Miért van az, hogy egyesek azért jönnek ide, hogy másokat lepontozzanak?

nekem az a kedvencem, amikor van egy nyilvánvalóan idióta kérdés, amire írok egy vicceset (smiley-val,hátha nem érti, hogy poén...)
Erre kapom a minuszt:)
De könyörgöm, mit lehet arra írni, hogy: milyen névnek a becézése a Zsu? Én meg: Béla :D
Úgyis van aki válaszol rendesen, hát miért fáj egy kis poén, ami ráadásul nem is sértő vagy személyeskedő és főleg a kérdés sem igényel tapintatot.(azért betegséggel stb sosem poénkodok)

Na, akkor én is leírom az eddigi tapasztalataimat a pontozásokkal kapcsolatban:
Ha például bizonyos szláv nyelvekkel kapcsolatos kérdésekre próbálok meg választ adni (cseh, orosz, szlovák), akkor szinte biztos, hogy többen fognak lepontozni, mint fel, függetlenül attól, hogy mennyire helytálló a válaszom.
Még kényesebb területre menve (politika), a pontok szinte már nem is függnek a válaszok tárgyilagosságától, de ellenben a „hazafias“ válaszokra biztos a jó pont, akár jogos, akár nem.
És mi a legmacerásabb terület? Hát a vallás. Itt már csak Dante Poklából tudok idézni: Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.
Még megjegyzem, talán nem ártana, ha a válasz hasznosságát kétféleképpen értékelnék. Egyfelől a kérdés feltevőjének a szempontjából, aztán külön a többi válaszoló/látogató szavazatai alapján. Mert megtörténhet, hogy a kérdés feltevője meg lesz elégedve a válasszal, de a többi értékelő meg nem. Ezt jó lenne különválasztani, mert végülis elsősorban a kérdés feltevőjének a számára kell a válasznak hasznosnak lennie és így legalább a válaszoló is mindig tudná, hogy volt-e értelme a válasznak a kérdés feltevője számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!