Mennyiben van havonta egy kisbaba és mennyiben a kelengyéje?
Az hogy eddig mennyit költöttünk a kislányomra azt már nem tudom de most 7 hónapos és havonta kb ennyit költünk rá:
-pelenka:8000Ft
-popsikrém:700Ft
-popsikendő:1800Ft
-tápszer:7000Ft
-kajci:néha üveges bébiételt kap de általában főzünk neki de 2-3000Ft szerintem elmegy havonta
+ruha ami változó mennyibe kerül van olyan amikor kimarad egy hónap ruhavásárlás nélkül de a pici babák gyorsan nőnek ezért sűrűn kekk új ruhát venni.
+vannak az olyan kiadások,hogy beteg lesz a gyerek és gyógyszert kell venni,kislányom múlt hónapban megfázott és 2000Ft volt a gyógyszere
Szóval a legalacsonyabb költségvetéssel is 20.000Ft havonta!
Mi a kombi kiságyat vettük 17000 ft-ért.
A fürdetőkádat állvánnyal, ill a babahordozót a férjem maszekolta, szóval az ingyen volt. De boltban kb a 2 olyan 40000 ft körül mozog.
Autósülés volt 21000.
A babakocsit használtan vettük ismerősöktől 10000 ft-ért.
Komód 12000 ft volt.
Kaptunk egy csomó ruhát,textilpelust, arra szinte semmit nem költöttünk.
Cumi, cumisüveg, vízhőmérő, üvegmosó kefe, körömvágó olló, orrszívó porszívó, kifogó kendő kijött bőven 10000 ft-ból.
A lepedőt kaptuk, az ágynemű garnitúra, és egy vékonyabb pléd 17000 ft körül volt.
Zenélő körforgó nem annyira fontos, azt mi 6500 ft-ért vettük.
Mostani kiadások:
-tápszer: max 6000 ft
-pelenka: 8000 ft (diszkontban vesszük a Huggiest, vagy ha van valahol akciósan)
-Popsitörlő: 1500 ft körül. ( Cora saját márkásat vesszük, nekünk nagyon bevált.)
-Popsikenőcs: 400 ft. (Tovább is elég egy tégely, csak a lányom rendszeresen lerúgja a pelenkázóról :) )
-Babakozmetikumok: mi kaptuk, de pár száz forintért lehet kapni fürdetőt, babapúdert, testápolót. Gondolom a gyógyszertári ennél is olcsóbb.
Remélem tudtam segíteni.
Igen, ezek a válaszok sokat segítenek abban, hogy átlássam, milyen kiadások terhelnek egy kisgyermekes családot.
Köszönöm!
És nagyon boldog, örömteli babázást kívánok minden kedves édesanyának, aki próbált nekem segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!