Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt rajtam kívül olyan...

Van itt rajtam kívül olyan anyuka, akinek (már) nincsenek barátai?

Figyelt kérdés

10 hónapos a kislányom, és azt hiszem most már elmondhatom, hogy megszűntek a barátságaim. Vannak ismerősök, akik régen barátok voltak és akikkel kb. 2 hónapban egyszer összefutunk és néha váltunk 1-1 emailt.

Mielőtt szültem, volt egy nagyon jó barátnőm akinek nincs gyereke és azóta már nem kíváncsi rám, jóformán emailt sem ír soha, mindig csak én keresem de ezt már meguntam. Volt egy ezeréves barátságom egy fiúval akit kábé október óta nem láttam és alig beszélünk. Ahányszor keresem, hogy találkozzunk, mindig talál kifogást (általában a munka). Volt egy baráti pár szintén gyerek nélkül akikkel össze szoktunk járni, mi voltunk náluk ősszel de ők azóta csak gyártják a kifogásokat, hogy miért nem érnek rá eljönni. Jóban voltam kollégákkal akik szintén ezer éve nem keresnek meg, ha én írok nekik akkor válaszolnak de ennyi...Van egy hasonló korú anyuka egy kisfiúval akivel már nagyon régóta jóban vagyok de sajnos kb 2 havonta tudunk csak találkozni vele is.

Annyira szerencsétlennek érzem magam, van még ilyen helyzetben valaki? Én nem akarok új barátokat, a régieket akarom visszakapni :-((

2012. febr. 8. 14:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Merre laksz?
2012. febr. 8. 15:32
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a legjobb barátnőmmel a lányom születése után 2 évig sikerült tartanunk a kapcsolatot. Örültem is neki, mert tudom hogy ilyenkor a szingli barátnők egyből lekopnak, de mi megmaradtunk egymásnak. Ez azért történt így, mert én sosem "zaklattam" őt babás témákkal. Az viszont mindig nagyon érdekelt mi van vele, kivel jár éppen, hol volt bulizni, ezért mindig volt duma témánk, kibeszéltük a pasijait stb.. Aztán 2 év elteltével azt vettem észre, hogy nálam elmúltak már azok az évek, hogy érdemben hozzá tudjak szólni ehhez a bulizós szinglis élet témához, mert ha tudtam volna is, csak a régi élményeimet hoztam volna fel példaként, amit már ismert. Tehát új témám nem volt, csak ami a gyerekkel, családi történésekkel kapcsolatos, azzal meg nem akartam fárasztani. (persze mondtam mindig egy-két mondatot a gyerekről, családunkról is, de úgy éreztem az elég unalmas az ő mozgalmas életéhez képest) Így hát egyre kevesebbet és kevesebbet találkoztunk és emaileztünk. Ma már úgy vagyok vele, hogy nincs miért írjak neki, mert kifogytam a témából, és talán még érdekel hogy mi van vele, de már nem tudnám vele úgy kitárgyalni a dolgokat, mint régen. Nem lettünk mások és mégis úgy érzem. Talán ha egyszer neki is gyereke lesz, akkor újra tudunk majd jókat beszélni.
2012. febr. 8. 15:35
 13/26 anonim ***** válasza:

én is így vagyok:)

nem vagy véletlenül szegedi? :)

2012. febr. 8. 16:02
 14/26 A kérdező kommentje:

Budapest mellett lakom...

Én kínosan szoktam ügyelni arra, hogyha találkozom gyerektelen baráttal akkor ne hozzam fel a gyerekkel kapcsolatos témákat. Ez biztosan nem lehet a gond.

2012. febr. 8. 16:10
 15/26 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Akkor a barátaiddal lehet a gond. Lehet hogy tényleg nem voltak annyira igaz barátok. Nekem is voltak olyanok is, akik egyből lekoptak. Ez az egy barátnőm volt, akivel kitartottunk egymás mellett, rajta éreztem, hogy igaz barát. Ő tudta, hogy csak gyerekem született, azonkívül még ugyanaz vagyok, és ugyanúgy lehet velem találkozni és beszélgetni ezután is. De valahogy már én éreztem úgy, hogy nem minden ugyanolyan jó, mint régen. Tudnánk még találkozni, de nem tudom van e értelme. Majd egyszer, ha olyan nagy dolog történik az életünkben, hogy érdemes beszámolni róla.
2012. febr. 8. 16:37
 16/26 anonim ***** válasza:

Sajnos ez nemcsak nálad van így.

