Hogyan vegyem rá anyósomat, hogy miután megérkezik hozzánk a cipő levétele után rögtön mosson kezet?
Figyelt kérdés
Nálunk (az én családomnál) teljesen természetes, hogy az "út porát" lemossuk kezünkről, arcunkról. A férjemnek is említettem ez a problémámat, de megoldás ezidáig nem érkezett. Lassan megérkezik a 2. unokája, többször tettem célzást, Édesanyám még a figyelmet is felhívta erre az alapvető tisztálkodásra, de semmi nem történik. Megérkezik (busz, hév, ...), és rögtön az unokáját markolássza. Rosszabb esetben még eteti is , ha nem vagyok elég résen. Mit tegyek? Ma ebéd előtt kértem a családot, hogy menjen kezet mosni, addig melegítem a levest. Ő volt az egyedüli, ki nem mosott kezet. Amúgy ahonnan jön háziállatok is vannak. Engem ez nagyon idegesít! Segítsetek légyszíves! Adjatok tanácsot! Előre is köszönöm.2012. febr. 19. 22:07
11/11 anonim válasza:
Az én anyósom még arra sem képes, hogy a cipőjét levegye! Olyan erőszakos, rögtön betrappol a nappaliba, és a világos színű szőnyegen áll meg. Nagyon résen kell vele lenni! Ha kérem, leveszi, megmossa a kezét, de teszi a megjegyzéseket, pl. DE nem piszkos a keze, nem nyúlt semmihez. Aha persze. Csak kilincseket, kapukat, ajtókat és liftgombokat fogdosott. Csak nagyon finoman lehet kérni, mert megsértődnek. Még jobb, ha a fiacskája kéri meg, az nem szemtelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!