Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyesek...

Miért van az, hogy egyesek azért jönnek ide, hogy másokat lepontozzanak?

Figyelt kérdés
Azt már megszoktam, hogy akármennyire is szeretnék segíteni, ha valaki nem ért egyet velem, akkor csont nélkül le vagyok pontozva, ez nem is érdekel. De a múltkor feltettem egy kérdést, amelyre tényleg hasznos válaszokat kaptam, mindenkinek ment a zöld kezecske. Erre odadugta az orrát valaki, aki egy tökéletesen haszontalan válasszal "örvendeztetett meg", viszont a jószándékú, és hasznos választ adókat lehúzta. Nagyon felbosszantott. Miért nem a kérdés írója dönti el, hogy neki mi a hasznos, és mi nem?

2012. jan. 30. 11:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazatok van, egyetértek veletek! Mindenkinek nyomtam zöld kezecskét! :-D
2012. jan. 30. 21:39
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

nekem az a kedvencem, amikor van egy nyilvánvalóan idióta kérdés, amire írok egy vicceset (smiley-val,hátha nem érti, hogy poén...)

Erre kapom a minuszt:)

De könyörgöm, mit lehet arra írni, hogy: milyen névnek a becézése a Zsu? Én meg: Béla :D

Úgyis van aki válaszol rendesen, hát miért fáj egy kis poén, ami ráadásul nem is sértő vagy személyeskedő és főleg a kérdés sem igényel tapintatot.(azért betegséggel stb sosem poénkodok)

2012. jan. 30. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor én is leírom az eddigi tapasztalataimat a pontozásokkal kapcsolatban:

Ha például bizonyos szláv nyelvekkel kapcsolatos kérdésekre próbálok meg választ adni (cseh, orosz, szlovák), akkor szinte biztos, hogy többen fognak lepontozni, mint fel, függetlenül attól, hogy mennyire helytálló a válaszom.

Még kényesebb területre menve (politika), a pontok szinte már nem is függnek a válaszok tárgyilagosságától, de ellenben a „hazafias“ válaszokra biztos a jó pont, akár jogos, akár nem.

És mi a legmacerásabb terület? Hát a vallás. Itt már csak Dante Poklából tudok idézni: Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.

Még megjegyzem, talán nem ártana, ha a válasz hasznosságát kétféleképpen értékelnék. Egyfelől a kérdés feltevőjének a szempontjából, aztán külön a többi válaszoló/látogató szavazatai alapján. Mert megtörténhet, hogy a kérdés feltevője meg lesz elégedve a válasszal, de a többi értékelő meg nem. Ezt jó lenne különválasztani, mert végülis elsősorban a kérdés feltevőjének a számára kell a válasznak hasznosnak lennie és így legalább a válaszoló is mindig tudná, hogy volt-e értelme a válasznak a kérdés feltevője számára.

2012. jan. 31. 10:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Teljesen egyetértek a felvetéssel. Elsősorban a kérdés feltevőjének kell hasznos választ adni, a többiek külön értékelhetnének. Sajnos ezen az oldalon különvéleményt megfogalmazni nem szabad... Egyébként valaki írta, hogy senki nem jár ide azért, hogy másokat lepontozzon. Hát, nem tudom. Valamelyik nap válaszoltam egy kérdésre (bemenjen-e az apa a szülőszobára, vagy sem) és mindkét típusú választ rettenetesen lehúzták... Ebből az a tanulság, hogy jó válasz nincs. :) Tudod, ha van rajtad sapka, akkor azért, ha nincs, akkor azért...
2012. jan. 31. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!