Milyen nevet nem adnál születendő lánygyermekednek?
Hát azokat semmiképpen sem, amiket előszeretettel használnak a kevésbé iskolázott rétegek:
Dzsesszika, Tiffani, Kármen, Eszmeralda és társai.
Valamint nem adnám még, hogy Aranka, Irén, Erzsébet, mert nekem nem tetszenek.
Miért kérdezed? Csak kíváncsiságból. Kislányt várunk egyébként :)
Üdv
nézegettem az utónévtárat és most szembesültem azzal, hogy van olyan adható magyar női név, hogy Délibáb :)
A lányom osztályfőnökét Délibábnak hívják :P
tényleg, anyakönyvezve. Igazgató is volt.
Sose tudom, jó - e ez nekünk. De olyan is tényleg.
Nem csak Délibáb, de Eső és Felhő is van. Egy csöppet elgondolkodtam azon, hogy milyen logika mentén lánynév Eső és fiú a Felhő.
Én tudatosan kerülném az összes olyan nevet ami egyben becenév is. Nem igazán szokták meg az emberek még ezeket a neveket, és minden második ember kérdése az ilyen esetben, hogy "mi a rendes neve?" A barátnőm lánya anyakönyvileg Kata, de kb. minden második esetben Katalinnak írják a nevét.
Kerülném azokat a neveket amiből sok van környezetemben. Ez a legnehezebb, illetve előre kiszámíthatatlan, hogy 10-20 év múlva milyen nevek lesznek divatosak.
Van egy csomó magyartalan, erőltetett vagy számomra negédes hangzású keresztnév. Az előző hozzászólásokban számtalan hasonlót írtatok már.
Nekem igazából a ritkább határozott hangzású nevek tetszenek. Dorottya, Brigitta, Ágota, Tamara pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!