés is sokat jelentene ezeknek a nőknek!

És amire gondoltam a 'nyitó' mondatomnál: Nem lehet tudni,hogy az adott anyuka azt választotta,hogy a gyermek 3 vagy 8 éves koráig otthon marad,vagy úgy alakult a helyzet,hogy ez a "mentsvára"! Én nem poénból fogok itthon maradni,ha lejár a gyes-em,hanem azért,mert a munkáltatóm kitolt egy pár állományban lévő munkavállalójával,és én a munkáltató kicseszése végett,nem kapok most tgyás-t. Vannak ismerőseim,egy helyen dolgoztunk- az egyikük fia (egy gyermeke van) betöltötte a 3 évet,azóta a csaj semmit nem kap! vissza mennie nincs hova,csak egy levél cím maradt,ahova hiába küldtünk levelet,baftak válaszolni... A csajnak rendezetlenek a papírjai,így otthon van,sem munkahely,sem munkanélküli. Én,hogy ne járjak így,és a legkisebb betölti a 3-at,akkor inkább gyet-re megyek! Az fix a gyermek 8 éves koráig!

Látod,vannak esetek,amikor az édesanyák nem a maguk "kényelme" miatt maradnak otthon,hanem mert a sors úgy hozta!

2012. márc. 1. 17:07
 12/22 A kérdező kommentje:

Én is azért túlzónak találom az összeget, DE! azt is, hogy az új adózás szerint a max. 98 e ft-os gyedünk, mert két éven belül szültünk, ezért most csökkent 80 e ft-ra. Többen így jártunk, valamint, hogy két pici nevelésénél 1 gyerekre adnak járandóságot, mégcsak másfelet sem, semmit. És, ha otthon van az ember két gyerekkel és nincs ismerőse, rokona ovi ügyben, akkor javarészt az embert elhajtják, hogy "nincs hely anyuka, dehát maga otthon van, neeeeem?"

És sorolhatnám a példákat.

Igaz én még a 2 gyerekkel gyeden belül vagyok, de már most félek, mert velünk is kitolt a munkáltató, akik itthon vagyunk a gyerekeinkkel, felszámolták a fejünk felől a céget, az aktív munkavállalókat pedig átmentették új cégbe.

Szóval bárhonnan nézzük nehéz, de a cikk azért tetszett.

És igen, 2012-ben idea a segítő férj, mert örül, ha munkája van és este 8kor már otthon van. Akinek a férje otthon van, az vagy munkanélküli vagy túl sokat nem kereshet alap esetben.

2012. márc. 1. 17:41
 13/22 anonim ***** válasza:
Nekem konkrétan megszűnt a munkahelyem...ha lejár a gyedem, keresek másikat.
2012. márc. 1. 17:43
 14/22 anonim ***** válasza:
Jó Neked! Én a rendezetlen papírjaimmal itthon vakarhatom a .... . Rendezetlen papírokkal nem mehetek nem hogy másik munkahelyet keresni (mellesleg nem sok esély van,hogy egy 3 gyermekest felvennének akár hova),de még munkanélkülire sem,azért a 23 ezer forintért! Érted a különbséget?
2012. márc. 1. 17:46
 15/22 anonim ***** válasza:

Kérdező! Megkérdezhetem,hogy melyik volt az a cég?

Én az IEC-ben dolgoztam,jelenleg náluk vagyok- egy pár anyukával együtt- munkaviszonyban.

2012. márc. 1. 17:48
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem úgy hívták. Egy ingatlanfejlesztő és beruházó cég.
2012. márc. 1. 17:55
 17/22 anonim ***** válasza:

Akkor leírom,hogy az ismerősöm a Munkaügyi bírósághoz fordult,de nem járt sok sikerrel. Az anyukának rendkívüli felmondással kell megszakítani a kapcsolatát a céggel,de nem tudom hogy tud így felmondani! A Bíróság megadta a címét a munkáltatónak. Látjuk a jövőt- a munkáltató nem fog semmilyen levelet átvenni,így nem tudja megszüntetni a munkaviszonyát az anyuka! Azért aranyosak,nem??

Nagyon fel vagyok háborodva,hogy egyesek hogy képesek így kiszúrni másokkal?? Sok szülőnek csak 1-2 gyermeke van,Nekik lassan lejár a gyed-gyes,mi lesz velük??

Én még ne is szóljak semmit,mert 7,5 évig biztonságban vagyok,de utána??

2012. márc. 1. 18:03
 18/22 anonim ***** válasza:
Igen láttam épp ma osztottam meg a facebookon,hát nem semmi az biztos!
2012. márc. 1. 19:32
 19/22 anonim ***** válasza:

Én nem értek ehhez, hogy "rendezetlen papírokkal" miért nem lehet munkát keresni.

Itt egyébként tényleg két oldalra lehet bontani a dolgot.

Aki választotta azt, hogy nem megy dolgozni, hanem otthon marad az ne sajnáltassa magát.

Aki meg azért van otthon, mert még gyes alatt van, kicsi a baba, MÉG nem talált munkát, de aktívan rajta van a témán, őket tényleg sajnálom (magamat is ide sorolom) mert akaratukon kívül kapnak ilyen rohadt keveset.

És hiába lett előző oldalon lepontozva a tétel, igaz: a dolgozó édesanyának pár órája van arra, munka után, amire egy otthon lévőnek egy egész napja. Ezt lehet lepontozni megbántottságból, de sajnos nézzen magába a lepontozó, igaz! Csak matek az egész......a dolgozó édesanyának is el kell végezni a háztartást, nevelni a gyereket, etetni, fürdetni, minden egyéb, csak éppen neki délután 5 óra után (jó esetben), míg a htb-nek erre reggel 7-től már lehetősége van.....

Ezt is le lehet pontozni sértődésből, attól még sajna igaz marad, minden szó.

2012. márc. 2. 11:37
 20/22 anonim ***** válasza:

" Nézd, én tisztelem aki gyereket nevel, de még jobban, ami EMELLETT még dolgozik is. Na, ő lehet igazán fáradt, az az édesanya, aki munka után csinálja meg mindazt, amit a háztartásbeli egész nap."

Egyébként a fenti mondatra gondoltam....bárki is pontozta le a béka feneke alá, attól igaz maradt. Lehet megsértődni és piros kezecskét nyomigálni.....tényleg nehezebb a munka+háztartás mint a háztartás magában...de ezt szimpla paraszti ésszel is fel lehet fogni ám. Két fronton helytállni mindig nehezebb, mint egy fronton.

De nem tudom ki az, akinek ez nem egyértelmű.

2012. márc. 2. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!