Hogyan mered bevállalni a gyermeket ezekben a sanyarú időkben?
Soha a történelem folyamán nem voltak még ilyen ideálisak a viszonyok a gyerekvállalásra:
- mindig van mit ennünk
- a lakásunkban mindig meleg van
- a halálos gyerekbetegségek ellen van védőoltás, a legtöbb, régen szintén halálos kórt ma már nagyon egyszerű gyógyítani
- nincs háború
- jogbiztonság van, nem kell attól félnem, hogy a férjemet van engem valami koholt vád alapján elvisznek és kivégeznek
- ha mindketten meghalnánk, a gyereket akkor is felnevelné az állam, ez sem volt indig így.
Aki nem szeretne gyereket, ne vállaljon, tényleg nem kötelező, de ne fogja már a világra, mert eddig mindig csak rosszabb volt.
Én nem tudom. Se házam, se pénzem, se munkám. Több mint 1 éve nem találok munkát, nem vesznek fel sehova. Amíg nincs munkám, nincs pénzem. Amig nincs pénzem, nem lesz még 1 albérletem se. Nem édesanyáméknak v anyósoméknak szeretnék gyereket szülni h itt legyek vele a nyakukon, meg nekik keljen etetni, öltöztetni mert nekem nincs miből.
Persze az teljesen más ha valakinek van munkája, háza, esetleg nem érdekli ha a szülei nevelik a gyermekét. De tudom h hiába mondom, ebbe csak az lát bele aki benne van
Szia! Mi most várjuk a második babánkat, és abszolút nem félünk. Mi úgy vagyunk vele ha arra várnánk, hogy mikor lesz "jobb életünk" akkor arra várhatnánk egy darabig. Ahol van
2 -nek ott van 3-nak is és így tovább. Ha megtaláltad a párod és úgy érzed Vele le tudnád élni az életed, és tudtok albérletet fizetni vagy van lakhatási megoldásotok, akkor nem kell félni nem lesz gond. Mi 3 éve lakunk albérletbe, házunk sose lesz nem adnak se hitelt, nem is kap a férjem annyit hogy adjanak nekünk hitelt, ráadásul nem magyar állampolgár. Beletörődtünk, és ennyi. Igaz Anyukámnál kezdtük a gyereknevelést fél évig, éltünk nála, de amint találtunk albérletet már mentünk is. Egy kisbabának is meg kell adni mindent , de nem nehéz azért mindenkinek van családja , barátok, akiktől leeshet egy két ruhadarab ,játék stb.. meg ha valaki leteszi a cigit akkor már ott a babapénz+ családi + Gyed+ Gyes, azért az máár nem rossz pénz és fedezi a kicsi szükségleteit is. Ha meg már nagy lesz?? Lesznek igényei , de szerintem nevelés kérdése az egész. Olyan hamar elmegy az idő ... Nem mondom én is féltem a gyereke(i)met a drogtól , alkoholtó, cigitől, de meg kell neki magyarázni a dolgokat és megértetni velük, hogy milyen veszélyekkel jár, itt a net. rengeteg kép és video van fent a balul sült dolgoknak, szerintem el is lehet rettenteni egy életre ezektől a dolgoktól. Én mindig is féltem pl a drogoktól és nem mertem semmit sem kipróbálni, a cigit meg letettem mert rájöttem a világon semmi értelme és csak tömöm a gazdag emberek zsebét, meg káros, meg drága. inkább gyümölcsre költöm azt a pénzt mert ugye az sem 2 ft már, de legalább nem ártalmas. (ezt gondoljuk) Ha meg úgy gondolkozunk akkor a mai világban mi az ami nem káros? A gyümölcsök zöldségek miért olyan nagyok? a levegő? az élelmiszerek, üdítők azzal a sok adalékanyaggal és édesítő szerekkel... sorolhatnám ki tudja mibe mit tesznek, és mit eszünk iszunk ezektől nem tudjuk megvédeni a gyermekeinket, de legalább tudod ,VAN KIÉRT ÉLNED.
ha visszatekintünk csak 50-100 évet akkor az emberiség legnagyobb része sokkal szarabb körülmények között élt. Éhezett, télen mezitláb volt, nem volt oktatás, sansza sem volt semmire.
Ma sokkal jobb a helyzet, éhezni biztos nem fog, az pedig a szülein múlik milyen körülményeket teremt neki.
