Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyiben van havonta egy...

Mennyiben van havonta egy kisbaba és mennyiben a kelengyéje?

Figyelt kérdés
Babát szeretnénk nem sokára, csak nem vagyok biztos abban, ahogy számolgatok az reális, mert hát nincs ebben tapasztalatom és az árakat sem ismerem ezen a területen...
2012. jan. 17. 18:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy eddig mennyit költöttünk a kislányomra azt már nem tudom de most 7 hónapos és havonta kb ennyit költünk rá:

-pelenka:8000Ft

-popsikrém:700Ft

-popsikendő:1800Ft

-tápszer:7000Ft

-kajci:néha üveges bébiételt kap de általában főzünk neki de 2-3000Ft szerintem elmegy havonta

+ruha ami változó mennyibe kerül van olyan amikor kimarad egy hónap ruhavásárlás nélkül de a pici babák gyorsan nőnek ezért sűrűn kekk új ruhát venni.

+vannak az olyan kiadások,hogy beteg lesz a gyerek és gyógyszert kell venni,kislányom múlt hónapban megfázott és 2000Ft volt a gyógyszere

Szóval a legalacsonyabb költségvetéssel is 20.000Ft havonta!

2012. jan. 17. 19:36
 12/14 anonim ***** válasza:
A kelengye egyben sok,bár van,aki kevés pénzből is ki tudja hozni. A légzésfigyelő szerintem fontos,babaágyra pedig simán lehet többet költeni,mint 25ezer Ft és érdemes is. Szerintem minimum 25ezer Ft havonta. Mi kb.50000 Ft-ot költünk havonta a fiunkra.
2012. jan. 17. 20:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Mi a kombi kiságyat vettük 17000 ft-ért.

A fürdetőkádat állvánnyal, ill a babahordozót a férjem maszekolta, szóval az ingyen volt. De boltban kb a 2 olyan 40000 ft körül mozog.

Autósülés volt 21000.

A babakocsit használtan vettük ismerősöktől 10000 ft-ért.

Komód 12000 ft volt.

Kaptunk egy csomó ruhát,textilpelust, arra szinte semmit nem költöttünk.

Cumi, cumisüveg, vízhőmérő, üvegmosó kefe, körömvágó olló, orrszívó porszívó, kifogó kendő kijött bőven 10000 ft-ból.

A lepedőt kaptuk, az ágynemű garnitúra, és egy vékonyabb pléd 17000 ft körül volt.

Zenélő körforgó nem annyira fontos, azt mi 6500 ft-ért vettük.

Mostani kiadások:

-tápszer: max 6000 ft

-pelenka: 8000 ft (diszkontban vesszük a Huggiest, vagy ha van valahol akciósan)

-Popsitörlő: 1500 ft körül. ( Cora saját márkásat vesszük, nekünk nagyon bevált.)

-Popsikenőcs: 400 ft. (Tovább is elég egy tégely, csak a lányom rendszeresen lerúgja a pelenkázóról :) )

-Babakozmetikumok: mi kaptuk, de pár száz forintért lehet kapni fürdetőt, babapúdert, testápolót. Gondolom a gyógyszertári ennél is olcsóbb.

Remélem tudtam segíteni.

2012. jan. 17. 20:44
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen, ezek a válaszok sokat segítenek abban, hogy átlássam, milyen kiadások terhelnek egy kisgyermekes családot.

Köszönöm!

És nagyon boldog, örömteli babázást kívánok minden kedves édesanyának, aki próbált nekem segíteni! :)

2012. jan. 17. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!