Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szereted egyik gyereked...

Miért szereted egyik gyereked jobban a másiknál?

Figyelt kérdés
Mert mások a tulajdonságai? Mert mások a körülmények? Veled és testvéreddel is megtörtént?
2012. febr. 9. 07:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Úr isten!!! Nekem két gyerekem van az első kisfiú, a második kislány, most vagyok terhes a harmadik babával aki szintén kislány..., hogy vagy képes ilyet írni, hogy az egyik gyereket jobban szereted a másiknál???? Mert valószínű, hogy a feltett kérdésed mögött ez van. Én egyformán szeretem Őket, soha nem tudnám megkülönböztetni Őket csak azért mert a tulajdonságaik nem egyformák. Még jó, hogy nem...nincs két egyforma gyerek és ez így van jól...elsüllyednék szégyenemben ha ilyen anya lennék, még csak ezt a kérdést fel sem tettem volna a helyedben...FELHÁBORÍTÓ!!!
2012. febr. 9. 09:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
4 gyerekem van, de nem tudok különbséget tenni. Sosem szoktam azon gondolkozni, hogy egyiket jobban szeretem a másiknál. Persze, más-más tulajdonságuk miatt vagyok rájuk büszke, az egyik nagyon ügyesen rajzol, a másik balettozik stb., de hogy bármelyikőjüket is jobban vagy kevésbé szeretném, az számomra elképzelhetetlen.
2012. febr. 9. 11:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyformán szeretem a gyerekeimet 2 van. Amíg csak 1 volt én sem tudtam elképzelni, hogy ez hogyan lehetséges, de tény, hogy így van. A kicsi egy mókamester kis imádnivaló bújós, a nagy gyönyörű szeretnivaló. Mind a kettő extra okos természetesen. Ha le kellene vágni az egyik karomat sem tudnék dönteni, hogy melyiket szeretem jobban.

Viszont az apukám érezhetően a húgomat szerette jobban vagyis azt, hogy mit érez nem tudom, de neki kedvezett állandóan. Rettenetes volt nekem is, neki is (a húgomnak).

Nem lehet, hogy a kérdezőnek még csak 1 gyereke van és nem tudja elképzelni, hogy többet is ugyan úgy lehet szeretni?

(nem volt pár hete ugyan ilyen kérdés itt?....)

2012. febr. 9. 12:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Nekem egy gyerekem van, nem tudom honnan veszed, hogy csak akkor juthat eszembe ilyen kérdés ha több van. Azért kérdeztem, mert olvastam itt az egyik válaszban, hogy egy anyuka jobban szereti egyik gyerekét a másiknál. De hát nyilván a kérdés nem azokhoz szól akik egyformán szeretik a gyerekeiket. Akkor másképp lenne megfogalmazva.
2012. febr. 9. 14:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

mikor terhes voltam a lányommal, rettegtem, hogy nem fogom tudni, úgy szeretni, mint a fiam (igazi szerelem a miénk :) ), aztán ahogy a kezembe adták lett mégegy szerelmem.

teljesen egyformán szeretem őket, nincs különbség.

2012. febr. 9. 16:22
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Az első kisfiamat imádtam. Nagyon vártam a második babát, de amikor megszületett végig az járt a fejemben, hogy jó,jó, haladjunk, otthon van az imádott kisfiam... gyötrelem volt a kórházi lét, mentem volna haza a kisfiamhoz, de ott volt a másik, aki miatt nem lehetett. Szerettem, de tudat alatt kicsit haragudtam is rá, mert miatta kellett távol lennem a másiktól.. aztán hazaértünk, és napokig szédelegtem tőle, hogy lehettem ilyen hülye... van ilyen, de szerintem alap esetben elmúlik, ha nem, ott valami más oka van. Ismerek olyat, aki az egyiket látványosan jobban szereti, de én sem értem.
2012. febr. 9. 23:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Az okot sajnos nem tudom, de anyósom látványosan jobban szereti a lányát és az ő gyerekeit, mint a férjemet és a mi kicsinket.

A nagymamám sokkal jobban szerette az unokatestvéreimet, mint minket. Szintén nem tudom az okát.

Én gyerek fejjel ezt felfogtam, hogy nagyinak nem vagyok olyan jó, mint a másik, aki nem is foglalkozik vele, vagy lehülyézi. Szemtelen vele és nem tiszteli. Nagyon rossz volt.

2012. febr. 16. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a férjemről tudom, hogy nem ugyanúgy szeretik, mint a bátyát. A férjem nem tervezett baba volt, talán ezért. Mert nem akarták, főleg, hogy még nagyon pici volt a bátyja (14 hónap van köztük). Persze szeretik, de egyértelműen a bátyja az első.
2012. febr. 16. 15:33
 9/11 anonim ***** válasza:
pedig sajnos van ilyen mi 5 en vagyunk tesok és anyám a legkisebb testvérünket jobban szereti mint minket amikor suliba voltunk a tesoimmal a kisöcsémnek mindig nyalokát vett és amikor rákérdeztünk mindig azt mondta h az régi most találta meg a szekrény mögött meg stb
2012. febr. 16. 17:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 5 gyerekem van, és nem egyformán szeretem Őket.

A legnagyobbat azért szeretem jobban, mert Ő az első, mindig kiemelt helye lesz a szívemben.

A másodikat azért szeretem jobban, mert végtelenül jó természete van, és ettől mindig elérzékenyülök.

A harmadikat azért szeretem jobban, mert két fiú után lánynak született, ráadásul igazi bújós cicalány.

A negyediket azért szeretem jobban, mert 10 évre született a harmadik után, és újra élhettem vele a babázás gyönyörűségeit.

Az ötödiket azért szeretem jobban, mert Ő az én kis utolsóm, ráadásul nagyon anyás, külön mosolya van a számomra.

Szerintem nem lehet egyformán szeretni a gyerekeinket, csak egyforma mértékben. Hiszen mindannyian mások és mások, mást váltanak ki belőlünk, és másra van szükségük.

2012. febr. 16. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!