Tudod, van erre egy jó mondás: Aki kíváncsi rád, felhív. Aki szeretne veled találkozni, az szakít rád időt. A többi csak kifogás.

3 kedves barátnőm volt az egyetemen. Én diploma utáni nyáron babát vállaltam, ők elmentek dolgozni. Egy ideig tartottuk a kapcsolatot, ők is kerestek, én is kerestem őket. Végül, amikor be akartam jelenteni nekik, h újra babát várok, valami hülye kifogással leráztak. Vagyis a 3ból ketten. A harmadik barátnőmmel havonta egyszer tudunk találkozni, el is szokott jönni hozzánk, őt érdekeljük.

Viszont amikor az első babával bekerültem a kórházba, megismerkedtem egy nővel, aki a 3.at várta. Összebarátkoztunk, egyszerre voltunk kiírva. Én hamarabb megszültem, és nem is gondoltam, h kíváncsi lehet rám. (Jól menő vállalkozásuk van, és meg csak egyszerű háziasszony vagyok.) És hónapokkal később megkeresett, és olyan jó barátság alakult ki köztünk, hogy többet beszélünk, mint a tesóimmal.

Én nem bánom, hogy a régiek lekoptak, mert innen látszik meg, hogy kik az igazi barátok.

Jelentem, én Szeged mellett lakom :)

2012. febr. 8. 16:50
 17/26 anonim ***** válasza:
Nálam is hasonló lenne a helyzet szerintem, ha a legjobb barátnőmmel nem tudnánk ingyen telefonálni... Ha ő nem lenne, akkor minden ugyanolyan lenne nekem is, mint neked... Ugyanis a többi jó barát elhanyagol nagyon, még a közösségi portálokon sem keresnek meg egy-egy email váltás erejéig, mindig én keresem őket... :( És ez nagyon elszomorító... :((
2012. febr. 8. 16:52
 18/26 anonim ***** válasza:
Nálam ugyanez volt. A "barátnőmmel" együtt nőttünk fel, aztán kezdett megváltozni... Arra jó voltam, hogy kibeszélje éppen kivel csalja a barátját, meg hogy falazzak neki. Én nem ez a típusú voltam, lehet ez is a gond. Mikor az esküvőnkre készültünk, felhívtam, hogy jöjjön már ki munkahelyemre, és beszéljük meg a dolgokat. (Ő lett volna a tanúm.) Erre azt mondta, hogy menjek el én holnap, mert ő fáradt, nincs kedve eljönni. Ezen jól összevesztünk, azóta sem beszélünk. Nekem sincsenek barátnőim, de valahogy nem hiányzik. :) Itt van a kislányom, ő az én barátnőm is egyben. :) Egy régi osztálytársammal szültünk egy napon, meg a volt történelem tanárommal, velük tartom a kapcsolatot, de ők se azok az igazi, tipikus barátnők.
2012. febr. 8. 18:44
 19/26 anonim ***** válasza:

Én gyermektelen vagyok és nagyon szívfacsaró látvány családosokat látni. Tudom nem szabadna így éreznem, de 15 éve csak azt látom mindenkinek születik babája csak nekem nem. így elég nehéz végig hallgatni ugyanazokat a dolgokat, amiket előtte már a sokadik kismama elmesélt nekem. Tudom örömükben teszik, egy idegig hallgattam is.

De most már annyira súlyos a dolog ha egy kolléganő jön be a munkahelyen hogy babája lesz, valamilyen indokkal kimegyek a szobából, csak hogy ne kelljen hallgatni.

2012. febr. 8. 19:24
 20/26 anonim ***** válasza:

Nekem is ez van sajnos.

Vagyis 1 barátnöm még megmaradt, de nem túl jó a helyzet, érzem, hogy nem fogadja el a gyerekemet, és ez kölcsönös, így meg nem igazán van értelme.

A többiek mind lekoptak rólam, és nem azért, mert csak gyerekes témákról tudok beszélni. + elég rugalmas is vagyok. Nem tudom, mi történhetett...

2012. febr. 8. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!