Hát,ehhez képest a családi és a 25000 ft gyes...
Üdv:3 lányos
Nekem ez egy erőltetett "csináljunk mindenből statisztikát" dolog....Oké, a háztartásbeli nő ennyit ér eszerint a számítás szerint. És az a családanya, aki MINDEZT megcsinálja, és MÉG pluszban dolgozik is, akkor az mégis csak többet ér.. és a családanyák nagy része bizony dolgozik is a gyereknevelés és háztartás mellett. Akkor ők kétszer ennyit érnek?
Meg azt írja, hogy a háztartásbelinek többet kéne keresnie, mint egy bankárnak....na ne már. A háztartásbeli nő csak a családja számára végez hasznos dolgot, míg egy bankár, egy pénztáros, egy orvos, stb. stb. meg emberek százainak, ezreinek.......csak épp ezt kihagyták a nagy számításból. Hogy konkrétan egy háztartásbeli nő hány embernek termel hasznot. Lehet hogy mosónő, meg sofőr, meg szakács, meg bébszitter, na de összesen kb. 2 vagy 3, esetleg 4 ember számára hasznos! (férj és gyerekek) Míg aki emelett dolgozik is, az emberek százait, ezreit "szolgálja ki" akár egy pénztár, akár egy ablak mögött.....
Ha elképzeljük, hogy ha tényleg adnának a háztartásbeli nőknek ezt a képzeletbeli 460 ezer forintot minden hónapban, az a következő miatt is igazságtalan lenne:
Aki megteheti, hogy htb legyen, azaz ne menjen el dolgozni, annak a férje feltehetőleg tehetős. Máskülönben a feleségnek is el kéne mennie dolgozni. Még az lenne szép, ha egy olyan nőnek, aki megteheti, hogy ne dolgozzon, még adnának majdnem fél millát minden hónapban :)
Akinek meg el KELL mennie dolgozni, tehát nem maradhat htb, ő meg kapja a kis 90 ezres fizetését a kis 8 órás munkájáért, úgy, hogy a munkája UTÁN minden áldott nap hazamegy és megcsinálja MINDAZT, amire a htb-nek egész napja van!
Na,azt ne mondd,hogy egy bankár,aki mások számára termel hasznot,25 ezer+ (1x12,vagy2x13,vagy 3-4x 16 ezer)családiért dolgozik?? Azért,ne haragudj,de ezt Te is tudod,hogy nem így van! És egy bankárnak nem ebből a 25+ családiból kell a gyermekeit eltartani! - oké,ott van a másik szülő keresete,ami kimegy a rezsire! A gyerek ruhája ennél sokkal többe kerül havonta! Most lehet azzal jönni,hogy aki nem bírja,ne vállaljon gyermeket,de most nem ez a téma,hanem az,hogy mit is érnek elméletben az otthon lévő anyák!
Nem azt mondom,hogy akik otthon vannak,kapjanak százezreket,de azért nem pénzbeli elismerést megérdemelnek! Annyira semmibe vannak véve azok,akik úgy döntöttek,vagy úgy alakult! hogy otthon maradnak és gyermeket nevelnek,mert ingyen élőknek tekintik Őket,pedig valójában ez egy 24 órás meló! ezért legalább egy kis tisztet illethetné azokat az anyákat/apákat,akik annak szentelik az életüket,hogy tisztességesen neveljék fel a gyerekeiket!
Aki az anyaság mellett még dolgozni is tud,az nagyon sokat vállal,Őket még nagyobb elismerés illetné! De a nők sajnos semmibe vannak véve,természetessé vált,hogy ez az ő dolguk,a mai világban pedig természetes,hogy dolgozni és gyermeket nevelni,háztartást vezetni is a nők dolga. hogy ezt senki sem értékeli még egy mondattal sem...
Az,hogy ebből egyesek pénz kérdést csinálnak,egy dolog!
Hát nekem ez tetszik:-)
Komolyan felháborít, mikor azt mondják a 8 órában munkahelyen dolgozók, hogy én "csak" itthon vagyok a két gyerekkel, én nem dolgozok, nem lehetek fáradt! Hát a 2,5 éves és az 5 hónapos gyerekeimmel itthon lenni és mellette a háztartást is vezetni igen kemény munka! És igen is felháborít, hogy az állam sz@ros fillérekkel értékeli ezt. Mármint, hogy neveljük a jövő politikusait, építészeit, tudósait!!!
Ja és én is itthon vagyok gyeden, tehát nem valami pasi vagyok aki semmibe nézi a gyereket nevelő nőket.
Én itthon vagyok most a gyerekkel egész nap, mégis tudom, hogy most sokkal jobb dolgom van, mint amikor majd meló után kell megcsinálnom mindazt, amit most 24 órában. Én kimondom: mindent megcsinálok, és nem tartom akkora fárasztó melónak, mint amikor majd munka mellett kell mindezt. Na az durva lesz és fárasztó. Inkább fizessen azért majdnem fél milliót :)))
Egyébként a gyes tényleg állati kevés, én ezt elismerem.
Én csak azzal nem értek egyet, hogy az érjen 460 ezret, aki nem akar dolgozni, ezért otthon marad saját döntésből....mert ha megteheti, akkor feltehetőleg apuci elég gazdag, ha anyuci munkájára és fizujára nincs szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!