Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerkőc mennyi idős korában...

A gyerkőc mennyi idős korában szabad/lehet először akár 3 hétre elutazni nélküle?

Figyelt kérdés
A párommal van egy álmunk, hogy elmegyünk Amerikába, főleg nemzeti parkokba, illetve hegyet mászni, a városok közt meg autóznánk, kb. 3 hétig,. Még nincs gyerekünk, de most anyagilag nem engedhetjük meg még vagy 3-4 évig. Marad az, hogy gyerek/gyerekek után. Velük nem tudnánk, de velük amúgy is mennénk rengeteg helyre, szeretünk utazni, országon belül is. Egy 3 éves gyereket már hagynátok ennyi időre nagyszülőnél? Telefonálás adott lenne pár naponta.
2012. febr. 2. 16:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
En meg azt mondom nektek, hogy szerintem egy 3 evessel meg nyugodtan utazhattok tobb hetre is. Nekem 2 eves a fiam es rengeteg helyen voltunk tobb hetig is. Voltak hosszabb utak repulovel, kocsival de voltak csak 1-2 napos belfoldi kiruccanasok. Soha semmi gond nem volt. Foleg amiota betoltotte az 1 evet es mar nem kell neki a baba kaja hanem azt eheti amit mi. Egyedul meg pelust kell cipelni de lassan remelem az is elmarad. :) Nyaron megyunk a Fulopszigetekre 3 hetre es o is jon velunk. Eszembe sem jutna itthagyni pedig nekunk is 5 eves hazassagi evfordulonk lesz. :)) Ezert is megyunk. Siman tudunk vele kirandulni, megnezni dolgokat, tengerpartozni. Vettunk egy jo kicsire osszecsukhato konnyu babakocsit es a repulore fel lehet tenni. De a nyaron mar ezt sem cipeljuk. Egy 3 evessel szerintem nem gond az utazas. Bocsi, hogy nem a kerdesre valaszoltam csak gondoltam megemlitem, hogy ne zarjatok ki ezt a lehetoseget se. Ahogy mondnai szoktak ket fele elet van gyerek utan: Az egyik az amikor a szulok alkalmazkodnak a gyerek igenyeihez es a masik fajta amikor a gyerek alkalmazkodik a szulok mar meglevo eletehez. Teljesen jo mind a 2 megoldas, egyik sem jobb a masiknal.
2012. febr. 2. 16:58
 12/19 anonim ***** válasza:
16:58-as vagyok. Jaj bocsi most olvastam, hogy aktivan sportoltok es amiatt utaznatok. Hat akkor nem igazan jo az en valszom. :)
2012. febr. 2. 17:00
 13/19 anonim ***** válasza:

3.vagyok

Én azt mondom mindenki addig élvezze ki a szabadságát amíg nincs gyereke.Ha már gyereke van valakinek akkor már felelős érte és (szerintem)le (kell)lehet mondani dolgokról.Vagy akkor gyerekkel együtt menjenek.Mi is 4éve vagyunk együtt a férjemmel 22hónapos a kislányunk de nagyon jól megvagyunk,nem hiányzik az hogy elmenjünk ketten valahová.Én biztos hogy nem érezném jól magam a kislányom nélkül.Mi van ha éppen megbetegszik vagy valami?Akkor is jól tudnád érezni magad mikor tudod hogy otthon van a beteg gyerek?De hát nem vagyunk egyformák vannak az olyanok mint én is hogy nagyon ragaszkodnak a gyerekükhöz és nem hagynák magára(még ha jó helyen van akkor sem) és vannak mások akik simán magára hagyják.

2012. febr. 2. 17:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem 3 hét már több,mint egy kicsit kettesben lenni apával!

Nem vagyok olyan típusú anya, aki állandóan a gyereke fenekében van, sőt mi is el megyünk 3-4 napra egy évben egyszer vagy kétszer, de 3 hétre nem hagynám itthon!

2012. febr. 2. 19:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Ezzel úgy vagyok, hogy amilyen fáradt vagyok, és sikítva rohannék ki a világból. Biza már most indulnék 3hétre, elég a szomszéd város wellness szállodája.

Kb 4nap után már mindenem viszketne a gyerekek nélkül, túl nagy lenne a csend... Pedig MOST pont túllllllll sokkkkkkk volt a két kicsi. Szóval kb 5nap(ebből három mély alvás) után itthon zizegnék, hogy hol a bébisereg(2,5éves égedelem a nagy, 1éves a kislány)

Ám a nagyobbikomnak van pár kedvenc rokona(nagyapja, sógornőm, húgom és a párja) no pl a sógorjelöltemet meglátja le is tojja a fejem, és jól elvan a két pasi. Vele simán ellene 3hétig. 1hétig volt velük, és 2szer beszéltem telefonon a törpével, az is a szia nézek mesét, és otthagyott. Semmi baja nem volt nélkülem, nekem már jobban hiányzott, holott nem voltam egyedül.

Ha így nézzük, akkor 3évesen simán ott lehet a mamánál hagyni, a gyerek nem fog megzuhanni(persze ha előtte is volt a nagyikkal hetente pár órát) viszont a szülők előbb kezdik el hiányolni a gyerekeket.

2012. febr. 2. 19:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Én nem tudnék elmenni nélküle...és nem csak azért mert nem tudnám másra hagyni, hanem mert marha rossz érzés lenne, hogy kihagyom az élményekből.Ez neki is élmény lenne.
2012. febr. 2. 22:03
 17/19 anonim válasza:

Szerintem is sok lenne 3 hét anya nélkül egy 3 évesnek.. A fiam 5 éves múlt, nyáron oviszünetben muszáj 2 hétre a nagyszülőkhöz mennie, de már az első hét után nagyon hiányzunk neki. Imádja a nagyszüleit, de ha telefonban hallja a hangunkat, akkor rögtön haza akar jönni.

Mi is "beszoktattuk" anno pici korában a nagyszülőkhöz, először csak 1 órára mentünk el sétálni, később egy közeli városba wellnesskedni 2 napra, akkor k.b. másfél éves volt.

De mindenki más, az, hogy egy tapodtat sem mozdulok a gyerek mellől és csak akkor vagyok jó anya, ez szerintem nem igaz.

El kell menni nélküle is, csak meg kell találni a középutat, ami mindenkinek más, ezért még nem kell valaki válaszát 0%-ra értékelni. Szerintem..

2012. febr. 2. 22:09
 18/19 anonim ***** válasza:
Én nem tudnék magára hagyni egy pici gyereket ennyi időre. Nekem elutaztak két hétre külföldre a szüleim, amikor másfél éves voltam, a nagyszüleim vigyáztak rám. Amikor hazajöttek, állítólag nem ismertem meg őket. :)
2012. febr. 3. 07:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Akkor lehet gyakorlatilag amikor fizikailag megoldható és te magad is el tudsz szakadni Tőle, rajta is azt látod, hogy nem szenvedné meg a hiányotokat. Hogy ez mikor jön el?

Most lehet, hogy úgy gondolod, hogy 3 éves korában, akkor meg hallani se akarsz majd arról, hogy egy napot is a Nagyinál aludjon :) Megoldhatatlan dolog nincs, akár vihetitek is magatokkal. Maximum egy kicsit másmilyen programokat szerveztek majd

2012. febr. 3. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!