Használt cipőt vettél már a gyerekednek? Mi a tapasztalat? Anyósom hozott a kislányunknak egy szép cipőt, a gondom az hogy használt.
Ilyen esetben nem gondolkodnék, hogy sértődés lesz-e belőle, vagy sem. Ha anyósod normális, megérti, hogy használt cipőt nem adsz a gyerekre. Vagy megköszönöd, és elsuvasztod a szekrénybe, csak akkor valószínű kapsz még.
Nálunk ruhával volt ilyen, hozott a fiamnak olyan cuccokat, amik nekem nem tetszettek, megköszöntem, de nem adtam rá. Ha később kérdezte, jó lett-e, mondtam hogy persze.
Cipőből a használt rettentő nagy gondokat okozhat egy babánál.
Sajnos ezt a használtruha-párti anyukák nem gondolják végig, hogy mekkora károkat okozhatnak ezzel, nagyon is jól gondolod, amit leírtál.
Más kérdés, hogy én alapvetően nem adok a babámra használt dolgot, nem tudom miért, nálam ez így alakult ki, de a cipő az egyetlen, amit EGÉSZSÉGÜGYI okok miatt nem, nem pedig pusztán elvi okokból.
Én anyósom is sok használt cuccot hozott kisfiamnak, pedig már terhességem alatt szóba jött, hogy én nem akarok majd használtcuccokat a gyereknek, mi mindenből újat vettünk férjemmel. Mégis hozta sorra a turkálós ruhákat, én megköszöntem, és eltettem. Megbántani én sem akartam, aztán egyszer valahogy szóba kerültek a használt ruhák, és kicsúszott a számon, hogy én nem szeretem az ilyen módját a babaruha vásárlásnak. Na, azóta újakat hoz.
Szerintem elmondhatod neki nyugodtan, hogy a használt cipővel károkat okozhatsz, meg fogja érteni.
EGyébként rokon anyuka mindig használt cipőt adott a kisfiára, amikor az járni tanult, és engem nézett hülyének, amiért nekem nem jó a használtcipő. Jelenleg ortopédushoz járnak a gyerekkel, mert a talpa nincs rendben...befelé áll, stb. Inkább nem szabad rizikózni, ha a gyerek egészségéről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!