Ott a fiam, lassan házasodik, jó diplomi vannak,és jó fizetése. sokat tanult és most sokat dolgozik.Ennyi
23 éves vagyok, két éves kisfiú anyukája, párom most 28 éves. Albérletbe lakunk, nehezen, de kijövünk. 3 évet dolgoztam a baba előtt, így nem gyest kapok.
Anyósom mondta ezt: " Hova akarsz szülni? Se autó, se ház, se karrier" Erre én: " ha arra várnék, hogy autóm, házam, karrierem legyen 40 évesen sem szülnék. Hogy miért? Mert amíg hitel van a házon nem tartom kimondottan a sajátomnak, autó dettó, meg hiába van autóm, ha nincs pénzem bezinre, mert elviszi a hitel, karrierem meg csak akkor lesz, ha protekciós vagyok, vagy tanulok, de a tanuláshoz is pénz kell, nem is kevés, az meg nincs." Ezek után bevállaltam a fiamat. Nem azt mondom, hogy palotában lakunk, és minden 10-20-30 ezer forintos babaholmit meg tudok venni, de megélünk, a gyereknek mindene meg van. Most ezt tartom szem előtt, aztán ha jönnek jobb idők talán akkor félre is tudok tenni a tovább tanulására.
Így mertem bevállalni. Ha két lábbal élsz a földön, van egy kis sütnivalód, össze tudod húzni magad egy kicsit, akkor meg tudsz élni gyerekkel is, ha nem tudod, akkor gyerek nélkül is nehéz a megélhetés.
Basszus! Ha ezeken agyalnának az emberek,kihalna a Magyar Nemzet!!!
Akinek van esze,az nem agyal ekkora baromságon!!
Legyen házad,legyen munkád -és a leendő anyának is!- ne legyen hiteletek,akkor nyugodt szívvel be lehet vállalni a gyerekeket!
És már bocs,de mi sem rabszolgák,sem hajléktalanok nem vagyunk!!- ahogy szerintem itt egyikünk sem az!! így a gyerekeink sem lesznek azok!!
Legyél vállalkozó,válasz olyat,aminek van kereslete,akkor a saját urad leszel,és nem kerülsz az utcára sem,ha csak valami baromságot nem csinálsz és pénzed is lesz!!
Üdv:3 lányos! :-)
Én 30 éves vagyok, a másodikat várjuk.
Az első olyan nehezen sikerült, hogy anyagilag is alaposan volt időnk felkészülni a gyerekvállalásra. Most a másodikkal nyilván könnyebb, mert sok-sok holmit nem kell megvennünk. A nadrágszíjat mi is meghúztuk, de a gyermeket örömmel vállaltuk, akartuk, hogy jöjjön mert úgy érezzük, kettőt fel tudunk nevelni.
Köszi a válaszokat, kivéve az elsőt. Nem elkedvetleníteni szeretném a hasonló helyzetben levőket illetve akik majd ezt be akarják vállalni. Én még a 80-as években voltam tini és akkor nagyon más volt a helyzet. Olyan létbiztonság volt, hogy leagalább 3 gyereket szerettem volna és az évfolyamtársaim is sokat terveztek be anno,,, azóta sok víz folyt le a dunán.
Elsőnak : "- mindig van mit ennünk " Ez nem igaz, a mai minimálbérből, amire a legtöbb ember van bejelentve, szal lehet a gyermekünk, a tied is erre lesz, csak vegetálni lehet.
" a lakásunkban mindig meleg van " Ha lesz lakása, egyre több hajléktalan van.
"a halálos gyerekbetegségek ellen van védőoltás, a legtöbb, régen szintén halálos kórt ma már nagyon egyszerű gyógyítani " A rák és a mai stroke meg cukorban ugyanúgy szedi az áldozatait. tehát a mostani népbetegségek szintén ölik az embereket.
" nincs háború"
Nagyobb gazdasági válságok követik egymást mint a háborúk után.
" ha mindketten meghalnánk, a gyereket akkor is felnevelné az állam, ez sem volt indig így"
Azt a sanyarú sorsot nem kívánomsenkinek sem, hogy 18 évesen kikeüljön a világba szakma, lakhatás nélkül, munka nélkül vagy minimálbérrel ami egy saját lakás rezsijéhez sem elég, nemhogy albérletre, ebből borítékolható a hajléktalan lét, kösszépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!