Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyiben van havonta egy...

Mennyiben van havonta egy kisbaba és mennyiben a kelengyéje?

Figyelt kérdés
Babát szeretnénk nem sokára, csak nem vagyok biztos abban, ahogy számolgatok az reális, mert hát nincs ebben tapasztalatom és az árakat sem ismerem ezen a területen...
2012. jan. 17. 18:16
1 2
 1/14 anonim válasza:
0%
Én nem tudom de ha látom a pelenkaárakat a boltban egyből elmegy a kedvem a gyerektől.Mondjuk amúgyis utálom őket...
2012. jan. 17. 18:21
 2/14 anonim ***** válasza:
a gyerek nem kis korában drága hanem ha már nagyobb lesz. De ha nagyon ki kell centizned mennyit tudtok rá fordítani akkor lehet várni kellene vele.
2012. jan. 17. 18:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ. Ha nem akarsz drága cuccokat,drága tápszereket,babakekszet, stb,akkor kevesebbe kerül.

De igaza van annak is,aki azt írta,hogy nem csecsemőként kerül sokba,hanem óvodás,iskolás kora után.

2012. jan. 17. 18:33
 4/14 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy ki kell centizni, egyébként elég ritka lehet manapság (is) az a család, ahol csak úgy, minden figyelem nélkül költekeznek...

Egyszerűen érdekel, lenne akár havi 50-70 ezer Ft-unk, amit most még másra költünk, de ne olyan válaszoljon, legyen szíves, akinek az egészről fogalma sincs! Főleg ne olyan, aki ilyen megjegyzéseket tesz, mint az 1. emberke!

2012. jan. 17. 18:33
 5/14 A kérdező kommentje:

Nah, ÉN tudom miszerint: "Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond." Gond=kiadás!!!

DE a kérdés nem ez volt!!!

2012. jan. 17. 18:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej adott jó esetben.

A gyereknek pelenka naponta kb 6. Jobbfajta pelus darabára ha többet is veszel kb 48-54 Ft.

Popsitörlő (tesco-s zöld nálunk a menő)1500 Ft/hó (ennél kevesebb kicsivel).

popsikrém gyógyszertári kb 500 Ft ez kb 2 hónapig elég.

Fürdetőkrém hasonlóan olcsó 500 alatt van, sokáig elég leturmixolva.

Kelengye:

Gyerekágy 11-25 ezer. Ennél többet nem érdemes rászánni.

Matrac gyerekágyba 11 Ezer ft

Kell még pelenkázó, 25000 -IKEA

Pelenkázó alátét 3000

Textil pelenkák 3000

Ruhákból mi kaptunk rengeteget, nem érdemes rá sokat költeni. Csak néhány darabot vettünk. Javaslom nektek is.

Kell még egy jó lázmérő-3000 Ft

Légzésfigyelő, vízhőmérő felesleges kiadások.

A lista persze nem teljes:

Hozzáadhatod az ásványvizet a mamának,

vitamint a mamának a szoptatás alatt+ még ami még nem jut eszembe.

Az első gyerek többe kerül, mint a második, a harmadikra pedig már szinte nem is kell költeni...(3 gyerekünk van)

2012. jan. 17. 18:52
 7/14 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz:

Persze a bútorok kapcsán már lehet, hogy lemaradtam az árakról, mert azokat már 5 éve vettük

2012. jan. 17. 18:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Havi szinten pelenkára lehet számolni 8-10 ezret,tápszerre 5-10ezret,törlőkendőre 2-3ezret.És ez az alap.Erre jönnek majd a babkekszek,tejpépek,bébikaják.Persze ha főz az ember az olcsóbb.Ha mindenből a legdrágábbat nézzük 23ezer havonta a fix kiadás.A babakelengyét nem tudok,sok mindent kaptunk.
2012. jan. 17. 19:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kelengye kb. 250 ezer forint körül volt, úgy, hogy nem kaptunk senkitől semmit, mindent mi vettünk, újonnan. Ebben a szobafestéstől, a babakocsiig benne volt minden, az én kórházi cuccom is.

Jól körbe kell nézni a bababoltok, boltok kínálatai és az árak között, mert bizony sokszor ugyanaz a kiságy valahol 5 ezerrel is többe kerülhet.

Én már jó előre listát írtam és böngésztem a neten az árakat, figyeltem az akciókat, minden hónapban vettünk valamit, a vége felé persze többet.

A légzésfigyelő nem hülyeség, már használtan is nagyon jókat lehet kapni. Érdemes böngészni a teszvesz/vaterát is, mert szinte fillérekért is hozzájuthatsz jó dolgokhoz, ha ügyes vagy.

Persze, az sem mindegy, hogy milyen évszakban születik a pici, mert télre több ruha kell.

Ha szerencsés alkat vagy és sikerül szoptatni a babát, az jó, mert szinte ingyen van. A tápszer sokba kerül, ahhoz cumisüvegek, időközönként cserélni kell a cumikat is, és egy jó márka nem olcsó.

Pelenkát lehet használni a legolcsóbb zsákos pelust is, de pl. nekünk nagyon nem vált be, nem is kísérleteztünk tovább, maradt a pampers és a libero. Ha szemfüles vagy, tudsz regisztrálni különböző oldalakra, és akkor kapsz kuponokat, gyűjthetsz pontokat, amivel olcsóbban tudsz vásárolni.

Ha van a közeledben bababizományi vagy turkáló, megint nagyon olcsón vásárolhatsz.

A babakozmetikumok nem olcsóak, de sokáig tartanak, mi már lassan fél éve használunk egy sampont és még félig van.

Ha beteg a gyerkőc, az viszont sokba kerül. :(

Egyébként előre is tudsz számolni, hogy meddig dolgoztál, mennyi lesz a tgyás-od, gyed-ed, és tudtok nagyjából egy költségvetést készíteni.

2012. jan. 17. 19:23
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen azok válaszait, akik ennyire aranyosan közelítették meg a kérdésem és segítőkészen válaszoltak.

Így már van, lesz viszonyítási alapom! :)

2012. jan. 17. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!