Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gond, hogyha valaki...

Miért gond, hogyha valaki sokat költ a babájára/kisgyerekére? Ez miért fáj másoknak?

Figyelt kérdés

Volt egy nagyon jó barátnőm és vele is emiatt szakítottam meg a kapcsolatot,mert folyton azt hallgathattam,hogy felesleges nagy márkák ruháit ráadni a picire meg hogy vásároljak használt dolgokat,nem kell mindenből a legdrágább.Én pedig közöltem vele,hogy igenis megveszem neki mindenből a legjobbat,mert telik rá és nem szívesen adnék neki/rá használt dolgokat,hogyha magunknak is újat veszek.

Ezzel nem azokat akarom megsérteni,akik turkálóból vásárolnak a babájuknak,de nekem így jobb.

De már mások is adtak olyan tanácsot,hogy vásároljak turkálóból,meg hogy minek neki a drága babakocsi,amikor az olcsó is ugyanannyit tud,stb.

2012. febr. 24. 14:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Nem tudom,nekem olyan "szaga" van a dolgonak,mintha a barátnődnek védekezésből volt késztetése arra,hogy olyanokat mondjon.Előttem már írta itt valaki,hogy talán túl sokat hangoztattad,hogy te nem adnál a babádra ilyen-olyan ruhát stb. ez pedig megalázó...mert ezzel te azt mondtad,akarva-akaratlanuk,hogy ő egy sutyerák,mert ráad bármit a gyerekére.

Van egy barátnőm és full gazdagok,de soha még csak utalást sem tett erre,hogy ő bizony nem venne turis ruhát stb. gyönyörű márkás ruhákban jár a gyerek,de mégis nagyon szerényen teszi ezt!

Ez a nem mindegy...te kérkedtél...és gondolom szegény barátnőd ezzel védekezett...mindegy!

Nem szánom bántásnak nem vagyunk egyformák!

Én is megengedhetném ,hogy méregdrága cuccokat vegyek a gyerekemnek...de nem és ennek ellenére nagyon csinos és trendi ruhatára van!

Amúgy meg olyan kis gyönyörűséges a lányom,hogy bármiben megcsodálják!:)

2012. febr. 24. 21:26
 22/32 anonim ***** válasza:
64%

Én már senkinek nem mondok semmit.

A barátnőmmel soha nem beszélünk babadolgokról, ők kicsit rosszabbul állnak, mint mi, de engem pont nem érdekel, hogy ő turiból öltözteti a gyerekeket én meg csak félig turiból. :))

Viccet félre téve, mindenkinek szíve joga eldönteni mit ad a gyerekére, mit vesz neki stb. Én speciel az arany középutat keresem, játszótérre összekoszolni, oviba összefestékezni tökéletesen megteszi turis ruha, de abból is jó minőségű, ki nem állhatom a rongybaba kinézetű a gyerek. Ha megyünk valahova jobb szeretek rájuk újonnan vásárolt rucit adni.

De van amiből nem engedek, ha a másik a falat kaparja kínjában akkor sem.

Igen, képes voltam méregdrága ülést venni a gyerekeknek, használt cipőt akkor sem veszek nekik ha nem eszek 1 hétig és a kajájukon sem spórolok, igyekszem mindenből a legjobbat. Ha valaki ezért megvet hát állok elébe. De ez csupán irigység.

Épp ma kaptam meg, hogy túlzás 80 ezret kiadni egy ülésért és nem mondjam már hogy az annyival jobb, mint a 10 ezres.

Magasról teszek rá, engem nem érdekel ha valaki 10 ezrest vesz a gyereknek, de mások is tanulják meg elfogadni, hogy van aki képes súlyos tízezreket kiadni valamiért, ami neki fontos.

Kérdező, ha a barátnőd ezért megszólt, akkor azt messze nem nevezném barátnőnek, inkább ismerősnek. Egy barátságnak nem az anyagiakról kellene szólnia. Azért nem szólt meg, mert a boltban nem a legolcsóbb sonkát vagy tudom is én mit választasz?

Bocsi, de az ilyenektől kinyílik a bicska a zsebemben, pláne ha itt szólnak meg, ismeretlenül.

2012. febr. 24. 21:48
 23/32 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki tette de koszonom a lepontozast!!!

Semmi bantot nem irtam ,szerintem.

Ugy tunik itt mar velemenyt se szabad mondani. Komolyan ,szanalmas.

2012. febr. 25. 02:42
 24/32 anonim ***** válasza:
41%

Végigolvastam az összes véleményt, turi kontra márkás. Szerintem ez az egész csak az anyukák harca, vagy éppen problémája. A gyereknek nem lesz sem boldogabb, sem hányatottabb gyerekkora egyiktől sem. Őket nagyjából a tinédzserkor környékén kezdi majd el foglalkoztatni ez a téma. Addig nem veszik észre, hogy Zara vagy Mexx van-e rajtuk, vagy a kispajtásukon, barátnőjükön. Ha visszatekintünk a gyerekkorunkra, mi sem arra emlékszünk, hogy mi volt rajtunk.

