Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lepontozás. Miért esik jól...

Lepontozás. Miért esik jól lepontozgatni másokat bárkinek is?

Figyelt kérdés
Azért írom ebbe a gyerekvállalás témába, mert csak itt írtam véleményt vagy válaszoltam. És nem értem, hogy a sok kismaminak miért olyan nagy élvezet lepontozni a másikat, ha valaki nem ért egyet a véleményével? Ezt komolyan nem tudom felfogni. Én egyszer sem pontoztam le senkit, nem tudnám megtenni, annyira lealacsonyító dolog. És a fórum működtetőit sem értem, miért csináltak ilyen lehetőséget, mire jó. Most azt írja ki a hozzászólásaimnál, hogy 68%-ban hasznosak a tanácsaim, és ezt néhány olyan ember dönthette el, aki ül a gépe előtt és csak úgy kattingat, aki lehet éppen tini vagy elkeseredett nőszemély, akiben van egy adag "jóindulat"... Én ezt tényleg nem értem. Ahelyett, hogy lepontoznánk a másikat, lehet érdemben válaszolni a fórumon vagy privátban írni az illetőnek. Persze, biztos vannak olyan hozzászólók, akik sértőek, de én most arról beszélek, hogy olyanokat pontoznak le, akik kultúráltan válaszolnak egy-egy témában, csak nem értenek egyet másokkal, de nem sértegetnek. Van még rajtam kívül valaki, aki nem érti mire jó a lepontozás?:)
2010. aug. 11. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Nemtudom de idegesítő az tény. Főleg ha az embert már a neve láttán is lepontozzák, aztán meg azért mert nem birka mód megy a tömeg után és nem ért egyet:)
2010. aug. 11. 11:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Én még soha nem pontoztam le senkit, de engem szoktak. Nem azért, mert őrült nagy hülyeséget írok, hanem mert kiforgatta a szavamat, vagy nem értett velem egyet. Nekem ha nagyon más a véleményem, néha inkább le sem írom, mert valakinek biztos nem fog tetszeni. Ezzel pont a segítő szándékot hátráltatják. Szerintem sokan vannak, akiknek ennyi az életük és a hatalom a kezükben... Van olyan, aki tényleg nem ide illőket ír, azt oké, hogy lepontozzák, de ez egy kétélű "fegyver".
2010. aug. 11. 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:
36%
Sok ilyen kérdés van,engem is érdekelne,de a lepontozók(ok nélkül lepontozók)valahogy soha nem irnak...pedig szeretném hallani az álláspontjukat.Én ritkán pontozok,3 esetben szoktam:Ha valaki brutálisan bunkózik,ha abszolút nem a kérdésre válaszol,vagy ha nagyon nagy hülyeséget ir.Szerintem a legtöbben igy vagyunk ezzel.
2010. aug. 11. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:

ezért, amit fennt ír a szabályzat:

'Ne a válaszokra válaszolj,

hanem a kérdésre! Mások

válaszáról a véleményed a

lefelé és felfelé mutató

nyilak segítségével (azaz a

válasz értékelésével)

közölheted!'

2010. aug. 11. 12:38
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, nekem személy szerint nem szimpatikus ez a rendszer, sajnálom. Lehet, hogy jó a gondolat, de a gyakorlatban nem tűnik fair dolognak. A gyakorlatban sokkal több a lepontozás. Pedig rengeteg hasznos és jó válasz születik, és azokat sehogy sem értékelik.

Én is ezért kezdtem olvasni és írni erre az oldalra, mert a google kidobta pár témában és hasznosnak bizonyult. Csak azt nem vettem észre sokáig, hogy van ilyen lepontozás.

Attól nem lesz igaz az a kiírás, hogy 68%-ban hasznosak a válaszaim, mert egy vagy néhány rosszindulatú ember lepontozott. Csak azért, mert nem bírta elfogadni valaki azt a tényt, hogy én más milyen választ írok a kérdező kérdésére, mint ő. Akkor válaszolja meg ő is.

Ez csak az én véleményen, de ez annyira nem szép dolog, nem tudom elmagyarázni pár szóban, csak nem fair és kész.

2010. aug. 11. 13:28
 6/7 Bettnya ***** válasza:

Szia!

Végre felhozta valaki ezt a kérdést!!! :) Virágot az öltöződbe! ;)

Én veszélyeztetett terhes vagyok, és ha nem épp takarítok, vagy mosok, akkor itt olvasgatok és szörnyülködök 1-2 válaszon.. Én is csak akkor pontozok le valakit, ha nagyon bunkó, vagy iszonyat hülyeséget ír. Viszont ha valaki ügyesen válaszol, akkor az megérdemli, hogy kapjon egy 100-ast! ;)

Fél családom egészségügyben dolgozik/dolgozott, anyósom és párom gyógyszerészek, én októberben kezdem a sulit, mert a családi patikában fogok dolgozni a baba születése után. Ezekből az okokból kifolyólag (na meg mert szeretek mindig újat tanulni), napról-napra többet tanulok az eberi testről és a gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, vitaminok hatásairól. Párom mindig megmagyarázza, ha kérdezek valamit, mi- mire hat- miért- és hogyan?

Itt akkora ökörségeket tudnak írni egyesek, hogy ihaj!!! Én pedig megtanultam, hogy csak akkor mondjak véleményt, ha 100%-ig biztos vagyok benne. Ha nem, akkor az az első, amit írok, hogy "nem vagyok biztos benne". De nem pontozok le senkit, csak mert rossz választ írt, vagy olyat, ami nekem nem tetszett! Sajna sokan ezt teszik, mondenféle tudás és megalapozott információ nélkül.

Erre csak 1 magyarázat van: sok a tudálékos, de tudatlan ember! Ha meg más a véleményed, mint nekik, megsértődnek. (?) Sajna ez egy ilyen világ! :S

A válaszaimat sem igazán értékelik sokan, sehogy! De jobb, ha nem is gondolkozunk ezeken, mert nem éri meg!

1 dolgot jegyezz meg még, a kedvemért:

1 okos ember butának tudja tettetni magát, de 1 buta ember okosnak soha!!!

Jah, és szőkeként előszeretettel szőkézem le a buta nőket! ;)

Nyugodtan írd meg továbbra is a véleményeid, aki ért hozzá, azt fogja gondolni (és talán felfelé pontoz is..): "Milyen ügyes, talpraesett válasz!"

...és nem mellesleg segíteni jó érzés, nem?! ;)

2010. aug. 11. 18:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Ide is megérkezett a lepontozó, persze,hogy engem talált meg először:D

Vagy most őszintén?Ennyire popólyuk vagyok,hogy rögtön le kell pontozni?:D

2010. aug. 11. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!