Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevet nem adnál születe...

Milyen nevet nem adnál születendő lánygyermekednek?

Figyelt kérdés
2009. máj. 26. 10:09
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
93%
Lehet lepontoznak de én nem adnám azt sem hogy Málna,Bodza,Eperke.
2009. máj. 26. 10:35
 12/43 anonim ***** válasza:
94%
Fenyőke, Eperke, Angyalka,Balzsam, Béke (anemzetközi békemozgalom emlékére anyakönyvezhető!!),Blendina, Blondina, Kisanna...még sok ilyen van, amit biztosan nem adnék.
2009. máj. 26. 10:38
 13/43 anonim ***** válasza:
90%
Az Ajándék fiú név, de szerintem is szörnyű. :)
2009. máj. 26. 10:39
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Igaz hogy nem lánynév és elnézést az OFFolásért de van olyan név hogy Lakatos Marlonbrandó és Kolompár Winnetou.

Csak gondoltam röhögjetek ti is egy jót :DDD

2009. máj. 26. 10:41
 15/43 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én olyan nevet nem adnék neki, ami mostanában tucatnév lett. Szép név pl. a Jázmin, de a közvetlen környezetemben 3, a játszótérre rendszeresen járó gyerekek között vagy 5 van. Elég vicces, amikor egy anyuka elkiabálja magát, hogy Jááázmin és öt helyről jön az Igen.

Ugyanígy nem adnék neki nagyon régi (számomra öregasszony-) nevet: Erzsébet, Mária.

2009. máj. 26. 10:41
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
Eperke, Szederke, Málna szerintem is katasztrófa. Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy milyen indokkal anyakönyvezték???
2009. máj. 26. 11:03
 17/43 anonim ***** válasza:
93%

Nálam is a fő szempont az volt, hogy ne kapjon tucat nevet. Ezenkívül ahogy egy válaszoló fogalmazott "öregasszonyosat" és "iskolázatla rétegnél elterjedt" nevet sem adtam volna.

Amiket még kizártunk: Eufrozina, Leokádia, Orália

2009. máj. 26. 11:14
 18/43 anonim ***** válasza:
92%

én nagyon finnyás vagyok

Semmiképpen sem adnék magyar főnevekből kialakult neveket, melyeket sokan felsoroltatok már előttem: Béke, Ajándék, Napsugár és társai. Írtózok a túlmagyarosított nevektől: Virág és társai

Szintén nem szeretem a virágneveket, mint Boróka, Ibolya, Rózsa stb, 2 kivétellel: Veronika és Jázmin (bár utóbbi állítólag tucatnév, az én környezetemben egy sincs)

Szintén visszataszítóak szerintem az USA-ból lekoppintott nevek: Dzsesszika, Vanessza (bocsi a kitérőért: Kevin), Lüszi és társai. Majd akkor hívom így a gyermekemet, ha Amerikában Katalinnak meg Orsolyának fogják anyakönyveztetni a lányokat.

De semmitmondóak számomra az ismert magyar nevek is: Mária, Erzsébet, Katalin, Orsolya, Tünde.

Szóval, ha lányunk lesz, eddig csak két név maradt a rostán: Eszter és Vanda

Ja, és országnevet sem adnék a lányomnak. ISmertem egyszert egy Argentínát

2009. máj. 26. 11:23
 19/43 anonim ***** válasza:
88%
Amit nem: Katalin, Mária, Terézia, Anna, Gizella (unokatesóm neve, és csak 9 éves:S), Cecília, Magdolna, Margit, Klára, Erzsébet stb... szóval az öregnénis nevek(bocsika). És a nagyon felkapott neveket se, aminek se füle-se farka, amiket már előttem is sokan írtak, valamint ami "tömegnév". Az én kislányom neve: Maja, de már abból is kezd sok lenni:(
2009. máj. 26. 12:40
 20/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a válaszokat!

Eszembe jutott, hogy az egyik tanítónénimet Nauszikának, egy másikat meg Ferikének!! hívtak. Felmerült benne a kérdés, hogy hogyan lehet ilyen névvel élni? :)

Csak kíváncsi vagyok, hogy mások milyen véleményen vannak.

2009. máj. 26. 12:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!