Én is hallottam már olyanról, hogy valaki megvette a 30.000 forintos ágyfölé lógó zenélőt, amit be lehet programozni, és még csak felhúzni sem kell odamenni az ágyhoz, mert vég nélkül szórakoztatja a gyereket. És van olyan, aki saját kézzel csinál ilyen játékot, és odamegy az ágyhoz, és rendszeresen játszik a gyerekkel, énekel neki, megmozgatja az ágyfölé lógót. Akkor most melyik anya törődik többet, melyik anya fordít többet a gyerekére?

Mi is meg tudnánk venni mindent a gyereknek, mégsem tesszük. Ha majd visszatekint fog emlékezni azokra a játékokra, amiket a szülei csináltak neki, és annak lesz majd üzenete.

Nem ítélek el senkit, mert az anyaság is olyan, mint a főzés, mindenki másképp csinálja, csak ne törjünk már pálcát a másik felett, és gondolkodjunk el a gyerek szemszögéből is, őt a középpontban tartva, amikor ilyen turi - nem turi, márkás - nem márkás vitákba belefolyunk feleslegesen.

Ja, és még annyit a kérdezőnek, hogy az emberek akkor tesznek fel ilyen kérdéseket, amikor a saját hibás viselkedésüket akarják jó színben feltüntetni, megmagyaráztatni mások által. Ha tényleg biztos lennél magadban, hogy helyesen viselkedtél a barátnőddel, nem írtál volna ki kérdést.

2012. febr. 25. 15:16
 25/32 anonim ***** válasza:
54%

Azért kedves utolsó, a válaszodból is látszik,hogy lehúzod azt,aki esetleg tehetősebb.

Pedig a választ úgy kezded,hogy minden,hogy turi vagy nem turi, de utána meg automatikusan az jön,hogy aki megveszi a

30 ezres zenélő forgót a gyereknek, az nem foglalkozik vele!

Az én gyerekem két és fél hónapos. Szinte egész nap játszunk már most is. És igen van neki 30 ezerért forgója, és még sok más is. Ettől függetlenül nem a forgó játszik vele,hanem ott ülök mellette!

Na mindegy is!

Nem tudom,hogy a kérdező esetében mi volt, lehet,hogy ő hibázott, de tény,hogy az irigység elég nagy ma mindenhol!

2012. febr. 26. 06:09
 26/32 anonim ***** válasza:
57%

Megint olvashatunk egy szegény-gazdag vitát. A hozzászólók majd' mindegyikéből világosan kiolvasható, melyik csoportba tartoznak, hiába biggyesztik oda a "mindegy miben jár a gyerek" frázist. Mindenki támadásnak ítéli meg a másik csoport válaszát, erre utolsó is tipikus példa, aki leírja hogy 30 ezres forgója van és ezért bántják. A turis is leírta hogy őt meg a drága cuccos anyukák bántják.

Ilyen a világ, mindig is csesztetni fogja egymást (persze rejtetten!!) a két csoport, hiába írják, hogy nem, nekik mindegy. Nem mindegy. EZ világosan látszik a legtöbb válaszból. EZ a "én mindenből a legjobbat veszem de tényleg nem érdekel hogy a másik anyuka turkál"..na persze :) És fordítva is: "én nem adok 30 ezrese cuccot a gyerekre mert hülyeség, de azért nem nézem le aki igen"....na persze.

Elég világos a szitu :)

2012. febr. 26. 12:13
 27/32 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti is mi másért írta volna le hogy a ő gyerekének van 30 ezres forgója, ha nem dicsekvésből? Aki nem dicsekszik, az eleve nem írja le hogy mennyiért vásárol....ennyi.
2012. febr. 26. 12:15
 28/32 anonim ***** válasza:

Nem, nem dicsekszem!

Miért is tenném egy ismeretlen fórumon. Ha nem lett volna világos, azért írtam le, mert reagáltam az előző válaszra.

2012. febr. 26. 20:42
 29/32 anonim ***** válasza:

A 25.-nek válaszolva: Lehet, hogy nem sikerült jól kivenned a szövegkörnyezetből, de a 30 ezres forgó arra vonatkozott, hogy azért veszi meg, hogy ne kelljen a gyerekhez menni. Nem azokra, akik foglalkoznak a gyerekkel. Persze az is sokatmondó, hogy egyből magadra vetted... Ja, és nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy leszólom a tehetősöket.

Egy tehetős, de kreatív anyuka

2012. febr. 28. 09:13
 30/32 anonim ***** válasza:
6%

"Én is hallottam már olyanról, hogy valaki megvette a 30.000 forintos ágyfölé lógó zenélőt, amit be lehet programozni, és még csak felhúzni sem kell odamenni az ágyhoz, mert vég nélkül szórakoztatja a gyereket. És van olyan, aki saját kézzel csinál ilyen játékot, és odamegy az ágyhoz, és rendszeresen játszik a gyerekkel, énekel neki, megmozgatja az ágyfölé lógót. Akkor most melyik anya törődik többet, melyik anya fordít többet a gyerekére? "

Azért ebből igen csak az jön le, hogy aki megveszi a 30 ezres forgót, az nem foglalkozik a gyerekével!

De inkább hagyjuk!

egy szöveget értelmezni tudó anyuka :)

2012. febr. 28. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!