Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevet nem adnál születe...

Milyen nevet nem adnál születendő lánygyermekednek?

Figyelt kérdés
2009. máj. 26. 10:09
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
81%

Hát azokat semmiképpen sem, amiket előszeretettel használnak a kevésbé iskolázott rétegek:

Dzsesszika, Tiffani, Kármen, Eszmeralda és társai.

Valamint nem adnám még, hogy Aranka, Irén, Erzsébet, mert nekem nem tetszenek.

Miért kérdezed? Csak kíváncsiságból. Kislányt várunk egyébként :)

Üdv

2009. máj. 26. 10:12
 2/43 anonim ***** válasza:
93%
Eufrozina, Donatella, Johanna, Julianna, Mária, Honorária, Edit, Terézia
2009. máj. 26. 10:12
 3/43 anonim ***** válasza:
94%
Ja,igen: Dzsenna
2009. máj. 26. 10:13
 4/43 anonim ***** válasza:
94%
Orália,Emerencia
2009. máj. 26. 10:13
 5/43 anonim ***** válasza:
94%
Eszmeralda, Dzsenifer, Szerénke, Pasztorella, Hófehérke, Skolasztika, Mirandolína
2009. máj. 26. 10:14
 6/43 anonim ***** válasza:
93%

nézegettem az utónévtárat és most szembesültem azzal, hogy van olyan adható magyar női név, hogy Délibáb :)

[link]

2009. máj. 26. 10:16
 7/43 anonim ***** válasza:
91%
Sok olyan név van, főleg a most felkapott Amerikából importált mindenféle sztárocskáról adott nevek (Kloé,Kendra) . Ami legjobban bántotta az ízlésemet és szerintem tényleg borzalmas a Britnisakira (nálunk az egyik "sokgyerekes" családban ezt a nevet adták a kislánynak!! A szerencsétlen.. Persze vannak régen bevezetett nevek is : Jozefina, Cecília stb. Mondjuk, az, hogy kinek melyik név tetszik és mitől rázza ki a hideg, változó. Mindenk olyan nevet adjon a babájának, ami neki tetszik, csak ne tegye szegényt nevetségessé (pl Major Anna, Bor Ivó, Boros Blanka), tehát a keresztnév menjen a családnévhez is..
2009. máj. 26. 10:21
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

A lányom osztályfőnökét Délibábnak hívják :P

tényleg, anyakönyvezve. Igazgató is volt.

Sose tudom, jó - e ez nekünk. De olyan is tényleg.

2009. máj. 26. 10:29
 9/43 anonim ***** válasza:
93%

Nem csak Délibáb, de Eső és Felhő is van. Egy csöppet elgondolkodtam azon, hogy milyen logika mentén lánynév Eső és fiú a Felhő.

Én tudatosan kerülném az összes olyan nevet ami egyben becenév is. Nem igazán szokták meg az emberek még ezeket a neveket, és minden második ember kérdése az ilyen esetben, hogy "mi a rendes neve?" A barátnőm lánya anyakönyvileg Kata, de kb. minden második esetben Katalinnak írják a nevét.

Kerülném azokat a neveket amiből sok van környezetemben. Ez a legnehezebb, illetve előre kiszámíthatatlan, hogy 10-20 év múlva milyen nevek lesznek divatosak.

Van egy csomó magyartalan, erőltetett vagy számomra negédes hangzású keresztnév. Az előző hozzászólásokban számtalan hasonlót írtatok már.

Nekem igazából a ritkább határozott hangzású nevek tetszenek. Dorottya, Brigitta, Ágota, Tamara pl.

2009. máj. 26. 10:31
 10/43 anonim ***** válasza:
79%
Ajándék sem lenne a gyerekem,bár nem tudom,hogy ez fiú vagy lány név-e?
2009. máj. 26. 10:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!