Miért szereted egyik gyereked jobban a másiknál?
Én is egyformán szeretem a gyerekeimet 2 van. Amíg csak 1 volt én sem tudtam elképzelni, hogy ez hogyan lehetséges, de tény, hogy így van. A kicsi egy mókamester kis imádnivaló bújós, a nagy gyönyörű szeretnivaló. Mind a kettő extra okos természetesen. Ha le kellene vágni az egyik karomat sem tudnék dönteni, hogy melyiket szeretem jobban.
Viszont az apukám érezhetően a húgomat szerette jobban vagyis azt, hogy mit érez nem tudom, de neki kedvezett állandóan. Rettenetes volt nekem is, neki is (a húgomnak).
Nem lehet, hogy a kérdezőnek még csak 1 gyereke van és nem tudja elképzelni, hogy többet is ugyan úgy lehet szeretni?
(nem volt pár hete ugyan ilyen kérdés itt?....)
mikor terhes voltam a lányommal, rettegtem, hogy nem fogom tudni, úgy szeretni, mint a fiam (igazi szerelem a miénk :) ), aztán ahogy a kezembe adták lett mégegy szerelmem.
teljesen egyformán szeretem őket, nincs különbség.
Az okot sajnos nem tudom, de anyósom látványosan jobban szereti a lányát és az ő gyerekeit, mint a férjemet és a mi kicsinket.
A nagymamám sokkal jobban szerette az unokatestvéreimet, mint minket. Szintén nem tudom az okát.
Én gyerek fejjel ezt felfogtam, hogy nagyinak nem vagyok olyan jó, mint a másik, aki nem is foglalkozik vele, vagy lehülyézi. Szemtelen vele és nem tiszteli. Nagyon rossz volt.
Nekem 5 gyerekem van, és nem egyformán szeretem Őket.
A legnagyobbat azért szeretem jobban, mert Ő az első, mindig kiemelt helye lesz a szívemben.
A másodikat azért szeretem jobban, mert végtelenül jó természete van, és ettől mindig elérzékenyülök.
A harmadikat azért szeretem jobban, mert két fiú után lánynak született, ráadásul igazi bújós cicalány.
A negyediket azért szeretem jobban, mert 10 évre született a harmadik után, és újra élhettem vele a babázás gyönyörűségeit.
Az ötödiket azért szeretem jobban, mert Ő az én kis utolsóm, ráadásul nagyon anyás, külön mosolya van a számomra.
Szerintem nem lehet egyformán szeretni a gyerekeinket, csak egyforma mértékben. Hiszen mindannyian mások és mások, mást váltanak ki belőlünk, és másra van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!