Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ma szavaztak "atyáink" a...

Ma szavaztak "atyáink" a GYED, GYES, TGYÁS-ról. Mi lett a vége? Az eredmény? Nyertek? És lesz minden úgy ahogy tervezték,1 év gyed 1 év gyes? Mikortól?

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 14:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

De tegnap a híradóban azt mondták hogy a gyes két évig jár majd.

Úgyhogy én úgy veszem ki hogy akinek megvan a két év mviszonya vagy több az két év gyedet kap aztán semmit.

Vagy ha nincs meg a két éve akkor annyi gyed amennyi mviszony és a gyerek két éves koráig gyes. Aztán semmi.

Ja és persze előbb a tgyás 168 napig aztán a fennmaradó időre két éves korig ezek, kinek hogy mviszony szerint.

2009. máj. 25. 18:55
 12/15 anonim ***** válasza:
A harmadik évben most én is bizonytalan vagyok. Hogy akinek jár a 2 év gyed, az utána kapja a gyest még, vagy nem. Bár az a bruttó 28.500 Ft nevetséges. És azért egy nagyobb kő esett le most a szívemről, mert előszőr arról volt szó, hogy 1 év gyed, 1 év gyes minden körülmények között, ha több év munkaviszony van, akkor is. De nekem ez egy pozitívum, hogy akinek meg van a 2 év, az 2 év gyedet is kap. Persze én azért örülök, mert jelenleg 7,5 éves munkaviszonyom van. Akinek nincs 2 év, azt természetesen kellemetlenül érinti.
2009. máj. 25. 19:19
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
ÚRISTEN!!!!!!!!! Tényleg nem lehet érteni?? MAX 2 évig lehet otthon maradni!!! Akinek minden szuper, mindenből mindene megvan, az kapja a TGYÁS-t, majd a GYED-et, a gyermek két éves koráig. Akinek meg nincs meg a 2 év munkaviszonya, az kapja a TGYÁS-t, GYED-et, majd a GYES-t, de összesen a gyermek 2 éves koráig. Punktum!
2009. máj. 25. 21:11
 14/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Idáig nyomoztam, mehetek a fodrászhoz, mert pár ősz hajszálat begyűjtöttem.

Amit le tudtam tölteni a parlament honlapjáról és az első válaszban belinkeltem, na nem pontosan arról szavaztak, elég bonyolultan, de végül kiderült, hogy ez volt az alap törvényjavaslat, ezt még módosította mindenki. Ezért nem találtam benne a gyes csak két évig fog járni részt, mert nem is szerepelt az eredeti elképzelésben.

Végül megtaláltam a zárószavazáshoz készült törvényjavaslatot

[link]

amit végül tegnap elfogadtak (199 igen, 164 nem, 3 tartózkodott).

Ezt is nagyon alaposan át kellett olvasnom, hogy megtaláljam benne a gyes-es részt, mentségemre szolgál, hogy a Záró rendelkezések 55.§-ban találtam meg ebben a formában:

"(3) A Cst. 20. §-a (1) bekezdésének a) pontjában és 23. §-ában a „3” szövegrész

helyébe a „2” szövegrész lép"

Kedves Utolsó!

De, lehet érteni, a félreértésre valószínűleg én adtam okot azzal, hogy nem találtam a parlament honlapján a törvénytervezetben a gyes-re vonatkozó részt, mivel, mint már írtam, magánál a törvényjavaslat letölthető szövegénél még egy korábbi verzió van fent és nem a végső szavazásra bocsátott szöveg.

2009. máj. 26. 08:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Tegnapi utolsó vagyok! Köszönjük a sok nyomozást utolsónak! Akkor most már mindenkinek világos a szomorú tény! Végül is bárhonnan nézzük, szemétség az egész! Csak reménykedhetünk benne, hogy valami csoda folytán ez mégsem fog bekövetkezni!!! Szorítsunk!
2009. máj. 26. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!