Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik soknak a "...

Csak nekem tűnik soknak a " minek annyi gyerek, ha csóró? " kérdés, vagy mostanában tényleg több ilyen kérdés van? Miért?

Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 09:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 10:23-as válaszoló!

Tökéletesen egyetértek a hozzászólásoddal! A mi családunkba is jutott ilyen testvér...és a barátaink családjában is akadnak jó páran! Annyi, hogy nálunk még irígykednek is, mert persze nekünk milyen jól megy...mert: nincs hitelünk (férjem 20 évnyi kemény munkája után, és a -sajnos- örökség ésszerű befektetése miatt), van autónk, van mit ennünk, nincs számlaelmaradásunk...Viszont a dolgok mögé nem néznek. Férjem OMSZ-nál 12 órában dolgozik, plusz éjszakákat vállal, amikor nem ott van, akkor villanyt szerel...ha lejár a GYED én is megyek vissza dolgozni. Rokonéknál ezzel szemben: munkanélküli+rokkant segély(45 évesen, de,hogy mi baja van az soha nem volt egyértelmű), rengeteg hitel, de az autójuk fiatalabb mint a mienk, van műköröm is meg ami kell, nyaralni is muszály...Lehet ez csak magyar szokás...

Bocsi, kicsit elkanyarodtam. A kérdésre válaszolva:

szerintem azért több az ilyen kérdés, mert mint azt már írta valaki nem maradhat el úgy híradó (RTL/TV2), aktív, vagy kaktusz :) , hogy ne említsenek meg szegény sorban lévő több gyermekes családokat, akiken az egész falu apraja-nagyja segíteni próbál...de mi lesz a többivel?

De itt is kellene néha a dolgok mögé nézni. Egyszer volt egy riport a házon kívülben, egy azt hiszem 4 vagy 5 gyerekes családról akik nagyon nagyon szegények...a híradó után mindenki küldte nekik az ajándékokat, kaja, ruha, játék, volt aki fél évre kifizette az albérletüket és egy csoró gyerek az egész nyári keresetét odaadta. A riport végén jött egy hölgy aki tanácsot adott anyagi helyzetük rendezéséhez. Mivel csak segélyből éltek a válasz nagyon egyszerű volt: a bevételt kell növelni. Hááát, kiderült, hogy anyuci nem ment el a helyi bölcsibe dolgozni, ahol felajánlottak neki munkát, és apuci sem ment el az önkormányzathoz villyanyszerelő-karbantartónak. A miérte anyuci nem tudott válaszolni, de okos apuci kimondta a lényeget: "hát azért nem mert amit ott fizetnek, az semmire sem elég..."

2012. febr. 7. 12:25
 12/12 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk tényleg durva ilyen sok gyereket szülni.

Nekünk csak 1 van és majdnem éhen halunk, pedig 200 ezret kaparunk össze havonta. Van 2 hitelünk, az mínusz 40-44 ezer, mikor hogy. Az albérlet 70 ezer. A betegségemre a gyógyszer kb. 10 ezer ft. A maradékot kell beosztani. És mindig jön valami váratlan kiadás. Most pl. az érettségim ami 27 ezer forint. A zálogot meg kell hosszabbítani, az 30 ezer ft. És már szinte el is ment az egész.

Nem tudom néhányan hogyan mernek erre a világra olyan sok gyereket szülni. És ha nem tud enni adni nekik mert senki nem segít, akkor éhenhal a szerencsétlen? Vagy simán hagyják, hogy elvegyék tőlük? Nem tudom én biztosan belepusztulnék, ha bárki elvenné a gyerekemet!

Rossz belegondolni is... :(

Úgyhogy szerintem abszolút jogos az ilyen kérdés, hogy minek ennyi, ha nincs miből eltartani.

24/N

2012. febr. 8. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!