Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan beszéljem le páromat...

Hogyan beszéljem le páromat erről az elmés ötletéről?

Figyelt kérdés

Azt találta ki, hogy a 7 hónapos lányunkkal elmegyünk moziba.. és ezt mind most, mert lesz egy jó film.

Természetesen egyből tiltakoztam, mire közölte, hogy úgyis átaludná az egészet a lányunk. Felőlem teljesen mindegy, hogy alszik vagy nem, akkor sem visszük el.

Lenne, aki vigyázna rá abban a max. 2 órában, bár nem tudom, hogy elvállalnák-e.

Próbálok felelősségteljesen szülőnek lenni, de most egyenlőre még nem jött el azaz idő, hogy szabadon járjunk szórakozni, amikor kedvünk tartja!

Páromat mindig "elküldöm" kikapcsolódni a barátaival, de azt mondja, hogy folyamatosan ránk gondol, hogy minden rendben van-e velünk itthon? Teszem hozzá éjszaka ...

Általában hajnali 1-re mindig haza akar jönni, de nem értem miért.

Ezek szerint kevés neki a szórakozás, hogy a lányunkkal együtt akar elmenni vagy ez mit akar jelenteni?!

Mit csinálok rosszul?

2012. febr. 16. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Semmit. Örülj neki hogy családcentrikus a párod, de moziba semmiképp ne vigyétek, mellesleg be sem engednék. Úgy gondolja, 3an vagytok egy család, így menjetek szórakozni. Eljön majd annak is az ideje, még kicsi, menjetek csak kettesben.
2012. febr. 16. 21:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs ezzel baj, hogy így gondolkodik, és fontosak vagytok neki. De moziba tényleg ne vigyétek, egyrészt szerintem a baba sem "élvezné", más részt a többi néző biztos nem örülne neki, ha esetleg idő közben felébredne, vagy elkezdene sírni.
2012. febr. 16. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen picikének még nem való a mozi, de ezt nyilván te is tudod, nem véletlenül nem akarod vinni.

Mi már régóta itthon "mozizunk". A párom letölti a filmeket, kiírja dvd-re, egy szombat vagy vasárnap délután kihúzzuk a kanapét, csinálunk pattogatott kukoricát, mi nézzük a filmet, közben meg játszunk a kicsivel, nincs gond, ha éhes, szomjas, peluscsere van, vagy elalszik.

2012. febr. 16. 21:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Jajj de édes párod van!!De tényleg!Sokan ölni tudnának egy ilyen pasiért! :)

De amit akarok, szépen mond meg neki, hogy a pici babátok, még nem való a moziba!Sorolj fel érveket, mondjuk már csak az is elég, hogy ott sok a zaj, villognak a fények..stb.Meg mondjuk ha bekakil, akkor film közepén mennél keresni pelenkázót??Inkább vegyetek ki 1 dvd-t, vagy csináljatok hárman olyat ami mindenkinek jó.Nem vagyok a híve, de ilyenkor simán plázában sétálni is jó, mivel rossz idő van, így szabadban nem igen ajánlott.Lehet nézelődni, beszélgetni, és persze enni.. :) Általában vannak szökőkutak, azt az én lányom ilyen korban nagyon szerette, meg még most is.A játszóházakban általában ilyen pici babának nem kell fizetni (nem vagyok benne biztos), és ott van baba sarok, ott is tök jól el lehet lenni.

2012. febr. 16. 22:12
 5/7 ava87 ***** válasza:

Aranyos ötlet, de tényleg "kissé" lerugaszkodott dolog lenne :) Egy az, hogy egy 7 hónapos baba már azért nem alszik el bárhol-bármikor, nem olyan már, mint egy újszülött (nem mintha újszülöttet elvinnék moziba), maga a program nem egy olyan dolog, amit ennyi idős korban élvezni tudna. A másik meg az, hogy illik gondolni a többi nézőre is, akik mind fizettek azért, hogy ott lehessenek, nyilván nem értékelnék, ha egy baba sírását kellene hallgatniuk, ha esetleg ilyen történne. Na most, gondolom ti udvarias, másokra is odafigyelő emberek vagytok, így az lenne, ha felébred a kislány, hogy kénytelenek vagytok távozni. Így megéri elmenni moziba? Mert szerintem nagyon nem.

Nyugodtan menjetek el ketten, arra a pár órára simán rá lehet bízni másra is egy ekkora babát (ha van kire persze), de ez mindenképpen felnőtteknek való szórakozás, amivel amúgy semmi baj nincs is, hiszen miért ne mehetnétek, csak persze gyerek nélkül :)

2012. febr. 17. 09:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Lanyok, lehet most nevetni fogtok de mi kulfoldon elunk (Anglia) es itt van minden heten egy ugynevezett "szulo es baba" delelott a moziba. :)) Lehet vinni a babakat 1 eves korig (1 eves kor utan meg van ugy tudom "szulo meg tipegos") erre a mozis delolttre. Tobb szulo is viszi a babajat, a hang nem annyira eros es a fenyeket nem oltjak le teljesen hanem ilyen hangulatos feny van. Igy lehet nezni a filmet. Van 2-3 pelenkazo helyseg, kaja melegitesi lehetoseg, szoptatos helyseg meg szekek, babahintak, rezgoszekek.... ahol eppen vetitik a filmet. Ha valamelyik baba nagyon nyugos el lehet jonni vagy van egy masik pici terem jatekokkal meg minden felevel es oda at lehet menni. Ha sirni kezd valamelyik baba az sem gond, hiszen ez pont ezert szulo meg baba mozizo nap. Csak gondoltam, hogy leirom, hogy miket ki nem talanak manapsag. Allitolag itt nagy sikere van, en nem voltam de a gyerekes kolleganoim nagyon szerettek annak idejen es folyamatosan ajanlottak nekunk is miutan megszuletett a kisfiunk. :)
2012. febr. 17. 10:08
 7/7 A kérdező kommentje:

Na igen, ha elkezd sírni a lányunk valahol (nem itthon), akkor engem ez feszélyeztet és már rohanok vele hazafele. Szerencsére egyébként nem sírós fajta, értékelni tudja a helyzeteket.

Ha valami újat tapasztal, akkor csendben van és úgy figyel, hogy mi történik. Majd ha úgy érzi, hogy minden rendben, akkor pedig elkezd "beszélni" a maga módján.

Én továbbra sem fogom elvinni moziba és ilyen helyekre, majd ennek is eljön az ideje később. Most még nem.

Egyenlőre az én "szórakozási" lehetőségem kimerül az internetben.

2012. febr. 17. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!