Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik soknak a "...

Csak nekem tűnik soknak a " minek annyi gyerek, ha csóró? " kérdés, vagy mostanában tényleg több ilyen kérdés van? Miért?

Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 09:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem találkoztam ilyen kérdéssel itt. De egyébként jogos a kérdés. Ha valaki anyagilag elég rosszul áll, akkor minek vállal be pl. 6 gyereket? Én ezt soha nem fogom megérteni...
2012. febr. 7. 09:38
 2/12 anonim válasza:
76%

Személy szerint mélyen felháborít amikor az aktívban vagy akármilyen műsorban a tv-ben van pofája sírni egy alkoholista anyukának, hogy 4-6 gyereket nevel, potom pénzből..Könyörgöm, ba..ni szeret, de gondolkodni már nem tud?! Magának szült, nem nekem, oldja meg.. Éérdekes, nekem nincs gyerekem, max. 1 lesz - ha lesz, nem 6. S az is felháborító, hogy a legalacsonyabb iskolai végzettségű, legbutább emberek szülnek 4-6 gyereket.

Jogos a sok ilyen kérdés...

2012. febr. 7. 09:41
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Én undorítónak tartom, mikor valaki sorra szüli a gyerekeit, de enni már nem tud nekik adni, aztán meg sír, hogy tartsa őt el az állam, és koldul más emberektől. Szerencsétlen gyerekeket sajnálom csak, mert ők nem tehetnek erről.
2012. febr. 7. 09:50
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Bennem is felmegy a pumpa egy kicsit...amikor sorban kis korkülönbséggel jön egyik gyerek a másik után és sokszor még be is vallják hogy dehát nincs munka ezért inkább szülök...itt is volt nem egy ilyen kérdés már ami erről szólt hogy a kérdező kiváncsian kérdezte milyen segélyek járnak majd neki merthogy munka nincs nem is dolgozott de újra terhes...nem értem. És hogy majd a jóisten ad legelőt a sok báránykához...hát nem tudom...és ha nem ad? nekem 3 van épp elég eltartani őket és soha egy forintot nem kértünk még mástól viszont keményen dolgozunk. Ja de végzettségünk is van a férjemmel (ami szintén van hogy nem garancia semmire de azért több lábon állunk), nem 18 évesen kezdtünk bele a családalapításba (értem én hogy van 18 évesen is aki felelősségteljes, jó szülő és mellette suliba is jár de lássuk be ez a kevesebb). Az viszont igaz hogy a csóróság fokmérője mindenkinek máshol van, van akinek a legdrágább játék vagy a hó végén több tízezer ft a pénztárcában és az évi 2 nyaralás az alap, van akinek meg az épp legyen mit ennie mindegyiknek is elég.
2012. febr. 7. 09:53
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Ezeket én sem értem!

Csak szegény gyerekekkel ...nak ki!Mert ők sinylik meg az egészet!Dolgozni nem tudnak és ebben nem csak a kisebbség tartozik bele!2 gyereket nevelek 4en vagyunk a családban csak kajára megy el 90 ezer ft körül!Nem is értem hogy tudnak családiből meg segélyekből meglenni!

Sztori:

Voltunk egyzsre a boltban nagybevásárláson és ott előttünk állt egy hölgy 2 gyerekkel!A kosarában kb 10 üveg sör meg pálinka!A gyerek sirt egy 40ft os Americana csokiét!

Az anya felhangod kiabállt rá hogy miből vegye meg neki azt hiszed minden nap tellik csokira?

A könnyem kijött,a párom betett a kosárba 10 americana csokit kifizettük és oda adtuk a gyereknek!

Az asszony hálálkodott hogy köszönik szépen,sajnos kenyérre sem tellik!

Sétáltunk kifelé és ott láttuk hogy kint még 4 gyerek várja és 3 hapsi!

SZóval nem értem én sem!

Másik sztori:

Mentünk a gyerekorvoshoz és bement egy anyuka(kisebbség) a lányával az orvoshoz kicsit nyitva maradt az ajtó!

Hallom amint az anyuka mondja a doktornőnek hogy dr nő nagy baj van!Hát mi a baj?

A lány nem tud teherbe esni pedig már fél éve próbálkoznak!Kb 13-14 éves lányról lehetett szó!

2012. febr. 7. 09:55
 6/12 A kérdező kommentje:

Ha kicsit lentebb mentek,akkor ott van egy ilyen kérdés.

Én azt nem értem,hogy "csóró vagyok,enni nincs mit"- de olyan dolgokat képes megvenni,amit én nagyon ritkán: hajfesték,péksütemények,üdítők,ruhák (magára!)... noha a kamra tényleg üres,de ezeket az összegeket pl egy nagyobb családnak is jobban megéri venni 1 kg kenyeret,mint ugyan abban az árban péksüteményt! Vagy a hajfesték miért nem hanyagolható,ha a kamra üres? Ruhát sem vettem már magamnak jó ideje,még turiból sem,pedig enni mindig van mit- nem állunk szuperül (ahogy szerintem senki sem!) de azért értitek!! És ne mondja senki,hogy az,hogy mire költi,az az Ő dolga! Akkor ne sajnáltassa magát! - nem??

2012. febr. 7. 09:58
 7/12 anonim ***** válasza:
55%
Egyetértek!
2012. febr. 7. 10:03
 8/12 anonim ***** válasza:
69%

Előző v.ok!

Egyébként nem tudom ha én bajban lennék akor nekem ki segítene!?Mert én tuti nem kapnák segélyt meg semmit sem mert van egy autónk ami 11 éves :) és az már luxusnak számit!

Szóval?Nem értem az egészet!

2012. febr. 7. 10:04
 9/12 anonim ***** válasza:
72%
Ez az...senki. A kicsi jövedelemmel is már rohadt gazdagnak számít az ember...pont múltkor olvastam azt a blogot ahol minimálbérből próbáltak megélni és nem ment akárhogy trükköztek!! Mi is 5 en vagyunk (3 gyerekkel) 100 alá még nem sikerült mennem kaja szempontból, pedig előre főzök, lefagyasztok tavasszal nyáron kicsi kertem van egy párféle zöldséget megterem. Sok ilyen rossz helyzetben élő ismerősünk volt/ van a férjem egyik tesójáék is így élnek, de CSAK a mának élnek, megkapják a családit és mennek hajat festeni, mekibe kajálni , cigit venni ruhát venni stb. Aztán ez így 5 nap alatt el is megy, utána meg máson élősködnek gyerekkel együtt...és még nekik áll feljebb hogy ők felnőtt emberek , egyedül döntik el mire költenek mert ehhez joguk van...oké, csak máson élősködni meg NINCS joguk....Valahogy természetesnek veszik hogy majd máson élősködnek. nem is tudom mit gondolnak az ilyen emberek, vagy hogyan gondolkoznak erről, hogy ők a szegény szerencsétlenek akiknek nem hullik az ölükbe a pénz (de másnak se..) vagy úgy érzik, ez nem élősködés hogy más tartja el őket? Vagy egyáltalán nem is gondolkoznak ezen a témán??
2012. febr. 7. 10:23
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
Úgy értem hogy sok ilyen rossz helyzetben élőt ismerünk-akik nem dolgoznak, alig van pénzük, de gyereket azért vállalnak.
2012. febr. 7. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!