Biztosan haragudnék magamra és vissza akarnám fordítani a múltat. De aztán megpróbálnék másképp hozzáállni, bízni, hogy mégis összejöhet, hiszen még fiatal vagyok.
Nekem nem volt abortuszom, de mégis nagyon nehezen sikerült teherbe esnem, aztán mégiscsak sikerült.
Minden jót kívánok!
2012. jan. 30. 13:31
22/31 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Nekem sem volt peteérésem, aztán gyógyszeres kezeléssel és injekciókúrákkal mégis lett.
Azóta a másodikkal vagyok 16 hetes, aki meg egyből összejött.
2012. jan. 30. 13:33
23/31 anonim válasza:
Valószínűleg bennem is az játszódna le, hogy esetleg az abortuszok miatt nem lehet. De ez korántsem biztos. valóban lehet egy nagyon erős pszichés gát, az ezzel kapcsolatos bűntudat és a félelmek miatt. Valahogy fel kellene dolgozni, kibeszélni. És tényleg egy alapos kivizsgálás sokat segíthet. Lehet, nincs is szervi probléma. Egyébként ismerek olyan nőt, akinek két abortusza is volt, mégis két egészséges gyermek édesanyja. Bár senkit és semmilyen helyzetet nem tisztünk megítélni, de akkor és olyan körülmények között valóban nehéz lehetett meghozni egy ilyen döntést.
2012. jan. 30. 16:51
24/31 anonim válasza:
Nálunk volt ilyen a családban, sohasem lehetett utána gyereke. Ráment az egész élete, sajnos korán meg is halt. Egy gyermekkel teljesen másképp alakult volna az élete.
2012. jan. 30. 19:20
25/31 anonim válasza:
ne rágd magad, ami történt, megtörtént. Ott és akkor hoztál egy döntést, ami ésszerűnek tűnt, ha akkor tudtad volna, hogy most problémás lesz teherbe esned, sem biztos, hogy elhiszed és lehet, hogy akkor sem tartottad volna meg, mert bíztál volna abban, hogy mégis sikerül később egy baba.
Itt nem volt jó döntés, most viszont van egy szerető párod, bármikor örökbe lehet fogadni egy babát, és ezt ne pótléknak vagy büntetésnek tekintsd, hanem fogadd el, hogy ezt dobta a gép és hozd ki ebből a szituból a legjobbat, amit tudsz.
2012. jan. 30. 22:26
26/31 anonim válasza:
Mindent megtennék érte. Keresnék egy pszichológust( ezt már csak a jövendőbeli gyermekeid nevelésének érdekében is ajánlom) és emellett minden kivizsgálásra elmennék, ami csak kell. Azt hiszem ma már sok olyan dolog van, amin tudnak segíteni. De lelki gátja is lehet a problémádnak, hogy nem tudod megbocsájtani magadnak, hogy nem vállaltad a babákat. Az első abortusz után megfogant a második. Tehát akkor nem lett bajod. Ha a második után valami nagyon súlyos komplikáció lépett volna fel, akkor az már kiderült volna. Ez egy nagyon nehéz dolog és nem beszélnek róla sokat, mert a közvélemény úgy gondolja, hogy azok a nők, akik önként vállalják az abortuszt jogtalanul gyászolnak és nem érezhetnek fájdalmat.Ez pedig egyáltalán nem igaz! Engedd el a múltat. Én nem mondom, hogy jó döntés volt az abortusz, de mindenki követ el hibákat és ne büntesd magad az örökkévalóságig! Engedj utat annak, hogy anyuka lehess, ami ha igazán akarod előbb utóbb be is fog következni! 30 éves vagy, semmiről sem vagy lekésve. Minden jót kívánok Neked, a párodnak és a leendő gyerkőcöknek, akiknek nagyon jó mamája leszel. A Jóisten adja, hogy boldog életetek legyen és el tudd engedni a múltat. Sok sikert és kitartást, türelmet, meg egy jó nőgyógyászt kívánok :)
ez pedig a magyarországi meddőségi klinikák összehasonlító értékelése, megjegyezném, hogy több helyen is van a klinikán belül pszichoterápia kimondottan azoknak a nőknek a részére, akik abortuszon, abortuszokon estek át.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!