Ma szavaztak "atyáink" a GYED, GYES, TGYÁS-ról. Mi lett a vége? Az eredmény? Nyertek? És lesz minden úgy ahogy tervezték,1 év gyed 1 év gyes? Mikortól?
De tegnap a híradóban azt mondták hogy a gyes két évig jár majd.
Úgyhogy én úgy veszem ki hogy akinek megvan a két év mviszonya vagy több az két év gyedet kap aztán semmit.
Vagy ha nincs meg a két éve akkor annyi gyed amennyi mviszony és a gyerek két éves koráig gyes. Aztán semmi.
Ja és persze előbb a tgyás 168 napig aztán a fennmaradó időre két éves korig ezek, kinek hogy mviszony szerint.
Első vagyok:
Idáig nyomoztam, mehetek a fodrászhoz, mert pár ősz hajszálat begyűjtöttem.
Amit le tudtam tölteni a parlament honlapjáról és az első válaszban belinkeltem, na nem pontosan arról szavaztak, elég bonyolultan, de végül kiderült, hogy ez volt az alap törvényjavaslat, ezt még módosította mindenki. Ezért nem találtam benne a gyes csak két évig fog járni részt, mert nem is szerepelt az eredeti elképzelésben.
Végül megtaláltam a zárószavazáshoz készült törvényjavaslatot
amit végül tegnap elfogadtak (199 igen, 164 nem, 3 tartózkodott).
Ezt is nagyon alaposan át kellett olvasnom, hogy megtaláljam benne a gyes-es részt, mentségemre szolgál, hogy a Záró rendelkezések 55.§-ban találtam meg ebben a formában:
"(3) A Cst. 20. §-a (1) bekezdésének a) pontjában és 23. §-ában a „3” szövegrész
helyébe a „2” szövegrész lép"
Kedves Utolsó!
De, lehet érteni, a félreértésre valószínűleg én adtam okot azzal, hogy nem találtam a parlament honlapján a törvénytervezetben a gyes-re vonatkozó részt, mivel, mint már írtam, magánál a törvényjavaslat letölthető szövegénél még egy korábbi verzió van fent és nem a végső szavazásra bocsátott szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!