Miért gond, hogyha valaki sokat költ a babájára/kisgyerekére? Ez miért fáj másoknak?
Volt egy nagyon jó barátnőm és vele is emiatt szakítottam meg a kapcsolatot,mert folyton azt hallgathattam,hogy felesleges nagy márkák ruháit ráadni a picire meg hogy vásároljak használt dolgokat,nem kell mindenből a legdrágább.Én pedig közöltem vele,hogy igenis megveszem neki mindenből a legjobbat,mert telik rá és nem szívesen adnék neki/rá használt dolgokat,hogyha magunknak is újat veszek.
Ezzel nem azokat akarom megsérteni,akik turkálóból vásárolnak a babájuknak,de nekem így jobb.
De már mások is adtak olyan tanácsot,hogy vásároljak turkálóból,meg hogy minek neki a drága babakocsi,amikor az olcsó is ugyanannyit tud,stb.
Engem különösebben nem érdekel ki mennyit költ a gyermekére/gyermekeire! Ha valaki megteheti, hogy 20-30 ezreket költ el pl. hetente a gyerekére, tegye! Mindenkinek a magánügye.
A lányomnak van turis és márkás ruhája is és mindkettőt szeretem!
Nem tudom, ő meg nem azt hallgatta-e tőled, hogy "a párom nem örülne ha turkált ruhában járatnánk a gyereket"
Az a baj, hogy neten erre nem lehet igazi választ adni, nem ismerjük a másik felet, és nem hallottuk az ő verzióját. Idegen emberek vagyunk egymásnak, te lehetsz szegény áldozat, lehetsz ugyanolyan mint ő, csak pepitában. Magyarul lehet hogy neked is elhagyta a szádat, hogy nem adnál soha turkálós ruhát a gyerekre. ÉS ő ezt így reagálta le...
Én már ilyennel nem foglalkozom. Nálunk is ment ez. Már a terhességünk alatt, mert két hónap volt közöttünk.
Soha nem beszéltem neki anyagiakról, de nyilván,amikor eljöttek és meglátták mondjuk a babaszobát, akkor gondolták,hogy nem 10 ezerből hoztuk össze. Azt is megértem,hogy ez bántotta. Viszont egy idő után már mást nem hallottam,hogy jaj, minek vetted azt meg, felesleges, miért nem az olcsóbb tápszert adod neki, minek a hasfájásra azt a drága löttyöt adni neki stb.
A nagyon türelmes férjem unta meg egy baráti vacsorán az egészet, és szépen burkoltan közölte,hogy mi tanultunk,megdolgoztunk azért,hogy úgy éljünk,ahogy, és senki sem tartott pisztolyt a fejéhez, amikor úgy döntött mindössze 25 évesen, hogy munkanélkülire meg hitelre vállal babát.
Azóta érdekes módon nem kerül ez fel szóba, igaz nem is találkozunk annyit.
Szia!
Mindenki azt tesz amit akar,masnak semmi koze hozza.
Viszont a mi tarsasagunkba is van ilyen par akik mindent ujonnan vettek meg. A rossz az volt,hogy dicsekedtek vele es nyilt lenezes volt reszukrol. Most 8 honapos a kisfiuk es az asszonyka ujbol terhes(nem volt meg tervezett).
Most azon remenykednek,hogy remelik ez a baba is fiu lesz mert ha lany akkor vehetnek megint mindent ujonnan es jajj az mekkora osszeg lesz. De a felvetesunkre,hogy akkor ne vegyenek meg minden olyan dragan azt lehurrogtak mondvan: Ok nem vesznek lejjebb a szinvonalbol.
Nekem 2,5 eves a fiam es allandoan dicserik,hogy milyen jol oltozott pedig semmi extra. Szoktam turizni is,ujat is venni. Neha turibol is nagyon jot ki lehet fogni (foleg itt kulfoldon nagyon jok a turik).
Elozo vagyok.
Meg annyit,hogy mi is most varjuk a masodik babat ( en 8 hetes teres vagyok, a csaj 7 hetes).
Mar elore felek,hogy milyen lenezes megy majd mert a fiunkrol sok mindent oda ajandekoztunk( a babakocsi pl. bepeneszedett) szoval nekunk tenyleg sok mindent meg kell vennunk megint.
Ja es anyagilag nem allunk rosszabbul mint Ok...sot.
Megtehetnenk mi is azt amit Ok.
(na most mar tenyleg eldugulok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!